Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No - to, na čem se dohodli ti dva Vámi uvedení odborníci se, dle mého názoru, shodne každý rozumný člověk. Nevím, co tak světoborného na tom názoru vidíte. (Snad jen o míře a zabezpečení inkluze může být diskuze /a nemusí být zas tak úplně "odborná"/.)

1 0
možnosti
Foto

Jistě. A proč v minulém volebním období nikdo ze školského výboru netlačil ke zdi Kateřinu Valachovou, když utahovala šrouby k nesnesení? Když se na zmíněném shodnou rozumní lidé?

1 0
možnosti
MK

R^ To víte, když je ODS (v reklamě) tím srdcem Evropy, tak ten tlukot musí být někde slyšet!!:-/8-o

0 0
možnosti
JM

Blog. Klávesnice. Černá - bílá. Přímo k věci. Bez kompromisů. Bez zdržování. Přímý tah na bránu. Hlavně jednoduše. Faul? Nenápadně, vždyť rozhodčí se nedívá. Kdopak to odnesl dnes? No a co? Když se kácí les, lítají třísky. Howgh.

0 0
možnosti
RC

A ještě drobnost, pan Svoboda byl člen předmětného výboru od 26. 3. 2014 do 26. 10. 2017, tedy v minulém volebním období. Tehdy jste také jeho členství zpochybňovala?

4 2
možnosti
Foto

To jsem zpochybňovala celou školskou politiku. :-) /Pěkný den

0 0
možnosti
RC

1) tezko najdete cloveka, ktery je odbornikem na skolstvi v celem jeho rozsahu od MS po VS, specialni, soukrome, cirkevni a dalsi druhy skol

2) zivotopis pani Zahradnikove neuvadi, jak dlouho se venovala vyuce ve verejnem skolstvi, z toho, co uvadi, se zda, ze v letech 2013-2017. Stane se clovek za 4 roky skutecnym odbornikem, nota bene z pozice ucitelky, nikoliv reditelky?

3) zivotopis pani Zahradnikove napovida, ze v dane oblasti neziskala ani zadne formalni vzdelani...

Z tohoto pohledu mi prijde usmevne, pokud ji povazujete za vetsi odbornici na skolstvi nez dekana lekarske fakulty.

Obdobne je to pro VK ml., ktery se pohyboval na elitni soukrome skole s pomerne vysokym skolnym a obri dotaci 100 milionu. Mame verit, ze zna z vlastni zkusenosti problemy verejnych skol? Ze zna problemy zakladnich skol?

9 2
možnosti
Foto

Školství nejsou jen učitelé a výuka. Součástí školství je i ekonomika a managment. Školstí není jen základní, a střední ale i Vysokoškolské.

Pan Krejza se věnoval managmentu, byl zastupitel města a zná problematiku ze strany zřizovtelů-obcí. pan Svoboda učil na Vš.

Oba tedy majívhled do části problematiky školství ze své původní profese.

Klaus řediteloval oukromé škole a učil pár let na soukromé škole, paní Majerová Zahradníková učila pár let jako vedlejšák-jinak byla manažerka, překladatelka atd.

Já zásadní rozdíl ve znalostech oboru-ani jeden jmenovaný nemá zkušenosti napříč školstvím.

Problémem Klausea paní Zahradníkové je pak to, že prostě nereflektují politiku strany za kterou byli zvoleni. U klause je to pak jeho slovník, který je prostě s působením ve školství neslučitelný.

Ve výborech pak zástupci jednotlivých stran mají prosazovat programy dotyčných stran. To jak má fungovat školství totiž není jen dborná záležitost-není žádné univerzální správné řešení-je to politická záležitost-různé strany prosazují svůj názor na problematiku. Ti dva odvolaní prostě neplnili to proč byli dovýboru zvoleni-hájit názory ODS na školství a proto byli odejdeni-je to jednoduché a je to tak správně.

9 5
možnosti
DR

Správně. Kdo není s námi a má jiný názor, tak je proti nám. R^

5 7
možnosti
MK

R^R^ Tvrdší výrazivo by se hodilo lépe, ale i tak dík za srozumitelný slovník.R^:-)

2 2
možnosti
Foto

Ten gynekolog by se hodil, copak nevíte, jak to dnes ve školách chodí? ;-D

3 2
možnosti
Foto

sebelepší hráč, který však střílí góly pouze do vlastní branky, je k ničemu

8 3
možnosti
DR

Za to ti náhradníci, co tam zůstali, to je výkvět kvality. ;-D

10 2
možnosti
Foto

Jistě,bez arogantního narcise Klause se všechno zhroutí,je zcela bezvýznamné kdo sedí nebo nesedí v nějakém výboru.Aspon do ted to nikoho nezajímalo....

9 9
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 26,22
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz