Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M10i71l16a10n 38B59í70l85e72k

29. 1. 2018 21:21

No, Miloš Zeman při minulé prezidentské volbě svým způsobem útočil na voliče, kteří měli/mají aspoň základní povědomí o historii své země. Stačí si vzpomenout na Zemanovy bohapusté lži (či základní nevědomosti?) o odsunu Němců...

Maně si vzpomínám na další brutální prolhanosti - prý Schwarzenberga podporoval Posselt, lež na kvadrát o tom, že to publikovaly Blisty; Zemanův štáb neváhal rozšiřovat arcilži odporného antisemity Adama Bartoše atd. atd.

Podle mě je celkem pochopitelné, co dnes z různých sociologických výzkumů vyplývá, tedy že Zeman volila méně vzdělaná část obyvatelstva.

4 9
možnosti
Foto

Můj komentář níže, pane Bílku. Po padesátce už to dělítko neplatilo, vzdělání v této věkové kategorii nerozhodovalo. Pěkný den.

3 0
možnosti

Obávám se, že je to přesně tak, jak píšete. Voliči Zemana se prostě mají cítit jako společenská spodina, jako "méně hodnotná část společnosti " (mírně řečeno). Jsem přesvědčen o tom, že opravdu mnoho lidí se nechalo touto manipulativní metodou ovlivnit, protože zcela logicky chtějí být na straně "těch lepších". Většina lidí však tomuto "vábení slušnosti" nepodlehla. Jejich hlas byl spíše hlasem protestu. Protestu proti lidem, kteří rozdělují lidi na slušné a neslušné jen podle toho, koho ti lidé volí. Takové dělení lidí ale nefunguje. Děkuji Vám za tento odvážný článek. Ani se nedivím, že jste s jeho uveřejněním váhala.

20 0
možnosti
Foto

Neváhala, vyšel v tištěném médiu. Pěkný den.

6 0
možnosti
Foto

H84a28n22a 46V92l75k80o23v59á

29. 1. 2018 19:40

Inu, tak jak jsme se dohodly, moc k vám do diskuse nechodím. Dnes je to po dlouhé době výjimka.

Volila jsem J Drahoše jako volbu Antizeman, přestože čtrnáct dní volební kampaně se zdál být Miloš Zeman jako vyměněn - neurážel, dal pozdržet své zlobě...a Jiří Drahoš jako by zezemanovatěl - osobní útoky, sebestřednost a (nikoli od věci) nešťastná vyjádření jeho příbuzných.

Takže to vypadalo jeden za 18, druhý bez dvou za dvacet...Jenže Zeman měl na hrbu to nejmenování profesorů apod.

Tak jsem volila Drahoše a při výhře MZ mi dalo naději jeho vyjádření, že ubere aroganci a přidá pokory - což vzápětí vyvrátil urážkou novináře.

Takže mi z naděje zbyla jen velká zvědavost.

3 3
možnosti
Foto

sdílím zcela Vaše pocityR^

2 3
možnosti

Nenaslouchejte těm, kdož tvrdí, že hlas lidu je hlasem božím, vždyť zběsilost davu je vždy blízká šílenství. (Celé znění citátu)

Jinak nevadí mně, kdo koho volil.

2 0
možnosti

Nevím proč by měl prezident někoho s někým spojovat - třeba Baníkovce se Sparťany nebo magory s normálními lidmi.

Spojování národa se nepodařilo prezidentu USA ani prezidentu Rakouska.

Tak bych to nepožadoval ani po tom našem...

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS