Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Můžete to vzít místo ní. Protože Růžičková už nežije.

0 1
možnosti

Co se od března tak zásadního změnilo ?

To byl koncert schválen a vystoupení dostalo dotace od ČEPS, ČEZ i Magistrátu města Praha od každého tuším po 1 milionu Kč - jen aby se mohl uskutečnit.

Pak si Pospíšil zašel před 3 týdny na Ukrajinské velvyslanectví pro notičky. Tam mu bylo sděleno, že si Ukrajina koncert nepřeje ?

0 0
možnosti
Foto

Kdyby ten koncert nezrušili, tak jste ani nevěděla, že měl být.

2 2
možnosti
Foto

Existuje cosi jako vývoz politiky, který je prováděn mnohými způsoby.

Nebyl jsem u případného pověření paní Netrebko, ale prostřednictvím umělců se to také provozuje.

2 1
možnosti
Foto

,,Odezdikezdizmus". Jako úvahy o tom, kdo smí zpívat písně Vysockého, jako třeba ,,Pravda a lež", a kdo ne

6 0
možnosti
Foto

Já operu miluji, a operní pěvkyně Anna Netrebho je dnes jedna z největších j operní pěvkyň na světě. Taková, jako byla například svého času Mária Calasová, u nás Ema Destinová a další. Obyčejná člověk nemá možnost si ji vyslechnou naživo, leda na nějakém koncertu z Eurovize. To se zase pražský magistrát předvedl, nestačím se divit Pražákům koho si tam zvolili. A nebudou A Netrbkou muset vyplatit těžké penále za neuskutečnění předem nasmlouvaného koncertu? No jo, asi tam mají dost peněz na rozdávání). Ale nechoďme až do opery. Přesně tak to bylo za minulého režimu s W. Matuškou, kterého jsme si nemohli za totality (z politických důvodů ) vyslechnout ani v seriálu Chalupáři. No jo, asi máme opravdu mílovými kroky nakročeno l k TOTALITĚ. Dnes tedy k té "demokratické" Nic ale netrvá věčně, ani láska k jedné slečně", jak se říká. S hruškou se již třese...

7 11
možnosti

Pan Matuška nechtěl žít v socialismu a jeho rozhodnutí emigrovat "potrestali" komunisti jeho "vygumovanim" že všeho možného. Paní Netrebko má chuť vystupovat v zemi, kterou RF prohlásila za nepřátelskou. Rozdíl v těchto skutečnostech nevidíte. Nedivím se.

9 5
možnosti
Foto

J65o20s14e78f 66B25á88r28t42a

18. 8. 2023 11:02

Rajchl chce pozvat paní Netrebko 16.9. na Václavák. Ať zazpívá celému národu.

1 4
možnosti

Celému národu Máte tam ještě něco legračnějšího?

8 2
možnosti

Co takhle pro uklidnění situace pozvat Alexandrovce, to je také skvělý umělecký soubor, který měl velice rád i Mistr Gott.

4 4
možnosti

Jasná kolektivní vina - jako by ji fanatikové naší vlády přímo veřejně vyšili !

7 3
možnosti

A co zkusit přemýšlet o kolektivní zodpovědnosti???

9 6
možnosti

Vlasta Burian hrál za okupace veselohry a nikde se neproducíroval v tričku s nápisem "Na Moskvu" a ve svém divadle zaměstnával spoustu dalších českých herců a i když mohl, nikdy neopustil svou vlast. To p. Netrebko podporovala VP, ale sama žije na západě, takže v jejím případě se dovolávat morálky a spravedlnosti je chucpe. A věty, že politika do kultury nepatří by se měla držet hlavně ona a její zastánci.

18 4
možnosti

Burian vystupoval ve rozhlasovém pořadu.....

3 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,68
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz