Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ježikača

2. 3. 2012 18:40
myslím,

že první kontrolu by měl řešit lékař a ještě bych zařadila kromě testů tak dvě dlaší, dopadnou -li dobře a pokud se žena rozhodne a podepíše reverz, ať si rodí doma. ale nejsme přírodní lidé a nemáme kondici jako před 150 lety. takže bych byla opatrná

0 0
možnosti

Escoto

2. 3. 2012 12:44
Máte co to co aktivistky...

... pro přirozený porod bojují. Tak teď neječte.

1 0
možnosti

ver.va

2. 3. 2012 21:00
Re: Máte co to co aktivistky...

Já neječím. Upozorňuji na problém. Kampaň aktivistek za přirozený porod a práva PA se mi nelíbila už před čtrnácti lety. Byla vedena konfrontačně a feministicky. Ale tenkrát se týkala malého okruhu žen, které porod v nemocnici považovaly za "odlidštěný".

Dnes by mohla ovlivnit celý systém perinatologické péče u nás. To je ovšem zase nespravelivé vůči budoucím maminkám, které dávají přednost péči lékaře či lékařky.

Bude-li tato alternativa považována za nadstandard a bude-li zpoplatněna, víme, komu za to vděčit. A měly bychom udělat vše pro to, aby se to nestalo. Aby péče lékaře v těhotenství zůstala "STANDARDEM".

3 0
možnosti

pesimistka7

2. 3. 2012 12:25
Re: jak to chodí jinde

Ták. A ještě přidejte třeba Masaje, ať máme i něco od rovníku. :-P

0 0
možnosti

Definitiv

2. 3. 2012 10:20
Milá dámo

Můžete mi prosím prozradit, kdo vás hlídat při vašem prvním těhotenství, které nedopadlo dobře? Předpokládám, že to byl lékař. A přesto ani on neodhalil zkracující se čípek včas a nemohl zasáhnout. Smutné, leč pravdivé. V příštím těhotenství jste byla dozajista mnohem víc hlídaná a při sebemenších potížích jste musela ležet s nohama nahoře. Nedivím se. A můžu Vám říct, že s Vaší anamnézou by si váš žádná porodní asistentka do péče v druhém těhotenství nevzala, obratem by vás přelifrovala k nejbližšímu lékaři, protože svou podstatou nespadáte do kategorie fyziologických těhotenství. Ano, pro vás jsou tu lékaři, a klidně i pro všechny ostatní, kdo si je zvolí. Ale co my, kteří máme těhotenství fyziologické, bez potíží a nemáme rádi doktory? Takový stav ovšem nejspíš neuznáváte, chápu.

Nepochopení a zaslepenost je hrozná věc. Škoda, že jím trpí tolik lidí.

4 0
možnosti

ver.va

2. 3. 2012 11:33
Re: Milá dámo

1. Lékařka.

2. Pokud to bude na svobodné volbě, jestli těhotná chodí k lékaři či asistentce, více se o to starat nebudu. Ale kampaň PA je už čtrnáct let vedena velmi konfrontačně. A velmi feministicky. A já mám strach, aby se po "reformách" pana ministra Hegera o těhotné nestaraly ze zákona nejdříve porodní asistentky a teprve při obtížích jim nebyli přidělováni lékaři. Kvůli úsporám, víte.

Jistě uznáte, že tím by byly pro změnu znevýhodněny ženy, které dávají přednost lékařům. Děkuji za pochopení.

7 0
možnosti

Paveljan

1. 3. 2012 21:58
Jako vždy v Čechách:

nepochopení, nedocenění a ublížení.;-)

3 0
možnosti

dropa

1. 3. 2012 18:19
A on někdo chce zakázat gynekology?

A porodní bábu nařídit již od početí? 8-o 8-o 8-o

0 0
možnosti

ver.va

1. 3. 2012 20:45
Re: A on někdo chce zakázat gynekology?

Bezproblémové těhotné v péči PA, problémy ke gynekologovi, psali v novinách. Tedy šetříme. Sice máme na drahé testy, abychom kontrolovali učitele, ale nemáme na doktory, aby nám hlídali/y nejdůležitější období života. Absurdistán.

9 0
možnosti

Morgiana

28. 2. 2012 21:44
Pokud se

nějaké domarodce zlomí noha, zanítí střevo prostě cokoli, měla by mít právo si přivest filipínskeho lekaře, kuchnout kuře a nechat si čarovat nad postiženým mistem s kurecimi jatry. To je kazdeho pravo a aspon nepoleze do nemocnice. At ji klidne sroste panoha a strevo zabije. POKUD je ve hre nevinné dítě, které bohužel nemůže za to, že jeho matka je rozmazlená ...., která k porodu potřebuje obyvák , celou rodinu. okna do vesmiru dokořan apod , tak bych jí nechala v plném rozsahu zaplatit cely porod, vyjezd sanitky az se neco zvrtne a pokud by se to po..... hodne moc, zadny narok na podporu pri peci o invalidni dítě , žadna pomoc materialni ani penezita. Pokud chce od spolecnosti pomoc/a to je i matersky prispevek/ pak ona na oplatku se zavaze udelat maximum, aby na svet privedla zdrave dite , ktere bude vytvaret zas zdravou spolecnost a holt prezije tak "strasnou vec / jako je klystyr apod a porod v nemocnici

10 0
možnosti

vena65

28. 2. 2012 22:24
Re: Pokud se

Když člověk chce aby k němu v porodnici přistupovali jako k svéprávnému člověku tak je podle vás rozmazlený? Ty podle vás rozmazlené potřebují ke své péči mnohem méně než ty podle vás nerozmazlené. Nevím zda všechny ženy, co dávají přednost porodu doma, ale jejich většina dává tomuto porodu přednost právě kvůli tomu jak to (ne)funguje v porodnicích.

A když se něco zvrtne ..... co takhle, aby si každý zaplatil v plném rozsahu zdravotní péči když se mu něco stane nebo když onemocní? Každý přece může pečovat o své zdraví a rovněž nevěnovat se činnostem při kterých by mohl přijít k nějaké úhoně. Co říkáte, že bychom zrušili povinné zdravotní pojištění? Já jsem pro.

1 0
možnosti

sara_p

28. 2. 2012 17:45
nejdřív si zjistěte informace a pak něco pište

Ne, těhotným ženám nebude nikdo zakazovat chodit ke gynekologovi. Ne, nebude jim ani bránit ve vyšetření - ta budou nadále povinná. Co se změní, je počet návštěv tak, aby u bezproblémových těhotenství byly zajištěny jak lékařská vyšetření, tak pro mnohé daleko příjemnější konzultace u porodních asistentek. Ty by tak taky konečně získaly možnost vstupu na porodní sál, kde mohou ženě pomáhat a lékař je za rohem. Ten se taky nemusí potom zabývat vším, ale jen být tam, kde je ho potřeba a zároveň to mít jedny dveře daleko, kdyby byl problém na jiném sále.

to je vše. argumentace ode zdi ke zdi, když neznáte podrobnosti a argumentaci, že vy chcete radši za doktora chlapa, jsou mimo. to bych stejně mohla argumentovat tím, že já radši ženy gynekoložky.

8 0
možnosti

vena65

28. 2. 2012 22:28
Re: nejdřív si zjistěte informace a pak něco pište

Taky mi přijde ta hysterie podivná. Ve zpravodajství jsem nenašel nic o tom, že by se uvažovalo o tom, že by měl být někdo nucen absolvovat vše s porodní asistentkou místo s gynekologem, případně porodníkem. Ale pravda, Blesk nečtu.

2 0
možnosti

fenix007

28. 2. 2012 11:43
Spousta žen má pohodové

těhotenství a PA by jim nejen stačila, ale byla milejší. Myslím, že by ženský mohly mít na výběr. Diktovat cosi jedním nebo druhým směrem je kravina.

3 0
možnosti

Stary Fafa

28. 2. 2012 12:19
Re: Spousta žen má pohodové

To je sice pravda, ale mozna nevedome se to pohybuje v rozmerech doktori jsou vzdycky chlapi, PA jsou vzdycky zeny. To uplne neplati ani dneska a uz vubec to nemusi platit za par let.

0 0
možnosti

Mončí2

27. 2. 2012 18:45
Takže to shrnem,

N.Y.je jednou chlap,který díky špatné porodní a poporodní péči pohřbil půl rodiny,podruhé žena,která rodila dvakrát a ošklivý doktor jí nutil do zcela zbytečných vyšetření a odrodila by i na mezi,setřásla sukně a šla podojit krávy a ke všemu je prostituce mužská záležitost;-D.Ještě,že existují psychiatři...................;-D

7 0
možnosti

Mončí2

27. 2. 2012 18:48
Re: Takže to shrnem,

Pardon,Y.N.chybička se vloudila;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz