Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Harry_sportsman

4. 12. 2011 9:55
A co takhle

http://www.odvolejtevalikovou.cz ? Opravdu nevím, jestli je vhodné zneužívat blog k jakési petiční akci, u které nevíme, jestli její signatáři vůbec reálně existují.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

3. 12. 2011 11:54
Nebylo by lepší

přát si hned celou novou vládu?

0 0
možnosti
D

duhacenzor5

3. 12. 2011 11:53
Autorko, jen dotaz,

koho misto nej - to same delali totiz vsichni ministri skolstvi pred dobesem...

0 0
možnosti
J

jupp

3. 12. 2011 5:37
Staci jeden jediny duvod.

Deset duvodu pro odvolani mistra Dobese z ministerske funkce je prilis mnoho (clovek dokaze zonglovat a zvazovat tak sedm plus/minus dva problemy - duvody najednou (tzv Millerova "konstanta").

Je ale jeden postacujici K.O. duvod pro jeho odvolani. P Dobes napsal vyznamne casti prace sve prime podrizene, kterou mela vypracovat ona sama v ramci vysokoskolskeho studia. Ministr Dobes aktivne a vedome napomohl k podvadeni na akademicke pude. To ve slusne spolecnosti nelze tolerovat ani u studenta (-ky), ale ministr skolstvi za takove jednani zasluhuje byt verejne vymrskan pred kazdou skolou v zemi, pote natren dehtem, vyvalen v peri a vyhnan bicem ze zeme.

1 0
možnosti
ID

Danajka

3. 12. 2011 13:06
Re: Staci jeden jediny duvod.

To nemluvíme o tom, na jaké úrovni je ona podřízená, pokud ji vytrhne pomoc od tohoto pána...Tomu bych nedovolila ani pomoci se slohovým úkolem dítěti ze ZŠ, aby je nezkompromitoval!

0 0
možnosti
SN

kuča

3. 12. 2011 5:33
Já s Vámi celkem souhlasím......

:-).......zmíněný pán s jeho nonverbálním vyjadřováním mi spíš připadá trochu mimozemšťana. Ale hlavně člověka, který se dovede dobře postarat o svoje kamarády a zajištění jejich pravidelného a lukrativního příjmu.CERMAT - státní maturity - 1,8 mlrd, Zelený vysmátý! Jejich rozvoz 6O mega. 2 x prověřování žáků základek 2OO mega ročně. Rozvoz?

Zrušení osnov, dán jen rámec, pak znovu zavedení osnov. Nikdo vlastně moc neví, co má učit. Odměna nekvalifikované sekretářce na Vánoce 14O.OOO kč, pak jí píše bakalářskou práci, když to novináři objeví, vymlouvá se na nestřízlivý stav! Máte páni diskutéři velmi krátkou paměť, a nebo ho nesledujete. Čelní stránka Idnesu, dnes:"Ministerstvo školství utrácí miliony aby vyčerpalo peníze do konce roku! " Vám se to zřejmě líbí! !!

0 0
možnosti
S

sorki

3. 12. 2011 1:38
no, joooo, učitelka

..a úrovni jistě nevalná. Přesně takové/takoví se totiž hrrrozně brání jakémukoli testování. Při něm (a jenom tak) se v současné době může projevit, co vlastně jsou ONY/ONI schopni naučit žáky. Všechno ostatní jsou jenom jejich zastírací kecy. Proto jsou tak tristní mezinárodní srovnání našich studentů (také pomoci testů(!), soudružko!). Fandím panu Dobešovi, protože kromě mudrování je konečně prvním ministrem, který se to líné a neschopné bahno učitelského odhodlal TROCHU zamíchat. A koukejte na ten vřííískot! :-P

0 0
možnosti
SN

kuča

3. 12. 2011 5:35
Re: no, joooo, učitelka

:-)......sorki, co chcete testovat, když maturitní otázky při utajování chodily po netu už měsíc před maturitami! .........a v o tom to je........!Rv

0 0
možnosti
SK

slava kunst

2. 12. 2011 22:56
Nejsem členem páně ministrova fanklubu,

za vyjadřování v jazyce, který patrně považuje za český, by měl pan ministr dostávat bití, denně. Jenže, kdo, ale GDO, byl lepší?  

Asi by bylo lepší ministerstvo zrušit, stejně se sestává z neznalých a nekompetentních lidí, kteří jen studentům a učitelům jen komplikují život. Jestliže se, ale stát chová vůči obyvatelstvu jako nepřítel, proč by měl ve školství činit jinak?

Bohužel ani kvalita učitelů není povětšině vysoká a sběř studentů, naprosto bez zájmu o cokoli, také není školství ku cti. Myslím, že ten Dobeš tam docela zapadá.

1 0
možnosti
OK

old-fashioned Kokodák

2. 12. 2011 22:17
Já bych se o Dobešovi vůbec nevyjadřoval...

:-/Rv

1 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 12. 2011 20:53
sedm z vašich deseti důvodů

proč ministra Dobeše odvolat hovoří pro jeho setrvání.  Je jednoznačně lepší než ti předešlí. Co vlastně skvělého, krom zvýšení svých platů prosazovali učitelé v uplynulých dvaceti letech? Zlepšilo se snad hodnocení českých žáků ve srovnání se zbytkem světa? Proč by neměli být občané informováni, kdo pobírá  od státu podpory placené z jejich daní?

3 0
možnosti
IH

ivahut

2. 12. 2011 20:48
NEODVOLATELNÝ

neodvolatelný jsem chtěla napsat! ;-€ Neodolatelný je taky, ale takovým velmi zvláštním způsobem.

0 0
možnosti
BR

Stobka

3. 12. 2011 13:20
hlavně on sám si myslí, jak je neodolatelný

Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 27,05
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz