Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

marně přemýšlím jaká droga je za tímto článkem?

0 1
možnosti

Hezky napsáno.

Jen poznámka... Roste jí břicho, otékají nohy a porod má přijít v nejtěžším zimním čase. ... Opravdu se nejednalo o zimní čas a vůbec ne těžký. Pastýři byli s ovcemi v horách. To jen církev římskokatolická spojila narození Ježíše s narozením Slunce při slunovratu a spojila to s pohanskými svátky. A tím instantně vyrobila křesťany.

No a k těm samoživitelkám - často se jedná o ženy, které si nikdy nenašly partnera. Jen někoho na sex. A toto opravdu není prostředí, kam se mají rodit děti.

2 1
možnosti

Spíše než spojilo ty pohanské svátky křesťanství ukradlo. Stejně jako Velikonoce, původní pohanské svátky jara. Jinak mi tvrzení autorky, že bez popíchnutí jsme neteční přijde přehnané. Ona to tak možná ve své rodině a okolí má, ale je spousta lidí, kteří nezištně pomáhají sami od sebe.

0 1
možnosti

Veroniko,

v tom příběhu je zvláště podstatné to, že její snoubenec Josef, se jí chystal v tichosti propustit. Vím, v celé té oslavě narození Krista to zapadá, ale přesto je to něco, co nebylo v židovské společnosti obvyklé a ukazuje to na vyjimečnost Josefa jako muže, který byl plně oddán své víře a zákonům svého národa. I z tohoto důvodu je Josef u katolických křesťanů vysoce ceněn.

Za článek V

Jinak hezké prožití svátků Vánočních, hodně štěstí, zdraví a Boží přízně.

0 0
možnosti

Jenom doplním, nebyla by ukamenována, žila by v hanbě. Aby byla ukamenována, musel by proti ní Josef svědčit. Propuštění v tichosti znamenalo, že jí miloval a to tak, že i když se domníval, že mu byla nevěrná, tak jeho láska byla větší než zákony Izraele.

1 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^ Dík za vánoční pohlazení! :-)

2 0
možnosti

Na kterou se každý rok těšíme...

On se Ježíšek teprve narodí?

A nepřišel Ježíšek nakonec, aby oznámil konec tohoto světa, a tím i konec času, a tím ikaždoroční úmorné a nesmyslné oslavování svého narození, které nemá s křesťanstvím společného, protože křesťan je ten, kdo nehledí do minulosti, ale hledí do budoucnosti, a čeká na druhý příchod Ježíška...

Ano, Ježíšek by měl přijít ještě jednou, ale to už bude trochu jiný vánoční příběh...

2 2
možnosti
Foto

Rodí se každý rok, pane Trčálku. Copak jste nikdy neviděl jesličky nebo vánoční hru? Proč bychom jinak slavili Vánoce :-).

2 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 27,05
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz