Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji všem, kteří článek přečetli a pochopili, o čem je.

Omlouvám se za minimalistickou diskusi, kniha, maturita a naši tři ukrajinští hosté mě zcela vyčerpávají. Pěkné jaro

0 0
možnosti

RvRvRvRvRvRvRv

Tentokrát jste mne zklamala! Učitel je povinen mluvit pravdu! A lež nemá nic společného se svobodou slova! Navíc přesvědčovat své žáky o správnosti ruského desinformačního narativu je úmyslné poškozování svých studentů!

Pokud byste dávala přednost lžím před servírování pravdy, pak bych to vnímal jako zavrženíhodnou nestoudnost! To je zvlášť v této době zápasu demokratů s oligarchy velmi nebezpečné!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Před nějakým časem jsme se sešli s přáteli a kolegy učiteli mé ženy. Něco se pojedlo i upilo, a tu jedna paní učitelka začala vykládat něco o znamenitosti komunismu, významu sovětského svazu atd. Pokusil jsem se s ní diskutovat, leč zatvrdila se ještě více a přičervenila. A tak jsme se zvedli s tím, že tohle poslouchat nebudeme, a odešli jsme. Tato nebohá žena ovšem zažila celoživotní bolševickou masáž a asi jí nedokázala odolat. Dezinformacím podlehla a společensky se znemožnila. I tací kantoři jsou mezi námi. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Inu, máte skvělé přátele a Vaše paní kolegyně;-D A na blogu mnohým stačí jen někoho jméno, a taky je hned vše jasné. I Vám, že;-)

1 3
možnosti

Vzhledem k tomu, že jako učitelka můžete tady i jinde blábolit, jsou vaše obavy o kádrování učitelů zbytečné.

Je to ale hrůza, když se bojíte vyjádřit oné učitelce podporu, a přitom byste tak ráda.

6 4
možnosti

Když, tak aspoň mezi řádky... :-)

2 0
možnosti

Pan Kartous to pojmenoval nešťastně, ale jako učitelka jistě víte, co je morální bezúhonnost a ve kterých profesích je běžně vyžadována už několik desítek let. Kromě policajtů, úředníků na úřadech jsou to právě i učitelé, kde v profesi nestačí čistý výpis z trestního rejstříku.

3 0
možnosti

Fajn...Taky se chystám spáchat komentář. Čeho je moc,toho je příliš a komsomolec Bob je urychlovač mého naštvání. Fajn text.

2 3
možnosti

Nechápete vyšší princip. Tak jako vražda na tyranu není zločinem, není žákovským přestupkem nahrát kolaborantské "vyučování" soudružky učitelky.:-P

11 0
možnosti

J36a84n 69P94a67v81l89í36k

29. 4. 2022 18:20

Hlásání propagandy, neboli to, co ta učitelka spáchala ve své hodině, nemá nic společného se svobodou slova. Je to pouze politická manipulace a ta do školy opravdu nepatří. Neumím si představit, že by žáci té její třídy měli vůči ní žádoucí respekt. Není-li ta paní soudná a nechce ten svůj post opustit, vyhazov je odpovídající reakce ředitelky školy.

18 0
možnosti

V roce 1949 jsem nastoupila do první třídy. Celou moji školní docházku jsem slyšela jen jednu pravdu. Rodiče mně dokázali vysvětlit rozdíl mezi učivem a tím, co vidím na vlastní oči. A že toho bylo! Z mého hlediska je správné, že si žáci nenechali líbit právě ten rozdíl mezi tím, co říkala paní učitelka a mezi tím, co vidí a slyší. Je to nadějné do budoucnosti. R^

11 0
možnosti
Foto

Kdybychom jako děti, či pubescenti měli možnost natáčet, co se do nás snažilo nahustit, to bychom se nasmáli. Ovšem, až dnes. Tehdy jenom doma, někdy i mezi sebou. Že si dnes jedna úča cintala na pentli, a zda vědomě, či z vlastní hlouposti, těžko soudit. Můj spolužák byl křtěn jako RENÉ JIŘÍ. Pro všechny byl prostě René, či Renda, Třídní mu přede všemi radila, aby se raději všude představoval jen svým druhým křest. jménem. Protože byli i tací, pro které jeho první křest. jméno bylo buržoazní. Nemyslela to zle. Jenom věděla, že i tak to chodilo. Tehdy. Mimochodem, nejednou jsme si vyslechli ,,žvýkáte jak američtí páskové. Od kovaných kom, když jsme venku jako kluci žvýkali žvýkačku;-)

4 0
možnosti
Foto

Pokud je pilířem demokracie svoboda říkat a učit lži, tak takovou demokracii si račte vetknout za katedru. Rv

14 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,62
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz