Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ať si myslíme o Salviniho politice a politických krocích cokoliv, měli bychom se držet faktů. Horní komora italského parlamentu ho těsnou většinou zbavila imunity a bude vydán trestnímu stíhání kvůli jeho politickým rozhodnutím ve funkci ministra vnitra. O těch budou rozhodovat podle platných zákonů italské soudy, a jelikož je italský justiční systém a politická kultura vůbec na trochu vyšší úrovni, stabilnější a efektivnější než v ČR, nikdo v Itálii nemusí mít obavy z toho, že by šlo o politický proces, i když je samozřejmě jasné, že obsah obvinění je politický.

2 3
možnosti

No pokud mají v Itálii platné zákony, podle kterých lze pořádat politické procesy s politiky, tak to by snad EU měla soudně nařídit Itálii, aby to ze svých zákonů odstranili, stejně jako nařizují Polákům, Maďarům, v záležitostech co jsou proti téhle politické persekuci jak vystřižení z 50.let jen drobné ptákoviny.

I bolševici za Husáka tvrdili, že u nás žádná politická persekuce není, že ti zločinci alá Havel jsou jen a jen trestáni, protože porušili platné zákony.

Tvrdit, že porušením zákona je bránění vstupu do země ilegálům bez dokladů, toď vskutku kuriozní trestný čin, normálně by člověk řekl, že trestným činem je opak, tedy ilegály bez dokladů do země pouštět.

9 0
možnosti

Myslím, že nemá smysl diskutovat s těmi, kteří sežrali Šalomounovy výkaly a nesnesou jakýkoliv kritickou poznámku, aniž by se vyjádřili k problému. Diskuse s fanatiky je marná. Jenom lituji, že nemohu v příspěvku použít to správné slovo.

1 0
možnosti

Opravuji: jakoukoliv kritickou poznámku.

0 0
možnosti
Foto

Napsala jste:

Jeho obvinění je přitom čistě politické – jako bývalý ministr vnitra vyhlásil válku pašerákům nelegálních migrantů, současně však i mnoha nevládním organizacím, které uprchlíky z moře loví a dopravují na evropskou pevninu.

Zdroj: https://valikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755390

Realita ale je taková, že Salvini podle všeho porušil platné zákony. Politikum je v tom jen to, že to porušování těch zákonů používal jako PR pro svou politickou stranu. Neměl dostatečnou podporu sněmovny pro své názory a "vypomohl" si tak, že zneužil své funkce.

Představte si, že by to bylo "opačně" a ministrem vnitra by byl někdo kdo by řekl, že chce milion migrantů a nařídil aby kohokoliv vpustili a udělili mu status uprchlíka. Taky byste psala o politickém procesu, když by ho soudili?

Ne se Salvinim nejde o žádný politický proces. Ten člověk porušil platné zákony , zneužil pro to svou funkci a bude po právu souzen a nepochybně bude mít spravedlivý soud. Bude sem moci řádně hájit. To, že pohraniční stráž na jeho příkaz porušovala zákony už soud potvrdil. To jestli za to nese Salvini trestní odpovědnost teprve soud rozhodne, ale je naprosto v pořádku, že to trestní řízení proběhne a soud jeho chování posoudí. Ani ministr si nemůže dělat co chce a "vyhlašovat někomu válku" a porušovat při tom zákon.

2 9
možnosti

Nikoliv. Váš fanatismus, pro přijímání muslimských krimigrantů, je už dávno znám. Ale jako obvykle lžete, stejně jako celá TOP OO nic. Salvini měl plné právo, jako premiér státu EU, bránit nelegální migraci a pašování lidí, prostřednictvím ziskovek a dokonce povinnost, tomuhle humusu bránit. Vy jeste jeden z těch, co by jste tu verbež vítali a prodali i vlastní matku. Fuj.

6 2
možnosti
Foto

:))) politický proces? Copak nám to zas nového podsouváte;)?

Není to náhodou všechno záležitost lidských práv a mantinelu pravomocí veřejného činitele?...kde se notabene úředník takové šarže nesmí dopustit vydírání, a nadto vytvářet systém rukojmí? A není ten, kdo ve svých kašpařích výkřicích jako na divadle dělá z věci šikovně pro strejčka příhodu politický proces - sám pan Salvini;)?:))

Tak ať to vyrovnáme:) Ať žijou Sardinky, co umějí zaplnit náměstí, a dohromady spojení katolíci a protestanti, co si stojí za heslem Zachovejme si lidskost. Nojo, zapomněla jsem, že pana Salviniho podporují neonacisté...:)italští:). Tedy už proto...já bych ho nepodporovala. Já ne:))

8 12
možnosti

respektuji Vas nazor, ale muj je jiny

0 0
možnosti

Váš je takový komunistický, že? Kdo nejde s námi jde proti nám. Už jsem si dávno všiml, že Vy, pan doktor Vodvářka, pan Vlk, pan Polický, a další se rádi oháníte toleranci a právem na názor a politický postoj, ale jakmile dojde na lámání chleba, tak se z Vás stávají nesmiřitelní zastánci jedné pravdy od jejiž odchýlení je třeba trestat. Nevím kolik Vám je let, ale v roce 1989 jsem opravdu nebyl na demonstracích, abych se po třiceti letech dočkal zase perzekuování osob za politický postoj. A to je případ Salviniho anebo také britské poslankyně, která prohlásila, že kdo si dává čípek do dělohy je žena.

10 1
možnosti

Salvini? To je bohužel jen začátek.

4 1
možnosti
Foto

Tak doufám, že jste se účastnila spolu se svými názorovými soukmenovci Okamurou a Foldynou demonstrace na podporu Salviniho...

2 18
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,59
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz