Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Znám spoustu učitelek, které volily tuto 5 demoliční vládu i současného prezidenta. Kandidáti byli takoví hezcí a uměli krásně slibovat.

Najednou ale ty učitelky zjistily, že nic není tak, jak to před volbami vypadalo.

0 0
možnosti
Foto

J28o17s62e13f 45B23á72r59t19a

27. 11. 2023 21:54

Jak básnící přicházejí o iluze

0 0
možnosti

30700 kč. V hlavním městě už problém.

0 0
možnosti

A na venkově to má být jako dobrý plat ?

Náklady venkovanů na dopravu ..... jsou mnohem větší než obyvatelů v hlavním městě !

0 0
možnosti

..... netřeba komentáře

0 0
možnosti

Nic ve zlém, ale je dobré, že lidé s Vašimi názory ve školství končí. Pokud Putin vyhraje, možná se ale vrátíte....

6 6
možnosti
Foto

Pochybuji, že tady Putin nějak ovlivní maturitu z čjl, zákony o pravomocích ředitele a české práskání, byť výchova ke čtenářství v Rusku je skutečně na vyšší úrovni a ten potrhlý model dvaceti knih se zřejmě inspiroval v Německu. Ale ruská literatura byla vždy lepší než německá, s výjimkou Goetha, Remarquea a Karla Maye.

Jinak váš příspěvek považuji za sprostý argumentační faul. Putinovu agresi jsem odsoudila, článek visí na blogu. Pěkný den.

2 0
možnosti

Nedivím se Vám. Víte smekám před panem Gruntorádem a panem Bokem. To, co nešlo podle úředníků měsíce, šlo najednou v minutách. Ale byl tu ještě požadavek na demisi pana Jurečky. Rozumím tomu, že v tomto ohledu pan premiér vyhovět nemohl. Vláda by se okamžitě rozpadla. Oba držící hladovku, tedy od svého požadavku ustoupili a vznesli jiný. Aby vláda odvolala své prohlášení kdy se loni v usnesení přihlásila „k tradicím dlouholetého zápasu Charty 77 o lidská a občanská práva a o demokracii“. Vláda jim vyhověla. Fialova vláda se neustále chlubí svou „hodnotovou“ politikou. Netýká se to i její „hodnotové“ politiky ve školství? Myslím, že ano.

Tím požadavkem oba hladovkáři řekli o vládě vše a vláda oním vyhověním o sobě také. Transparentně.

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Foto

Milá paní Valíková, po přečtení Vaší knihy Češtinářky jste mi jako učitelka jazyka českého dovolila nahlédnou do Vašeho, často individuálního způsobu výuky tohoto předmětu, který není mechanický, ale dbá o pochopení smyslu a významu jak literatury české, tak i světové. I Váš přístup ke studentům byl vynikající. Nakonec jste to ve svém blogu sama vysvětlila. Nejen žáci, ale i škola ve Vás ztrácí zapálenou pedagožku s hlubokým zájmem o tento předmět. Je to škoda. A o to, že jste se současnou politickou situací u nás, a zejména se stavem ve školství silně znechucena a proto jste se rozhodla odejít, se Vám nedivím. Přeji Vám, abyste své znalosti a zkušenosti i nadále uplatnila nejen jako úspěšná spisovatelka, ale i jako publicistka. Přeji Vám do dalších let hodně zdraví, štěstí a elánu.

12 1
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,68
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz