Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pokud někdo hlásá to samé co ruská propaganda, je hlásnou troubou této propagandy. Pokud o někom tvrdím, že je někdo jiný, jde evidentně o lež.

8 1
možnosti
Foto

Myslím, že je článek pojat příliš negativně.

Což takhle raději brát prezentované zprávy jako dobré znamení shody alespoň v něčem napříč širokým politickým spektrem?

Obě strany (vládní koalice i opozoční ANO) se totiž evidentně shodují v tom, že současné Rusko je zlo. Projevuje se to tím, že přirovnání k Rusku a jeho představitelům evidentně chápou obě strany jako něco zneuccťujícího - ať takové přirovnání vypustily proti politickému konkurentovi, nebo jsou samy jeho terčem.

4 0
možnosti

V tom základním se možná shodují, ale už se neshodují v pohledu na vojenskou pomoc Ukrajině, a na adresu vládních činitelů trousí poznámky o "válkychtivých politicích", což v konečném důsledku nahrává Rusku. Koneckonců i Babišova rétorika v prezidentské kampani na adresu Pavla byla podobná.

6 0
možnosti
Foto

No jo,.. "Slyš pravdu a braň pravdu až do smrti" (Mistr jan Hus). Špatně se vám poslouchá, viďte, milí jediní a "spravedliví..." Ale ona vždycky nakonec zvítězí, i když to bohužel někdy trvá dlouho.

8 11
možnosti
JK

Myslím, že váš sen o sovětské vlajce nad Pražským hradem se už asi nenaplní.

18 8
možnosti
Foto

Karma, paní Veroniko. Máte naprostou pravdu. Tihle zoufalci používají při hodnocení lidí nejen dvojí mětr, ale oni jsou ti skuteční nactiutrhači, kteří z výše své stoosmičky" v PS si prosadí téměř všecko včetně loajality soudů (České justice). A straší nás občany válkou. Ano, mají to dobře e promyšlené. Nejen "rozdděl a panuj", a i to, že vystrašený a vystresovaný člověk je lépe ovladatelný a manipulovatelný. A o to jim jde. A Fiala? A j"aký pán, taký krám" - "ryba smrdí od hlavy". (Zoufalci - v překladu "dezoláti"). Hezkou neděli Vám přeji.

9 19
možnosti
JK

Nebojte se. Vás už do války neodvedou. Ti, co s Leninem útočili na Zimní palác jsou prý osvobozeni.

13 2
možnosti
JK

Další z úderných článků všemi pronásledované disidentky. Jen tak dál. A nezapomeňte všechno hlásit na ulici Ukrajinských hrdinů. Třeba i nějaký metál bude.

6 4
možnosti
Foto

Přesně na Silvestra mě někdo nahlásil administraci, a ta mě zablokovala, dokud neověřím svou totožnost zasláním fotky OP. Myslel jsem, že jde o podvodný e-mail. Ale administrace mi potvrdila, že si to opravdu vyžádala, leč bez udání důvodu.

A tak mě napadlo, jestli to nebyla nějaká hlásná trouba.

8 0
možnosti
EH

Kdysi senátoři z demokratické frakce senátu zabili Caesara, protože ohrožoval demokracii.

Výsledkem byl zánik demokracie.

Dneska se ochraňuje demokracie stejnými způsoby. A dopadne to stejně. Není možné udržovat demokracii nedemokratickými způsoby.

Jenže tu nejspíš o demokracii nejde, jenom se udržet zuby nehty u vlády.

10 8
možnosti
PJ

zajděte to říct Putinovi, tam nějak v poslední době jeho oponenti často myjí okna, což je značné nebezpečné , jak jde vidět. Že zrovna vy máte strach o demokracii.

5 1
možnosti
JZ

Jsem nekorektní a v souladu s jedním českým písničkářem souhlasím, že bývalý prezident je ruský šváb.

13 7
možnosti
Foto

Vy máte vlastní zkušenost s válečnými uprchlíky, kterým jste poskytla pomoc. Docela rád bych znal jejich postoj k záplavě odporných fejků ve veřejném prostoru a komentářů, které se vysmivají obětem války jako vyžírkům, kteří by se mohli v klidu vrátit na Ukrajinu do míst, kde je bezpečno. Možná by nám ten Vámi ctěný Klaus mohl objasnit, kde je na Ukrajině bezpečno a kolik měst a obcí srovnaných se zemí nebo vypálených je znovu vybudováno a připraveno pojmout uprchlíky zpět.

Myslím, že vedle kritiky nálepkování, které je v některých případech jistě přehnané či neoprávněné, je potřeba jasně říci:

Ano, hlásné trouby ruské propagandy nejsou vymyšlené, a působí v celé Evropě i jinde ve světě, neboť jsou součástí one hybridní války, jež není nějaký mýtus, ale technologie moci Ruska. Toto jsou dávno známé skutečnosti, stejně jako to, že i mezi našimi spoluobčany jsou lidé, kteří nevědomě šíří lži, na rozdíl od těch, kteří tak činí s plný vědomím a v absencí svědomí.

15 2
možnosti
EH

Hlásná trouba ruské propagandy je každý, kdo řekne pravdu, která poškozuje ukrajinskou propagandu.

Máme povinně lhát?

11 10
možnosti

Na tom, že premiér nazývá opozici populisty a extrémisty nic tak odsouzeníhodného nevidím, protože je to holá pravda. Na rozdíl od výroků Babiše, který voliče vládní koalice nazval fašisty a nacisty.

15 1
možnosti
Foto

Ono je to jako s tím Hudackem, tady mu sponzoři znemožnili hrát a 68v Německu po třech vychytaných zápasech celý stadion skanduje jeho jméno.

10 2
možnosti
DR

Díky za info, to jsem netušil, ale už to čtu:

https://cnn.iprima.cz/z-jagrova-padoucha-je-hrdina-hudacek-se-v-nemecku-okamzite-stal-milackem-fanousku-422589

To by byl opravdu gól, pokud by šel Frankfurt v tabulce nahoru a Jágr naopak spadl do druhé ligy.

6 2
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,68
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz