Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte pravdu, paní Veroniko. Jsou ale lidé, kteří i přes jasně vyřčené stanovisko, nic nezmohou. Odsoudil, ale nevrátil. Pokud by vrátil, bylo by to, slovy jistého lékaře zde publikujícího, obrácení Ferdyše Pištory, protože to vrácené neměl vůbec přijímat a je to z jeho strany neuvěřitelně a falešné gesto. Kdo by mu věřil, agentovi, že?

2 2
možnosti

Tak mezi námi, kdyby nepřijal, nemusel by ani vracet.:-)

2 0
možnosti

Poněkud si to pletete. J a s n é stanovisko nemusí automaticky znamenat stanovisko v souladu s mainstreamem, jak se snažíte naznačovat. Jde hlavně o to, nějaké jasné stanovisko vůbec mít, s čímž, jak sama píšete, máte problém. Člověk, který žádné stanovisko nemá, je jako třtina ve větru a jako takový je velice vhodný k ovlivnění.:-)

5 0
možnosti
Foto

A pokud má své stanovisko podepřené ověřitelnými skutečnostmi, tak s ním nikdo nehne.

2 0
možnosti

Ježiš, vo co té paní jde?

5 0
možnosti

"Soudruzi, nejde o nic, ale jde o to, že kdyby o něco šlo, tak ať víme o co jde!" :-)

3 0
možnosti

Proklatá jednoznačnost.....

TGM / Radola Gajda, plukovník Moravec / Eman Moravec, Tigrid / Kundera,

Kubišová / Vondráčková, Kryl / Nohavica, Matuška / Gott, Charta / Anticharta,

Havel / Dubček

Jednoznačnost je soulad myšlenky, slova a činu. Jednoznačnost je čitelnost pozice, se kterou počítají druzí. Jednoznačnost je dodržené slovo. Jednoznačnost je nutná v byznysu, konstrukci, politice, jednoznačnost je normální ve světě, kde vítězství i porážky znamenají součást života.

To je svět chlapů, které vy ženy obdivujete - Churchill, Patton, Reagan, Thatcherová, Gándhí, Zelenský

To, co tu píšete je apoteosa zbabělství, oportunismu, manipulace, podrazu ve světě, kde každá chyba znamená zločin.

Já žiji ve světě, kde myslím A, říkám A, konám A. Váš svět je - myslím A, říkám B, konám C. To je svět Klause, Nohavici, Zemana, Okamury, Husáka, Nezvala.

A to jsou ty paradoxy, pane Vaněk - žijeme ve stejné zemi, ale v jiných světech. Proto já nechápu Vás, Vy nechápete mne a jediné, co dokážete jednoznačně, je můj svět odmítat.

11 1
možnosti

Ti z mého světa vyhrávají nebo prohrávají, ale zůstávají sami sebou. Ti z Vašeho světa vždy počkají, jak se věc vyvine a pak "jednoznačně odsoudí" poraženého.

My jsme režiséři vlastních dramat, vy jste herci vlastních tragikomedií, scéněř Kotěnočkin, režie Rusakov, Nu pagadí!

4 3
možnosti
Foto

Pani Kielbergerova je ta pani, co psala utocne blogy, nekdy i vcerne karikatur, o kde kom?

Tento odkaz uz jste posilal, asi jste zepomnel...

Hezky den.

2 5
možnosti

P59e54t89r 17N24e14d39v23ě46d

22. 3. 2022 10:51

Já mám dojem, že ten používaný výraz " jasné stanovisko" sám o sobě problém není.

Co ovšem jednou problém být může, to jsou hodnotitelé dostatečnosti jasného stanoviska. Vzhledem k jejich slovníku se přibližujeme k dávno odsouzenému. Jen z jiné strany.

2 0
možnosti

Myslím, že problematika neustálých změn "správných jasných stanovisek" za jiná "správná jasná stanoviska" byla už v minulosti řešena mnohokrát. Říká se tomu "převlékání kabátů" a platí pro něj to, že o co radikálnější změnu jde, o to výraznější a barevnější musí ten "nový kabát" být...

Vám karma :-)...

7 6
možnosti

Lhotská, jsou tu i lidé, kteří nepřevlékají kabáty. Těch se lidé jako Vy bojí, proto je jednoznačně odsuzujete.

7 1
možnosti

Vnímám to úplně stejně, paní autorko. Obávám se však (po přečtení některých diskusních příspěvků), že Vás mnozí z diskutujících vůbec nepochopili, protože přece "jasná stanoviska" vždy a ve všem...

Karma R^;-)

7 2
možnosti

J29a87n 23P27a73v62l76í46k

22. 3. 2022 10:21

Obávám se, pane Chmelíku, že vy jste nepochopil, že mnozí z diskutujících nepochopili, co chtěla básnířka říci, na rozdíl od vás ovšem pochopili, že paní autorka napsala kravinu, což je jasné stanovisko, proti kterému článek brojí, což lze pochopit i nepochopit.

2 4
možnosti

"Vaše řeč ať je: ano, ano - ne, ne. Co je nad to, je ze Zlého." Není to náhodou jasné stanovisko?

9 0
možnosti
Foto

Tak mi řekni, na co vlastně mám

moudrosti vyčtený z knížek,

co je dobrý, na to přijdu sám,

co je špatný, za tím křížek udělám.(W.Daněk, ,,Na cestě"

3 0
možnosti
Foto

J44a58n 62Š57i71k

22. 3. 2022 9:38

Ve válce nebo krajních situacích jde o rozhodná stanoviska, jinak jde o život. Pokud se ve fabrice kouří z koše na papír, každý hasič Vám řekne, že je máte okamžitě volat. Většina neškolených lidí, váhá a klade si otázky: opravdu mám volat hasiče, nepočká to ještě chvíli? Možná se nekouří tak silně? Opravdu z toho plamínku shoří celý sklad? Ano, paní Valíková, v 99% případů shoří celý sklad, protože když hasič přijede po deseti minutách, nemá co hasit, jen chrání okolí. S rozhodnutími ve válce je to stejné. Nám na hlavu bomby nepadají, ale v krajní situaci jsme. Snad uznáte, že 250 tis. uprchlíků v naší zemi nemá s mírovým stavem nic společného. A ano, v takových chvílích se musí zaujmout jasná stanoviska a ne prázdně žvatlat a myslet si, jak jsem přemýšlivá. Hezký den

9 0
možnosti
Foto

Příliš se v tom pitváte. Pojem "jasné stanovisko" je úplně jasný všem, kteří žili v minulém režimu. Tenkrát pojem se silně zneužíval. ("Souhlasíte s vstupem vojsk WS?" - jasné stanovisko, soudruhu, písemně s podpisem.!!(Oslovení "soudruhu" se používal i styku se zaměstnanci na pracovišti - ikdyž nebyli členy nějaké partaje).:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 460
  • Celková karma 26,61
  • Průměrná čtenost 1711x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz