Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vnímáte vůbec současný souboj mezi demokraty a totalitaristy? Mezi snahou po svobodě a snahou po organizovaném životě, jako jsme měli za komunistů? Řekl bych, že začíná převažovat negativismus polistopadové politiky, převažuje snaha po likvidaci, než po poctivé reformě k lepšímu! Pak ale Váš pohled může být pro náš vývoj nebezpečný! Ale také nemusí, samozřejmě! :-)

0 0
možnosti
Foto

"... snahám vytvářet jakékoli seznamy nepohodlných jedinců."

Můžete dát odkaz na ty dnešní seznamy?

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Lepší je seznam nepohodlných křesel, nepohodlných pohovek, nepohodlných postelí a nepohodlných sedaček do auta.

1 1
možnosti
Foto

".....seznamy osob, kteří byli...."

--------------

Já už mám od maturity drahně let a rád se proto nechám poučit, zda by snad nemělo být ".....seznamy osob, které byly..." .

3 0
možnosti
MK

R^R^ Dobře popsáno; když sešikujete negativní reakce - jsou to stále titíž, kteří si, stejně jako ten spolek 19 senátorů, berou právo na neochvějnou pravdu a vůbec se nevěnují tomu, co je na zvednutém prstu senátorů špatného.

6 2
možnosti
BJ

Takže říkáte, že petice za stažení nominace je ekvivaletní ke státem organizovanému vraždění a politickým procesům?

A protože jsou tyto dvě věci ekvivalentní, pak platí, že vše, co dělaly nacistické a komunistické režimy, dělají i autoři a signatáři petice?

7 2
možnosti
Foto

No, to jste poněkud svévolně extrapoloval myšlenky v článku. To, co zde dovozujete, to v tom článku takhle není ani to z článku nevyplývá.

0 1
možnosti
JM

Česká biskupská konference může do Rady ČT nominoval kandidáta, kterého považuje za vhodného. Každý občan pak takovou nominaci může kritizovat nebo třeba vyzvat ke stažení kandidatury do funkce. A každý autor blogu nebo diskutující může nominaci do rady nebo naopak její kritiku komentovat. A ideální je, pokud se toto všechno děje bez nálepkování, urážení a argumentačních faulů.

11 1
možnosti
Foto

a bez věčného vypůjčování si něčeho, co jako argument zabere a co to v závěru obrátím k posílení pravého opaku...

7 1
možnosti
PC

KarmaR^R^R^

Je dobře, že jsou mezi mladými lidmi takoví, kteří mají mají zdravý úsudek a disponují mnohdy nesrovnatelně lepší schopností kritického myšlení než někteří jedinci o generaci starší, s dosud totalitním myšlením, jež mají zažrané přímo do morku kosti, přičemž se považují (jak legrační!) za tzv. demokraty - s jediným "správným" názorem.;-)

4 4
možnosti

Někteří starci jsou pokrokovější než někteří mladíci! :-)

0 0
možnosti
Foto

Karma a souhlas. Vaši "petici" podepisuji.

0 2
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 26,22
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz