Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No víte já v tom mám taky zmatek. Někdo mi říkal, že ten pochod z Albertova pořádalo nějaké SSM. A jak se to pak stočilo na tu Národní vlastně nikdo neví. A taky pořád nechápu kam zmizel Zifčák a proč tam napřed byla a pak nebyla mrtvola? Pořád takový divný otázky. A pak si taky říkám, jak se asi citili ti protestující na Šumavě, co dostali podobným obuškem? Já vím, že les a svoboda je rozdíl. A vy jste přece byla na národní protestovat proti komunistům, nebo ne? Vím, chybí mi vzdělání a spoustu věcí si nepamatuji. Ale některých hloupých otázek se ne a ne zbavit. ;-(

1 0
možnosti

NEVERMORE, jak to zní pěkně čeky. R^:-)

1 0
možnosti

J39o88s40e35f 16H37o54g44e52r

18. 11. 2012 20:41

Děkuji Vám za článek,po zhlédnutí včerejší demonstrace soudruhů je Váš článek balzám na duši každého svobodymyslného člověkaR^

2 1
možnosti
Foto

Současný režim je daleko horší než předchozí systém, neboť nedokáže ekonomicky přežít. Situace se nejprve řešila prodejem socialistických aktiv, pak prošustrováním zlata které zůstalo po dr.Husákovi a nyní již jen pádem do dluhové pasti Rv

9 12
možnosti

J80i96ř13í 11S41o69c86h45o21r

18. 11. 2012 18:20

Co to plácáte, jaká socialistická aktiva? Vy jste rychle zapoměl na ošuntělé a oprýskané domy, šedá města, chybějící infrastrukturu, chybějící základní zboží a zastaralé továrny vyrábějící konkurence neschopné zboží. Co ce týče dlunů nebýt nabotnalého státu, sociálních výdajů a zadlužování se v době růstu, mohly být nižší. Ale zadlužování je problém celého vyspělého světa, lidé chceme sociální stát, na který si neumíme vydělat.

4 2
možnosti

Vám také vše nejlepší, třebaže opožděně.  Číst takové blogy v záplavě těch nářků a nadávek je přímo balzám......

10 3
možnosti

Veroniko. Tohle měla včera televize vysílat. "Životy těch druhých" film o jednom německé scénaristovi a příslušníku Stasi v NDR http://www.youtube.com/watch?v=a7iR-tXHqlA&feature=related :-)

3 1
možnosti
Foto

Znám, děkuji za odkaz, Koch je úžasný i Ve stínu. V

3 0
možnosti

Paní autorko a nepřivlastňujete si ten svátek tak trochu vy sama? Byla jste v roce 1989 na Národní třídě - to je samozřejmě dobře, ale nebyla jste tam zdaleka sama, do ulic pak chodily v listopadu 1989 statisíce lidí (mezi nimi i já). A věřím, že mezi nimi byli i nemnozí z těch, kteří včera na Václaváku demonstrovali proti vládě. Ti demonstranti mají úplně stejné právo na protesty jako vy nebo kdokoliv jiný.

P. S. Navážet se v blogu do bývalého manžela (ať už byl jakýkoliv) mi přijde trochu ubohé ...

7 7
možnosti
Foto

1. Jak "přivlastňuji"? Já svým spolužákům z Národní gratuluji k svátku!;-D

2. Do Adama se přece nenavážím! Já ho chválím! Celou demonstraci mě držel a za ruku a křičel:"nepouštěj se mě!" Mezi ty dvě auta jsem se nenapresovala díky němu. A tak ho zdravím. :-( 17. listopad je náš společný svátek.

9 0
možnosti

R^R^R^Jak něco takového může ta soudružka bezostyšně říci nahlas, že? V ten moment jsem v duchu zase viděla Štěpánův projev v ČKD. Hloupost, drzost, ostuda!

6 6
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,42
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz