Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J71i42ř39í 95V21o73l62n43ý

14. 1. 2024 22:34

Motiv, viz můj příspěvek níže, je celkem jasný. Pochybení během těch zhruba dvou hodin, od vraždy otce k tragédii, si policie určitě vyhodnotí a dokonce věřím, že nám nemálo pustí. Více mne trápí Klánovická vražda. Na základě toho, že plk.Motyka jednoznačně, po třech týdnech, neprohlásil zbraň z Klánovického lesa za identickou s tou, která byla nalezena v Hostouni, jsem pojal podezření, že D.K. nebyl jejím pachatelem. Proč nám neposkytli informaci o pohybu pachatele před a po vraždě na základě záznamů z kamer PID?

0 1
možnosti
JV

J53i12ř72í 87V79o82l98n20ý

14. 1. 2024 22:11

Proč se v tom média pitvají? Protože to řada z nás, konzumentů informací, žádá. Knihy, filmy, seriály s kriminální tématikou jsou velmi oblíbeným žánrem. Pokud vidíme představitele pražské policie ve vybledlém tričku s ohnutým límcem a mladé nedouky na vysokých postech, kteří se jenom vykrucují z odpovědí a odpovědnosti, tak nás to nemůže nechat lhostejnými. Kritika policie a FF by měla přispět k podstatnému zlepšení výkonu obou institucí. I za cenu personálních změn.

0 1
možnosti
JK

Asi budete kandidovat na policejního prezidenta, že.

0 1
možnosti
JV

J96i89ř81í 43V82o90l82n24ý

14. 1. 2024 21:52

Plně sdílím postoj autorky. Od tragédie uplynuly více než tři týdny, pachatel je mrtev a komplice zjevně neměl. Teď to Rakušan zahrál do autu pomocí GIBS, která potřebuje čas minimálně do jara a stejně nic podstatného nepustí. Vše je v naprostém pořádku, vážení obyvatelé ČR, na tragédii zapomeňte!

0 2
možnosti
MR

Tady jde čistě o fenomén tzv. zakrnělé životní a existenční inteligence, generací po roce 89., kde tato inteligence se rozvíjí tlakem života, různými existenčními tlaky na společnost a její přežití ... .

Rozvíjela se zde jen jedna inteligence a to intelektuální, kde je virtuální realita daná školským systémem vzdělání, kde vše má řád ... .

Ano máme vzdělané generace, ale k čemu? Zatím co rozvinutá životní – existenční inteligence, to má celkem brzo uzavřené a ví odkud vítr vane, tak intelektuální inteligence, tak to potřebuje rozebrat pomalu na atomy, a hledat průniky a vytvářet virtuální hodnoty, řád, morálku, řeší to do doby, než přijde další ... . Přináší svět odborníků na každý prd, a potlačuje v lidech vnímání dynamiky a určitého chaosu naší planety a přírody, kde v jejím čase jsme zde jen snad nanosekundu ... . Navíc rozevírá nůžky mezi intelektuální virtuální realitou (svojí) a realitou existenční, kde je tlak myriády životních podmínek, dějů, cyklů, a to u nás a ve světě. Chybí nám zde osobnosti, jež mají tyto dvě inteligence vzájemně rozvinuté v celostní duševní osobnost, tak jako za dob mocnářství a 1. republiky. Duše a elita společnosti. Jsme hluboko ve slepé uličce ... .

0 0
možnosti
JK

Kdysi v údolí, kde jsme měli chatu, zemřela v jiné chatě stará paní. Než přijel pohřebák, ležela zemřelá přikrytá na jakýchsi nosítkách před chatou, což bylo zdálky vidět. (Nevím kdo a proč ji tam takto nechal.) No a jedna zvědavá sousedka z chaty odnaproti nelenila a šla se na zemřelou podívat. Dokonce jsem na dálku viděl, jak odkryla přikrývku, aby se zemřelé paní mohla podívat do tváře. Tak nějak jste mi tu zvědavou sousedku tímto svým článkem připomněla.

3 2
možnosti
JV

J23i55ř21í 90V53o96l90n25ý

14. 1. 2024 22:44

A Vy jste cudně odvrátil zrak a na zvědavou sousedku jste se nedíval. Informaci jste nám sdělil, svým způsobem jste klesl na úroveň staré drbny.

0 1
možnosti
LM

Jak by vám bylo, být babičkou, či matkou, jedné z obětí, pořád dokola číst články, jako je ten váš. Dejte už pokoj všem, to že vy budete znát podrobnosti, pozůstalé nikterak nezbaví zármutku. Naopak, věčné rozebírání, musí být muka. Zvědavost a klepy, šťourání veřejnosti, každý je soudcem. Kdo to potřebuje vědět, to ví. Vám to k ničemu není. Bude se vám lépe spát?

10 4
možnosti
VZ

Anebo taky obráceně. Pokud se jasně nepojmenují chyby a nespotihnout ti, co je způsobili, tak není žádná záruka, že se v budoucnosti nebudou opakovat. Já tam přijít o děcko, tak bych se asi sakra zajímal, kdo a proč, to takhle zvoral. Proč u jedné budovy byly doslova manévry a pár minut vzdálená hlavní budova bez jediné hlídky. Možná bych se změnil v jeho noční můru.

4 0
možnosti
DV

D14a78v91i90d 37V32l31k

14. 1. 2024 9:43

Sledoval jsem tiskovou konferenci vedení policie a lidí odpovědných za dosavadní průběh vyšetřování. Podle mne to byl zcela zřetelně všechno vysvětleno a podáno, Jinak si myslím ,že ohledy by se měli brát zejména na pozůstalé po obětech a ne na věčné prudiče, kteří baží po senzačních detailech, aby mohli grilovat policajty. A motivy pachatele? prostě to byla i když inteligentní zrůda.

8 1
možnosti
VZ

Hmm, tak to by mne zajímalo, jak jde vysvětlit, že se celá policie slétla do Celetné jak vosy na med a hlavní budovu FF nechali bez jediné hlídky. Jak to vysvětlit jinak než přiznáním fatálního selhání. A přijít tam o děcko, tak se budu sakra starat, aby ten, kdo byl za tenhle kiks zodpovědný, z toho nevyvázl tím, že se s kolegy poplácají po ramenou, jak to zvládli.

4 3
možnosti
MK

Souhas s tím, že máme právo znát fakta o zásahu policie. Ta je placena z našich daní a její konání musí být transparentní.

Nesouhlas s právem na znalost motivu pachatele. To opravdu nemá oporu v žádném zákoně. Kdybyste chtěla takové právo zobecnit, pak dříve či později nastane situace, kdy zveřejnění motivu přinese újmu někomu nezúčastněnému.

4 0
možnosti
JV

J23i25ř97í 88V30o26l59n92ý

14. 1. 2024 22:20

Policie se vždy pídí po motivu, je to součást její práce. Navíc slíbila, že motiv, po důkladném vyšetření, zveřejní. Motiv, že chtěl začít snižovat přelidnění v zájmu ochrany planety, bude naředěn vnitřními hlasy, psychickou labilitou atd.

0 0
možnosti
MV

Umanuté ženská je horší než teplý pivo.

Je fakt moc dobře, že aktuálně neucite. A bude dobře, když bude tento stav konstantní.

21 10
možnosti
KK

Zase jste přišel vytrolit diskusi? K tématu nic?

9 17
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,68
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz