Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobu z devadesátých let a dobu současnou jste vystihla velmi dobře, stejně jako americké prezidentské kandidáty.

Karma R^

3 0
možnosti
Foto

Trump sice hezky hypnotizoval davy v kampani, ale jiná legrace bude, kdyby musel úřad skutečně vykonávat. Buď by musel začít dělat normální politiku, čímž by se stal součástí toho nenáviděného "establišmentu", nebo by pokračoval ve své nespoutanosti, což by mohlo přivést USA k rozkladu. Co si Doník asi vybere?

1 0
možnosti

T31o15m77á39š 22P49í67c47l

8. 11. 2016 15:01

Anebo ten rozklad, který v obrovské rychlosti probíhá, zpomalit a přinést naději na jeho zastavení.

3 0
možnosti

T24o53m11á79š 31P39í57c12l

8. 11. 2016 11:52

Hezké přiblížení onoho plíživého čehosi, co nás od svobodných 90. let přiškrcuje.

4 0
možnosti

Váš blog se mi líbí. Chápu ho jako zachycení osobního prožitku plíživého vkrádání se nové totality (politické korektnosti) do škol, vašeho života a společnosti obecně.

A pokud jde o toho Trumpa, volil bych ho taky. Hillary je ztělesněním té totality, kterou popisujete. Trump je nadějí, že se obyčejní lidé budou ve své zemi cítit zase doma a svobodní.

6 0
možnosti

Nechápu proč Češi řeší americké volby nejenom že nás amíci maj jak ruksak na zádech tj. někde u zadele ale raději bych řešil naše volby a to proč se volí pořád stejní lidé a když nahlédnu do PS a Senátu pořád jsou voleni stejní poslanci a někteří již více jak 20 let to v těch stranách někumu nedojde že je něco špatně podle mě nikoliv protože těm politikům jde především a v první řadě o peníze, v druhé řadě o moc takže někteří poslaci jsou schopni ( viz např. Kalousek ) převléknout stranický kabát i několikrát no prostě podle mého názoru jsou politici ten nejhorší odpad společnosti

0 0
možnosti

Cesi resi americke volby proto, ze se dotykaji celeho sveta. Evropa v mnohem Ameriku kopiruje, takze americky trend se dost casto stane evropskym a evropsky ceskym. Spojene staty Evropu v mnohem ovlivnuji. I era politicke korektnosti ma svuj puvod v USA a nyni zamoruje i temer celou Evropu.

Co se tyce nasi politiky, nemyslim si, ze by to byli porad stejni lide, snad jen porad stejneho typu. Ale koho chcete volit, aby to tak nebylo? Okamury, Vandase nebo snad Piraty?

2 0
možnosti

J46a59n 30B33u40r76i80a58n

8. 11. 2016 10:30

Poměrně dobře jste to popsala. Akorát se nemohu ztotožnit se závěrem, který jste vyvodila - já bych buď volil někoho jiného než Donalda či Hillary, anebo bych k volbám vůbec nešel.

0 1
možnosti

...jako bych to psal sam...;-)R^

3 0
možnosti

G53e46o90r71g90e 82F50o24x

8. 11. 2016 5:17

Zcela s Vámi souhlasím.

5 0
možnosti

Podle mého názoru by učitel na otázku "koho byste volila Vy ?" odpovídat "volila bych ..." Cílem výuky není prezentovat své politické názory, ale vést studenty ke shromažďování informací, jejich vyhodnocení a následnému rozhodnutí.

2 0
možnosti
Foto

"Volila bych."

Ale vést debatu, proč toho ano a ne a proč toho druhého ano a ne, to může být vhodné, ale dost náročné až nebezpečné (že se to zvrhne).

1 0
možnosti
  • Počet článků 460
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1711x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz