Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nově přidejme ke zrůdným ideologiím multikulturalismus.

1 1
možnosti
Foto

Vy nechcete mít na výběr mezi švestkovým koláčem a hamburgerem?

0 1
možnosti

P27e12t58r 25L90a41n57g84e35r

5. 12. 2016 17:58

Ještě bych doplnil

https://www.kosmas.cz/knihy/131896/nastup-treti-rise/

eventuelně i další díly trilogie

0 0
možnosti
Foto

A79l66e12š 46M10e74r40t46a

5. 12. 2016 17:56

Minimální stát chtějí liberálové. Klasičtí konzervativci naopak podporují silný stát a přesto jsou vždy řazeni k pravici.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji. Opravila jsem na minimální státní aparát. :-) Snad je to takto jasnější. Slabý stát příčetný konzervativec nechce, to je pravda. ;-)

0 0
možnosti

Ty dvě ideologie jsou zajisté zrůdné. Ale proč to nikdo nerozpoznal, než se rozpoutala jejich běsnění? To mi právě chybí v pojetí toho teoreticky schématického článku postaveného na mytologii, že jsem něco odhalili, pochopili a ovládli.

Chybí pojmy jako: korupce, koaliční vyjednávání, vnější diktát, imperialismus - který neskončil. Když zvolili prezidenta Obamu v USA na základě slibů, že zruší bezprávní věznici Guantanámo, všude zavede americký mír, dostal na to zálohově Nobelovu cenu míru. Z jeho slibů zbylo velké zklamání a mnoho zcela nepochopitelných kroků, které nejdou externalizovat. Byl to pravicový nebo levicový politik? Jistě levicový, když zavedl proti vůli republikánů zdravotní pojištění pro "každého američana". Ne, ne. Byl pravicový, postavil se proti Rusku, získal pro západ "dobrovolně" Ukrajinu a prohloubil šílenou válku v Sýrii na úroveň nezvladatelné humanitární katastrofy. Z toho všeho vplývá, že bychom měli stále pěstovat jistou pravolevou rovnováhu. Nejlépe zapomenout na ty staré pojmy. Pojďme se bavit o občanské společnosti. Zdroje: Hana Arendt, Michel Foucault, ale i Václav Bělohradský.

1 2
možnosti

Ukrajinu pro Zapad ziskal uz Stalin kdyz spachal na Ukrajine umely hladomor, Radeji povezte co udelali Rusaci Ukrajincum dobreho a co taky cekat kdyz jich povrazdili vic nez nemecsti okupanti. Jeste vam poradim: overte si data, Hanna Ardent je uz nekolik desitek let po smrti a co cekat od levicaka Belohradskeho.

2 0
možnosti

Správně jste poukázala na to, že totalitní ideologie jako komunismus a nacismus jsou levicové. Stejně tak i fašismus a současný globalismus (či globalistický neomarxismus), který nyní zažíváme.

1 0
možnosti

D15a49d22a86k 45P81e49t61r

5. 12. 2016 13:19

Slečinka se probudila. Nebo snad vstali noví bojovníci?

1 1
možnosti
Foto

Pokud chceme psát o zrůdných ideologiích, tak bychom tam měli zahrnout i náboženství např. Islám či Křesťanství.

V počtu mrtvých sice vede Křesťanství, ale Islám mu docela konkuruje.

2 8
možnosti

Pokud mluvíme o ideologiích, měli bychom mít na mysli politické a "společenské", tedy tzv. veřejné, postupy a struktury uspořádání států, nikoliv náboženství - to sice stálo a stojí v základech organizace států, ale jenom podporuje ten který systém.

Výjimkou ze současných je bezesporu islám - je to integrovaný (ne)systém postátněné tlupy na bázi víry.

2 0
možnosti
Foto

Pravice chce minimalistický stát, malé daně a velkou samostatnost občanů. Levice posiluje státní aparát, zvyšuje daně, více chrání občany, ovšem za cenu jejich menší samostatnosti

Zdroj: http://valikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=571809

A podle čeho víte, že to není opačně? Anarchisti by si z této definice zoufali.

3 2
možnosti

Strašný blábol. Definice levice a pravice je zcela mimo mísu. Dnes by se možná dalo přijmout, že pravice chce minimální stát a levice kontrolu, ale není to i tak zcela pravda. Minimální stát je znakem liberalismu. Jedno období, u nás, toto splynulo, protože se bojovalo proti komunismu, tedy levici, jsme tedy pravice, hurá.

Ve skutečnosti pravice ze své historické definice je označení těch, co seděli po pravici krále ve francouzském parlamentu. Tam byla šlechta a vlivní lidé královské diktatury. Levice potom byli zástupci lidu, kteří seděli v králově levici, tedy volení zástupci.

Jak je vidět z historické skutečnosti, pravice byla nevolená a levice volená. Původně tedy pravice nemohla být demokratická.

Ale pokračujme. Na začátku dvacátého století se v Evropě politická situace mění. Králové se vzdávají moci a lid získává moc. Jako levice je stále označována demokratická část společnosti. Pravice ale získává nové označení. Vzhledem k tomu, že se v Evropě objevuje velké množství dikatur, jako pravice je označována skupina osob, která podporuje diktátora. A tady je historický rozdíl mezi nacismem a komunismem. Komunismus vzniknul jako revoluční hnutí obyčejných lidí, jako levice, která bojovala s tehdejším vladařem - carem. Nacismus a fašismus vzniknuly jako spojení úzkých skupin lidí, které až následně nalezly podporu veřejnosti na základě slibů.

Je paradoxem, že používáte tyto termíny tímto způsobem, protože na rozdíl od nacismu, který využíval puče armády a tudíž nedemokratickou formu získání moci, má právě komunismus implantován do své struktury demokratické principy již od začátku - hlasování probíhá na úrovni místních organizací a moc se deleguje do vyšších instancí. Na rozdíl od akce jednou za čtyři roky, které říkáte volby, je komunismus volebně dynamický, protože umožňuje své zástupce i odvolávat a nahrazovat.

Samozřejmě lze kontrovat například kultem osobnosti. Jenže ten je i dnes. Kdo si dnes v pražské kavárně dovolí kopnout do Havla?

5 4
možnosti

Ty brďo, to je síla. To jste našel nějaké zápisky z VUMLu?

2 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS