Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ver.va

12. 6. 2012 20:38
nemám heslo

Prosím adminy, aby mi poslali heslo. Nemohu se dostat do blogu. Valíková

0 0
možnosti

honza.f

15. 5. 2012 23:40
Paní učitelko...

...kdyby to bylo tak jednoduché, že by stačilo sečíst časy různých lidí, kteří řeší různé úlohy, tak bychom asi žádný problém neřešili. Jenomže ono to tak jednoduché není. Je rozdíl, jestli se soustředíte na jeden příklad samostatně a nic vás nerozptyluje, anebo před sebou máte dlouhý test, kde si vybíráte a řešíte úlohy napřeskáčku. A celý test se bohužel pilotovat nedá, protože by zřejmě unikl předčasně. A dá se předpokládat, že vaši kolegové by na tom úniku měli lví podíl.

.

Harmonizace není úplně ideální postup, protože poskytuje zkreslený meziroční výsledek, ale v dané situaci je to nejlepší možný způsob, jak testy hodnotit, když není dost dobře možné předem určit obtížnost.

.

Ano - zatímco u lehké verze, která stanovuje nějaké minimální požadavky, je poměrně snadné obtížnost nastavit, u náročné verze je to mnohonásobně komplikovanější, ne-li v daných podmínkách nemožné. Harmonizace by proto zřejmě měla být při hodnocení zavedena jako standardní kritérium.

0 0
možnosti

ver.va

16. 5. 2012 20:57
Re: Paní učitelko...

Možná bych nepohrdla oslovením paní profesorko, vážený pane z CERMATU. Pokud tedy nezvládáte nastavit obtížnost u vyšší verze matematiky (i ČJL), zrušte ji. Nebo ještě lépe, předejte maturitu povolanějším.

0 0
možnosti

Fibich

14. 5. 2012 21:03
Obtížné ?

Maturoval jsem před více než 50 lety. Matematický test vyšší úrovně nepovažuji za tak obtížný, jaký humbuk se kolem něho strhl. Dnešní studium na gymnáziu je rozhodně méně náročné než v mé době. Nedávno jsem nalezl studijní podklady mé matky, studentky reálky v Příbrami. Žasl jsem nad matematikou, kterou jsme měli na ČVUT až v druhém ročníku. Myslím si, že úroveň studia obecně klesá, jak na středních tak na vysokých školách. Kdo neuspěl na státní škole lehce procházel na soukromé. Zveřejněných příkladů je více než dost. Je nutné se oprostit od komunistické představy, že každý bude maturant a skoro každý absolvent VŠ. Státní maturity zajišťují alespoň nějaký standart.

2 0
možnosti

ver.va

14. 5. 2012 21:16
Re: Obtížné ?

Zkuste češtinu. To pro mě není standard (píšeme s d), ale návrat na totalitní FF UK.

0 0
možnosti

Více takových Kožených!

14. 5. 2012 20:43
Dobré je

že je mezi námi minimálně 5 bohů. 5 studentů totiž maturitu zvládlo bez chyb. Klobouk před nimi dolů. Klaus  mladší řekl, že bez chyb to zvládne jen bůh.

1 0
možnosti

honza.f

15. 5. 2012 23:30
Re: Dobré je

Klaus řekl, že test je vytvořen ve stylu: "Na jedničku Pánbůh, na dvojku pan ředitel.....". Abyste na to přišel, musel byste ovšem číst víc než jen nadpisy.

0 0
možnosti

oldfashioned Kokodák v1

14. 5. 2012 18:55
správně by bylo:

E) vysavači peněz sice bez skrupulí, ale zato nevzdělaní:-)

4 0
možnosti

pedro14

14. 5. 2012 18:45
musite mit toho zeleneho rada

ze ani jedno nepadlo jeho jmeno.. nebo si myslite ze cermat ridi duch svaty?

1 0
možnosti

ver.va

14. 5. 2012 18:54
Re: musite mit toho zeleneho rada

Duch svatý určitě ne, o tom bych věděla. Ale testy prý v konečné fázi sestavovalo pět lidí. Zelenou barvu ráda nemám.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS