Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Valíková, k Vašemu předchozímu článku o Zemanově lži, kde jste hrdinně neotevřela diskusi, dva body:

1. Miloš Zeman, t. č. prezident, vládce náš a slunce naše jasné, lhal, lže a nejspíš i v budoucnu lhát bude.

2. Pokud byste náhodou někdy četla Bibli, konkrétně knihu Genesis, dočetla byste se, že v Ráji žádný ďábel Evě jablko nenabízel. Šlo o hada a nešlo o jablko. Přečtěte si to pozorně. Jako bývalý kantor vím, jak je důležité přesně formulovat.

3 0
možnosti
Foto

Jen jestli to u pravicových katolíků není jinak. ;-D

0 0
možnosti
Foto

K vašim diskuzním příspěvkům jinde ... pokud byste měla jen trochu soudnosti, tak "to" do čeho jste "šlápla" vzhlížeje asi k panu prezidentovi, nebudete ještě dál všude rozmazávat - třeba u pana Stejskala (kde jsem chtěl takto zareagovat, ale nazdálo se mi to příliš vhodné ... tak to dám třeba sem, do diskuze na kterou tam odkzujete - to právo (myslím na obhajobu) mají ale i ostatní zde, nebo ne?

Byť je třeba pomlouván někdo úplně jiný, který se zde nemůže bránit (navíc, tomu by taky vypadly asi oči z důlků, kdyby to byl býval četl, si myslím;-D) - a ta vaše diskuze? Právem se tam - zde - lidé ohrazují, a příčinou je jistě i váš předešlý článek, plný lží a demagogie, o které zde tak zasvěceně mluvíte. Článek bez diskuze, zcela nehodný vzdělaného člověka, a tím spíše pak učitele/učitelky českého jazyka. :-/ ... jo, sorry jako, paní učitelko;-)

3 1
možnosti
Foto

Pokud jste svým žákům už vsugerovala o metaforách to, o čem jste se pokusila přesvědčit své čtenáře, pak jako učitelka máte příležitost zapracovat na zkvalitnění výuky alespoň tím, že to napravíte.

Nad Vaším "výkladem" jsme se dost nasmáli s učitelkou dramatické výchovy. Také jsme si představovali různé metafory vyslovené na divadle a co by po představení v divadelním klubu herci odpověděli člověku, který by nějakou tou metaforou byl dotčen buď proto, že by ji pochopil velmi krkolomným způsobem nebo by trval na svém právu vnímat ji doslovně. Závěr zněl, že pokud by byl umanutý a neodbytný, zřejmě by mu někdo nakonec řekl, že pro nosorožce nehrají.

3 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 5
možnosti

Každý má právo!

1 1
možnosti

Hrozně se mi líbí, že žádáte konkretizaci měsíc po volbách a tři dny po vzniku programového prohlášení ;-D. Tak ono jde hlavně o to zvýšení platů a hlavně žádné velké změny, že?

Dobré je, že jste otevřela diskusi, paní učitelko. Teď hlavně, aby sem nechodili moc diskutovat ;-)

4 3
možnosti

Jde o zvolení národního ptaka.....

2 0
možnosti

Jezišmariá, s čím příjde dítě ze školy, je potřeba doma vysvětlit a do školy už dítě musí chodit řádně připravené od rodičů!! Nelze dítě přeci nechat napospas škole !!;-D

2 0
možnosti

Proč by někdo měl dávat jezuitům malé dítě?

5 0
možnosti

Všichni za to zodpovědní slibují stále zkvalitnění výuky budoucích učitelů. Znamená to tedy, že stávající učitelé jsou nekvalitní?

5 0
možnosti
Foto

Jezuitská pravda? Třikrát fuj!

To i Kléma byl rozumnější, v žákajdě jsme měli jeho výrok:

"Republika potřebuje lidi, kteří něco umějí."

Kdežto jezuita chce mít pod palcem ovečky. Rv

3 0
možnosti
Foto

Že bych si zatančil kankán? Nebyl by problém při povrchnosti tohoto textu, ale nesojí mi to zato. Bavte se Pavle.

1 1
možnosti

J87a81n 22R89á39ž

7. 11. 2021 17:55

Průměrná mzda v ČR byla v září 2021 38.275Kč. Pochybuji, že by prošel u ministra financí jakékoliv vlády v tomto čase takový nárůst mzdy učitelů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 27,05
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz