Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Ano, kapitánovi se pořád nedaří sehnat posádku. Souhlas s tím, že "kapitánovi by měli věřit námořníci i pasažéři. Zatím však námořníci mastí karty v putykách..." A je možné se námořníkům divit? Třeba s tím kapitánem už brázdili oceány, možná dokonce poslední čtyři roky, a po té zkušenosti se na další plavbu nehrnou. Některým se nelíbí, že po doplutí do přístavu o nich kapitán rozhlašuje, že jsou darmošlapové a nespolehliví vyžírkové, některým se nechce na loď, protože královští prokurátoři vyšetřují kapitána kvůli tomu, že část peněz na pořízení korábu ukradl, někteří jenom nechtějí na další plavbu, jelikož ví, že loď často dopravuje zboží, na kterém vydělá většinou jen kapitán, nikoliv královská pokladna, ze které se jim jako vysloužilým námořníkům bude vyplácet důchod.

1 0
možnosti
Foto

JO jo, z kotelny se to mudruje jak maj nahoře kapitáni loď řídit...

0 0
možnosti
Foto

:-) Často sedím i u kormidla, Kapitána jsem si vzala. Pravda, plujeme většinou na plachty. Pěkný den.

0 0
možnosti
ZK

Loď Česko nestojí v přístavu, ale pluje - vláda vládne. Zdá se, že kapitán na můstku má kormidlo pod kontrolou a co je špatného na tom, že míří do všech světových stran. Na palubách se netančí, a proč by mělo, život není estráda. Stačí když to žije. Jen z kulatých okének podpalubí je slyšet nadávky bývalých důstojníků, které volby degradovaly na plavčíky a těm do ruky kormidlo nepatří. To rozhodli majitelé tohoto šífu ve volbách a tak už jen otázka, paní autorko, máte lepší nápad?

1 1
možnosti
PK

Nejsem takový fanda AB, ale když socdem podmiňovala vstup do koalice, že dostane ministerstvo financí a vnitra - tak uznám jako sranda dobrý:-)

1 0
možnosti
Foto

H88a28n48a 16V78l64k91o43v65á

17. 2. 2018 19:53

Inu, Váš optimismus nesdílím a radši zase jdu....

0 0
možnosti
Foto

Hezké, výstižné a humorné. :-)

Čtení mne potěšilo, proto dík a karma.

1 0
možnosti
MB

Již staří Féničané volali, Je třeba plout ! S orientací na moři byly potíže a proto pluly lodě tak, aby bylo vždy vidět pobřeží. V noci se Féničané řídili podle hvězd. Zdá se, že s touto drobností je ovšem problém ! Podle jakých hvězd ? Kam se bude plout ? Jaká vlajka bude vlát ? Bude tam lebka s hnáty, nebo řádná obchodní loď ? Posádka se i pomalu tvoří, zatím jeví zájem sloužit ti s hvězdami rudými - další volají o změně kurzu směr vody neznámé ! Polovina pasažérů říká - takto přece nemůžeme vyrazit nokam, další volají přesný opak ! Jo, jo, je třeba plout ... :-)

0 0
možnosti
PK

Ty hvězdy už dávno nejsou rudé. Ani souhvězdí Filipa. Jde o koryta, moc. Bratr na východě už také není rudý ale byl imperiální i před Leninem.

0 0
možnosti
PJ

P48e22t76r 31J48í44l59e22k

17. 2. 2018 17:47

Dobře napsáno, díky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,66
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz