Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Dík za moudrá slova!

:-)

0 0
možnosti

Myslím, že je jistě možné argumentovat literárními postavami a učit se život z románu jako Masaryk. Je to mnohem vhodnější než vycházet ze dvou hloupých a nesmyslných výroků z médií.

0 0
možnosti

To, jak se článek jmenuje, jsem si přečetl. To, že o mládí píšete jinde, vím také. Pouze jsem položil několik otázek, které mně jako čtenáři z Vašeho textu okamžitě "naskočily." Tak možná někdo odpoví, nebo snad příště v dalším blogu o mládí.

0 0
možnosti

Ti lidé, "kteří došli k nějakému poznání a nebojí se pojmenovávat věci pravým jménem a kterým jde především o to, aby byl svět snesitelný," musí být pouze staří? Mladší nemohou dojít k nějakému poznání a nutně se bojí pojmenovávat věc pravým jménem? Jak se pozná, že starším jde o to, aby byl svět snesitelný? Mladším o to nejde?

0 1
možnosti
Foto

Článek se jmenuje O stáří a uzlu z popela, pane Machálku. O mládí píšu jinde. Pěkný večer.

3 0
možnosti

Bohužel zaměňueje dva zcela odlišné pojmy - vzdělání a moudrost. Nebo se snad domníváte, že bez vzdělání může být někdo -byť moudrý - dobrý učitel, lékař, programátor,...? Nevzdělaný "moudrý", který svou modrost nabyl pouze kšolou života, může natropit stejně škody jako vzdělaný "hlupák".

2 1
možnosti
Foto

Ano, domnívám se, že člověk může dospět k moudrosti i bez formálního vzdělání. Znám takové jedince ;-D Protože největší škola je život sám, a pokud někdo něco dělá dobře, rád a dlouho, někam ho to vždy dovede. Samozřejmě, se vzděláním je to snazší - ale ne vždy. Nemoudrých vzdělanců jsem také pár potkala :-)

4 0
možnosti
Foto

J49a37k47u91b 33R69o98t47h

20. 1. 2019 17:17

Problém je v tom, že z mladého blbce moudrý stařec nebude. :-/

3 0
možnosti
Foto

J84a30n28a 48M91a76j68o26v30á

20. 1. 2019 17:13

Děkuji, Veroniko, to jste velmi povedeně vyjádřila to, co mi dost vrtá hlavou. R^

2 0
možnosti

R11a30d71e84k 45J11a50r86o83š

20. 1. 2019 17:10

Jen Vás trochu poopravím paní Veroniko ve věci starověké Sparty a jejího vztahu ke starým lidem:

"Vojenské povinnosti byli Sparťané zproštěni až po dosažení šedesáti let, přičemž tito nejstarší příslušníci obce požívali ve společnosti všeobecné úcty a vážnosti. Výrazem toho je skutečnost, že z řad těchto mužů byli vybíráni geronti, doživotní členové rady starších."

Jinak ale karma R^

1 0
možnosti
Foto

Ano - myslela jsem spíš na ty neduživé... pokud do šedesáti sloužili v armádě, museli to být borci.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS