Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P69e63t52r 95L79a41n73g16e89r

16. 5. 2018 14:09

Mi připadne zavedení státních maturit zbytečné a hlavně drahé. Stačilo sjednotit klasifikační kriteria a témata zkoušek a k tomu zavést např. záznamy ze zkoušek nebo jiné kontrolní mechanismy.

0 0
možnosti
Foto

Veroniko, díky.. a i za ten apel, co s tím politici budou činit... což by bylo víc než nutné a vůči státní pokladně a návratu k znalostem normálním slušné.

1 0
možnosti
Foto

jeden testový sešit - 12 listů; plus záznamový arch, Zadání PP nejméně 5 listů, vytvoření pracovního listu nejméně tři čtyři kopie, přepsat. přeskládat, kopie... student má 20 pracovních listů- je pravda, že něco se opakuje a jede z minula. Nicméně spotřeba na jednoho žáka je hrozivá, počítejte krát 34, krát 3 - jen naše škola. V našem městě 4 gymnázia...několik středních škol. Připočtěme papíry ke každé zkoušce na jednoho zadávajícího ke každému předmětu - pokyny, archy seznamu, protokoly o zkoušce, plus protokoly inspektorů...každá zkouška na škole ten den minimálně 100 listů. Do každé školy musí materiál navozit auto, plastové bedny formátu A2 . A1. Na každou školu tedy spousta dopravy, spousta plastu, spousta peněz na komisaře, který sedí ve sborovně povinně přítomný regulím zkoušky. Co z toho vyplývá: někde se mohla uztrhat tiskárna...MŠ však štědře platí...milony lítají.... pak je nejdůležitější jeden záznamový arch na žáka a asi dva listy písemné práce a u ústní zkoušky si student vytáhne jeden jediný pracovní list... výsledek - 4listy pro opravdovou maturitu

někde se dalo vydělat tiskárnám, někde se živí výroba plastových boxů, někde je firma , velmi dobře si nechá zaplatit celou logistiku, někde se rozdávají peníze na povinná nová a nová školení hodnotitelů, takové malé letadlo, hodnotitelé jednou mohou být placenými školiteli... Matrurity spolknou a spolykaly od první - blbé - myšlenky mračna milionů a výsledkem je: češtinář díky sledování dodržet všechny body tabulky jen hlídá hodinky a vše je asi tak po dvou třech minutách rozbito a rozcancáno - jako s prominutím stále přerušovaná soulož - opravdové znalosti nemají šanci vidět světlo světa, protože kantor žene žáka k dalšímu bodu. Nikdy se už nestalo, abyste měli supervýklad o době a literárním období a problematice opodstatnění vážnosti literárních osobností a hrdinů... není čas. CERMAT ZÍKA to je zřejmě jméno pana Zíky...se nejvíce zasnažil, že povědomí o minulosti, literární historii jde rapidně dolů.

2 0
možnosti
Foto

Hlavně jde do kelu láska k literatuře, Radko. Proto v tom systému dále zůstávat nechci.

1 0
možnosti

Vás bych si dokázal představit na ministerstvu školství. A nejlíp jako jeho šéfku. Snad se Vás nedotknu svým míněním, že Vašem případě platí rčení "Mezi slepými jednooký králem" doslova a do písmene. :-) R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS