Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Jen si vzpomeň, jak to dokazoval Wolf Meynert: že lidé musejí udělat místo Mlokům; a teprve Salamandři že stvoří šťastný, jednotný a stejnorodý svět."

1 0
možnosti
Foto

máte pravdu ale zamyslela jste se kolik malých usmrkaných dětí umřelo v Syrii, Afganistánu, Iráku a jiných muslimských zemích při bombardování a vojenských zásazích USA a NATO?

Viděla jste záběry dětí spálených napalmem během vietnamského konfliktu?

víte kolik malých usmrkaných vyděšených a hladových imigrantských dětí zneužívají dnes a denně evropští pedofilové? Zlo není jen na jedné straně...

3 0
možnosti

J80a89n 46K90a98š51p59a25r

25. 5. 2017 17:50

Stohy mrtvých malých usmrkaných dětí. Ale to bylo daleko, to se nás netýkalo. Teď se to zabíjení (nejen) dětí začalo přibližovat...

PS: Docela symbolické je, že naše aktivní bojové zapojení do války v Iráku požadovala KDU-ČSL, předseda C. Svoboda, předseda poslaneckého klubu M. Kalousek. Ten nás teď verbuje do války s Ruskem...

2 0
možnosti

Bohužel reálný svět nelze zjednodušit na boj dobra ze zlem. To jsou čistě subjektivní kategorie.

Pronikání "zlých mloků" není jednosměrný problém. Všechno má své příčiny a následky. Momentálně vyspělejší západní civilizace je nositelem a šiřitelem globalizace, která nespočívá pouze v odstraňování obchodních překážek, ale také v šíření vlastních hodnot, náboženství, politického vlivu atd. Je s tím spojena řada konfliktů (v důsledku rozvratu tradičních hodnot) a válek... a tedy i obětí.

Překotné "mazání" hranic vede ke kulturnímu střetu, kdy obousměrně pronikající prvky jsou těmi zlými mloky. Je to jenom o úhlu pohledu, ve které kultuře se člověk nachází.

Nechci v žádném případě hledat pochopení pro terorismus, jen říkám, že je logickou reakcí lidí, kteří jsou v určité defenzivě. Teroristé budou vždy útočit na slabá místa.

Čím více dáme najevo, co nás děsí, co nás zasáhlo...kde je naše slabina, tím spíše se na tuto oblast zaměří. Toto je, bohužel, neúprosná logika.

2 1
možnosti
Foto

H35a78n72a 49V49l35k27o46v87á

24. 5. 2017 13:47

To jsou ale kecy... čím více dáme najevo, tím více se odhalíme....Takže zalezeme do děr?

A co takhle začít používat skutečnou logiku a začít se relevantně bránit?

Posílat nelegály rovnou z pobřeží nazpět, pětadvacetileté "děti" považovat za dospělé a nenechat se zneužívat.....

A v tom šíření náboženských hodnot jste si trošku naběhnul na vidle - ony totiž ty islámské náboženské hodnoty (a zejména džihád) s aktuální situací velmi souvisí.

2 0
možnosti

JEDINÁ PRODUKTIVNÍ obrana proti takovému terorismu je - nepouštět si do EU imigranty, zakázat mešity a islám na území EU. Pokud vím, všichni "imigranti" mají možnost jít do SAE ke svým bratrům ve víře, ale tam by je nečekaly finanční apanáže, jenom pracovní tábory. Proto se ženou k Evropě.

3 0
možnosti

J59a25n 12B73u61r73i39a83n

24. 5. 2017 7:13

Myslíte, že vláda, armáda či policie nejedná?

Jinak nevím, jestli jste zaznamenala - ale pachatelem je Brit (libyjského původu) narozený v Manchesteru.

0 10
možnosti

J69a77n 67Č60e79k10a85l

24. 5. 2017 8:45

Nevím, jestli jste zaznamenal, ale právě o tom píše...

3 0
možnosti
Foto

Vláda vytváří nepřítele,to je ekonomika ...

2 0
možnosti
Foto

O56t48a 57B66l38a77ž10e62k

23. 5. 2017 23:45

Uvědomme si, že i my (Evropané) zabíjíme děti. Pravda - v rámci boje proti zlu - Islámskému státu. Ovšem hodně využíváme "technologii" leteckého bombardování - tedy těžko se takovýmto obětem vyhnout.

Dětské mrtvoly na území IS nám naši politici neukazují. Šetří náš útlocit a svoje politické preference. Ovšem tyto mrtvol(k)y umně využívá IS ve své propagandě - díky internetu jí mohou ovlivňovat i souvěrce v Paříži, Manchesteru - a vyvolat v nich pocit povinnosti nás Evropany trestat.

IS je nutno porazit - jako jednoznačné zlo. Snad by bylo z naší strany "férovější" více bojovat jako pěšáci - muž proti muži. Počet dětských obětí by se snížil. Pravda - asi ne o moc - bojovníci IS jsou ochotni vystavovat civilní obyvatelstvo jako živé štíty.

ALE TEDY ZÁVĚREM: Naši (nebo spíše západoevropští) politikové chrání svoje občany před povědomím, že vedou válku. Skutečnou a nutnou válku. Obyvatelstvo by mělo přivyknout nepohodlné myšlence, že oni jsou také součástí té války - když ničím jiným, tak tím, že platí daně a část z nich jde na armádu - tedy i na ty bomby. Atentáty v Evropě s tím souvisí - a jejich oběti jsou mrtvými na naší straně barikády - fronty - jak to prostě nazveme...

Nikdo nechce slyšet to Churchillovo pověstné sousloví: "Krev, pot a slzy." To raději - s blábolivým odůvodněním, že "něco se přece musí podniknout" - se evropští úředníci snaží odstranit jakékoliv připomínky byť jen jakési ozbrojené hotovosti - tedy i legální zbraně civilních držitelů.

Takže snad tak...

5 0
možnosti

J80a75n 19Č75e98k86a75l

24. 5. 2017 8:46

Nějak jsem si nevšiml, že by ten koncert byl na provozované letecké základně...

1 0
možnosti
Foto

Jsou to vlády a jejich zahraniční politika která ve skutečnosti přispěla k pravděpodobnosti takových útoků. Skrze svou intervencionistickou zahraniční politiku (ve formě ekonomických sankcí, vojáků umístěných ve více než 100 zemích světa, bezhlavému bombardování, podporou despotických režimů, podporou jedné strany v neřešitelných etnických a územních sporech a dalšími politickými a vojenskými pokusy o řízení mnoha míst na světě) vytváří vlády skutečnou motivaci pro zahraniční teroristy a dělají ze svých zemí jejich hlavní cíl.

Odpovědí je svoboda. S rostoucí svobodou se snižuje pravděpodobnost podobných útoků, protože klesají výnosy teroristů z těchto útoků.

0 1
možnosti
Foto

Entit bez vlády a bez státu ještě pár zbývá v deštných pralesích Brazílie. Přiznávám, že to není cesta, která by mi imponovala. Jakkoliv jsem názoru, že stát je nejnebezpečnější predátor, se kterým se v životě můžeme setkat, je nutné s ním žít a bez ustání ho krotit.

2 0
možnosti

Kazím vědomě žánr tohoto blogu tím, že na řečnickou otázku střízlivě odpovím. Ano, zabíjí - a čím dál víc. Klasická válka, kdy znesvářená vojska vylezla někam na kopec či do údolí, chlapi - vojáci si to vyřídili mezi sebou konvenčními zbraněmi, ať už to byly klacky, meče nebo kopí, poškozovalo či dokonce daleko méně "malé usmrkané děti", než promyšlenější taktiky. Modernější válka má stále větší procento civilních obětí, i když jejich zneužívání nechybělo ani taktikám před třemi tisíci let. Zabíjí se čím dál více malých usmrkaných dětí, bezbranných žen a nemohoucích starců. Je to ostuda, že s tím ani neumíme a snad ani nechceme nic dělat.

0 0
možnosti
Foto

Musím nesouhlasit s tím, že Čapkova Matka je schematická a tezovitá. Někdy v roce 1967 jsme navštivili představení ve Vinohradském divadle, matku hrála Olga Scheinpflugová, nejmladšího syna Tonyho Jaromír Hanzlík. A z divadla jsme odcházeli omráčení a dojatí / jen si to představte: banda dojatých puberťáků !/. Záleží na mnoha okolnostech - na hercích, dramaturgii, režisérovi a jistě i na dobové situaci.

4 0
možnosti
Foto

Ćapek tuhle hru píše na námět své ženy Olgy... zpracovává vlastně její námět. Jakkoliv se tahle hra zdá přitažená za vlasy, je to asi velice úctyhodný tah muže . podívat se na věci ženskýma očima..Hrabal to udělal ve Vita Nuově také.. A ženy jsou prostě takové- emotivní a vnímavé, zvláště a přirozeně vůči dětem... Vislava Szimborská má trefnou báseń Vietnam... takže chceme-li se opírat do tézovitosti a schematu... nejsou to věci zcela typické Čapkovi,ale ženám a recenze fundovaných to vidí hlavně jako jehopoctivý pokus podívat se na válku skutečně očima ženy....a konecknců- omlouvám se, Veronika je v tuto chvíli velmi stejná...emotivní... a na mne bohužel až maličko moc.

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS