Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Celkem mě vadí, že zejména vládní politici v zájmu zviditelnění, důrazu a protože jim to radí PR poradci, používají pro současnou situaci slovo VÁLKA. Dokonce si to troufnou veřejně ke konkrétní skutečné válce přirovnat, média si na tom samozřejmě smlsnou, tady PR poradci nelhali, jen s tou pozitivní reakcí se sekli. Pak není divu, že to přirovnání používají i jiní a podle mě jim ani nedochází že skutečná válka je něco jiného, mnohem hroznějšího a není dobré to slovo zneužívat, nebo se snad domníváte, že skutečnou válku si odsedíte v karanténě doma, pokud ano, pak je vidět jak je zneužívání tohoto slova nebezpečné.

Vláda svou roli nezvládla, její řešení nefunguje a je nutné řešení nové, to je jasné každému jen ne Babišovi, a proto jsme v tak velkém průšvihu.

0 0
možnosti
JP

Komu jste uvěřila, že covid je nepřítel v této válce. Mediální cov19 je zbraň, stejně jako zbraní jsou pravděpodobně i vakcíny nebo i testy? Údajně WHO - svět.zdravot.organizace vyhlásila PCR testy bez klinických příznaků vyšetřovaného za neplatné-,eprůkazné. Kolik takových neplatných testů ze 7 milionů u nás provedených se takto udělalo a dělá? Většina, možná jsme proto jedni z nejlepších hráčů pro strach obyvate země z původního viru sars cov2. Naše falešná pozitivita je 18x nakažlivější než německá, protože PCR testy...

2 1
možnosti
Foto

Jo. A zelení mužíčci v tom prsty nemají?

1 0
možnosti

RvRvRvRvRvRvRv

Kdo je schopen se domluvit? Piráti, STAN, ODS, TOP 09, KDU-ČSL a kdo ještě?

Kdo není schopen se domluvit? SPD, KSČM, Trikolora, ANO a kdo ještě?

:-)

0 2
možnosti
Foto

Také máte svět rozdělen na černou a bílou ;-) stranu?

4 1
možnosti
TT

Kdo vzývá volby, prohrál předem. Proti propagandě a stádu ochotnému ji poslouchat nezmůže nikdo nic, ledaže by vynikal mezi prolhanými darebáky. Že tomu tak je, vidíme na nabídce televizních kanálů: je jich 100 nebo kolik a mají za účel dostat reklamu do těch samých hlav, které se údajně rozhodují v těch úúúžasných volbách. A funguje to, funguje, financují to firmy, které si účinek reklamy velmi pečlivě hlídají. A to nezprostředkovávají jen určité produkty, tedy: kup tohle, to je dobré, ale způsoby života, jak je výborně vidět na automobilových reklamách, ale nejen na těch. A že se způsob života působením reklam mění, a to velice negativně, o tom už diskutovat nehodlám. Kladu tedy otázku, jestli je paní učitelka - vzdělávající děti - opravdu přesvědčena, že reklama na politické strany má menší manipulativní účinek než reklama na zboží.

1 2
možnosti
Foto

Pane Tatíčku, nevzývám volby, pouze říkám, koho volit nechci.

3 1
možnosti
Foto

Prohlašuji, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny budu volit jen takovou stranu, jejíž lídři nebudou loutkami zahraničních zájmů.;-)

0 0
možnosti

Loutkami zahraničních zájmů? Zeman, Mynář, Nejedlý, Klaus, Babiš a kdo ještě? :-)

0 1
možnosti
JP

J35a75n 11P62a63v95l55í83k

16. 2. 2021 19:28

Známá věc, kazatelé morálky s ní mají většinou problém.

1 1
možnosti
Foto

Tohle není o morálce, ale o voličském právu. Pěkný večer.

1 1
možnosti
Foto

Vidíte to zjednodušeně. Ve válce jsou občané s kovidem. A tomu dělá pátou kolonu naše vláda a spol.

2 2
možnosti
Foto

No, mnozí občané jsou spíš ve válce s vládou, nikoli s covidem. :-/

7 1
možnosti
PC

Vzhledem k celému vývoji situace od začátku minulého roku jsem přesvědčen, že covid je jen globální zástěrkou pro velmi nebezpečné cíle nejbohatších. Bohužel už jsme v rozjetém vlaku, který je na cestě k totálnímu ovládnutí lidstva.

NIC nenasvědčuje tomu, že má kdosi starost o naše zdraví.

4 3
možnosti
Foto

Taky jsem si všimla, že hodně lidem trochu hrabe...

4 2
možnosti
JF

... skoro to vypadá, že nebudu muset jít letos ani k volbám, abych to zachraňoval ;-D a 100% je doma ... to bude teprve povyku a jasný, evidentní a zcela pregnantní důkaz, že už je to hotová totalita ;-DR^

0 1
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,66
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz