Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že ve vašem případě za pomýlení může vaše pacifistická nátura a výra v rozumného lidského ducha. Proto také odkaz na Karla Kryla, který bojoval písní, jenže on jinou možnost neměl.

Vyjednávání ukončil Putin jako diktátor definitivně ve chvíli získání neomezené moci na věky věků. Dnes hladí Putinovi ego, všichni ti státníci co se snaží k Putinobvi dostat, nebo aspoň si telefonovat. Má je absolutně u zandele, jen z nich má srandu. Pacifistický přístup vašeho podání se mu hodí jen jako prostředek k rozvrácení morálky a soudržnosti Evropy. Nejen že se mu to hodí, on ho i uměle nasazuje, pacifisti jsou pro krvavého diktátora jen slaboši, roztrhat zmačkat a zahodit. Je čas si to připustit.

Diktátor, který rozjel krvavou řež se nezastaví, musí být zastaven a na hlavu poražen. On zná jen vítězství nebo smrt, není alternativa, proto jednání s ním nemají smysl, průšvih je, že na zastavení takového maxi diktátora bude potřeba maxi úsilí, asi tak jako Ukrajinci a nezlomná víra v dobro. Průšvih je to proto, protože z vůle jednoho diktátora zemře mnoho nevinných. To je cena, kterou platíme za to, že sejdeme z cesty a nekriticky uvěříme.

Věřte si čemu chcete, ale ten, kdo nedokáže svou víru podrobit kritice, je ztracen. Putin je ztracen. Sláva Ukrajině. [UA][UA][UA]!

0 0
možnosti

Proboha, a o čem byste chtěla s Ruskem asi tak jednat, když Putin tvrdí, že buď svět splní jeho požadavky, nebo si dojde pro celou Evropu?

Máte snad dojem, že vyjednávat s Rusem nikoho dosud nenapadlo, že se stovky vlivných lidí nepokouší jednání domluvit, že žádná jednání neprobíhají, nebo nám chcete říct, že se Ukrajinci mají prvně vzdát a až potom jednat?

Kecy o jednání jsou jen falešnou vlaječkou těch, kteří nemají ani dost morálky na rovinu říct, že Rusko je už zase agresor.

Mimochodem, jen díky nekonečným vyjednáváním po anexi Krymu, Luhanska a Doněcka se Rus dostal dnes až ke Kyjevu.

2 0
možnosti
Foto

Placku na čelo, pane Buriane. Já o ničem jednat nechci. K článku, zpět, porozumění slovu. Pouze v diskusi říkám, že před vyhlašováním války dávám přednost jednání. Ale vidí, že zdejší ostrosřelci už mají jasno.

2 0
možnosti

První oběť války bývá pravda a skutečnou obětí války je člověk umírající někde pod sutinami, po americku collateral damage.

Všimněme si, že tito lidé nestojí za zmínku ve zpravodajství. Ukrajina chce vypadat vítězně, minimum ztrát a rusové tam umírají po tisícovkách denně.

Tato propaganda akorát válku romantizuje a lidé volající po světové válce jsou oslavováni. Lidé volající po jednání jsou ruští trollové, kteří mají táhnout do Ruska.

Jaksi se zapomíná, že nejcennější, co člověk má, je život.

5 1
možnosti

První obětí války bývá rozum, což dokládá i tento článek. Tak si ti rozumní, pragmatičtí neproruští trolové můžou v klidu pozorovat ve zprávách, jak rusák ostřeluje i jadernou elektrárnu a můžou si zase poslechnout Drábovou, že nic nehrozí. Až náhodou bude hrozit, tak se každý občan může zásobit jodovými tabletami.

Tolik se všichni bojí světové války, zatažení NATO do konfliktu, vypuštění jaderných raket, až jim vůbec nedochází, že ostřelováním jaderné elektrárny jsou ve stejném riziku.

4 0
možnosti

Ukrajinci bojují statečně, ale nakonec budou poraženi. Co ta válka připomíná? Už to tu někdo zmínil - sovětsko-finskou válku: tehdy Stalin zaútočil na Finsko, asi proto, aby zabral před hrozícíc válkou s Německem další území. Asi. Teď Putin chce dobýt , podmanit Ukrajinu, aby se nepřidala k "Západu". Dlouhodobě sděloval, že mu to vadí a že to nechce, jednal dokonce...nebyl vyslyšen a tak po vzoru mocností 19.století a starších zaútočil. Údiv. jejda, řekl Západ, to je divné, on útočí, když je to nemoderní a my jsme se chtěli zaměřit na pohlavím ekologii a sjednocení Evropy....Putin ovšem na to dlabe, chce obnovit impérium a přetvořil rychle státní režim na diktaturu, s náběhem do totality. O čempak se asi přemýšlí v Bílém domě? Možná přemýšlejí, jak Ruskou obranu nečekaným jaderným útokem zničit. Ale to se my dozvíme jako poslední. Každopádně mi je podezřelé, že USA vyzvali své občany, aby z Ruska vypadli - to se vždy dělalo před válkou-

0 0
možnosti
Foto

Vy jste poražen už teď. Rv

0 0
možnosti
Foto

Čím více je společnost programově štěpena, tím více přibývá černobílého vidění včetně výkřiků domáhajících se uplatňování kolektivní viny. U nás bylo pro takové projevy lidských mysli vykonáno mnoho hnusné práce.

5 0
možnosti
Foto

Jistě. A stále je vykonáváno. Stačí pohlédnou do diskusí pod blogy - jak někdo nedrží lajnu, už je ruský troll. ;-D

6 0
možnosti

Pamatuji si, když nám tatínek promítač promítal v době, kdy mi bylo 13 let americkou verzi Vojna a mír. A na konci 1. dílu řekne Piere Bezuchov, poté co vidí válečné pole: "Napoleone, já tě nenávidím" - tedy abgejduji na "Putine, já tě nenávidím..." Doufám, že když nás bude víc, nějak se mu to přenese do jeho karmy....

4 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 27,04
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz