Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Harry_sportsman

18. 7. 2012 22:56
Paní Valíková je typickým příkladem osoby,

které se u nás na Moravě říká vlezdoprdelista. Nebo, abych byl češtinářsky správný, vlezdoprdelistka. ;-D

0 0
možnosti
VVŠ

ver.va

19. 7. 2012 10:34
Re: Paní Valíková je typickým příkladem osoby,

A komupak do té řitě lezu? Konkrétně, prosím.

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 7. 2012 8:49
ale na to právě ani Fiala nemá a už to neudělá

Neboli,ty práce jinak přehodnotit nelze-už nový šéf Cermatu upozornil,že při odvoláni musí být  práce hodnoceny úplně podle stejného postupu jinak by totiž byl porušen zákon.Tady je otázka,zda platí to co jste napsal napřed,tedy že ta kritéria jsou čistě subjektivní-a nebo to co jste napsal pod tím, tedy že Cermat svým hodnotitelům vytvořil jakési "funkční styly"a jakési "nadhodnocená kritéria"- čili ze zákona by se těchto "funkčních stylů" i "nadhodnocených kritérií "měli pak držet i ti hodnotitelé při odvolání.

Každopádně,i v případě že by hodnotitelé při odvolání byli trochu "kladně subjektivnější",možná přidají pár bodíků aby student sotva prolez-a aspoň za mé eŕy se studenti se čtyřkou na maturitním vysvědčení ani na vejšku nedostali- a i ti dnešní si to ponesou celý život.

Takže,jestli snad měl Fiala něco udělat a vyřešit to "spravedlivě", tak bouchnout do stolu a  již pro tento školní rok systém hodnocení stáních maturit zákonem  zpětně změnit a pak dát znovu zhodnotit

0 0
možnosti
Z

zapar101

21. 7. 2012 14:21
Re: ale na to právě ani Fiala nemá a už to neudělá

seš trdlo, nejde zpětně měnit zákony, ani když by se to hodilo tobě nebo ministrovi. Kalousek se o něco podobného pokoušel se stavebkem a zarazil mu to ústavní soud

0 0
možnosti
L

last_scout

18. 7. 2012 4:50
Klasika

Zajímavé, jen nevím, co je na Máchovi a Neumannovi příšerného. A výsledky maturit pražského "elitního" gymnázia jsou jistě záslužné, ale jsou tu přeci jen i jiné typy škol, ovšem podléhající v budoucnu stejnému metru. Nejsem úplně nadšen z jedné úrovně obtížnosti - pro gymnazisty zívačka, pro učňáky bůh ví. A nedal bych ruku do ohně za objektivitu hodnocení slohu na školách. Proto bych celý sloh přehrál do školní části maturity, protože skutečně "státní" zůstane jen test. To žádná vyhláška a metodika MŠMT asi nezmění.

0 0
možnosti
W

Wesloun

18. 7. 2012 7:38
Re: Klasika

Na Máchovi a Neumannovi je odporné úplně všechno, stejně jako na dalších českých klasicích. Kdy už učitelé a MŠ pochopí, že knihy čtou lidé proto, že jim něco dávají, přičemž ne každému to samé. Pak se těžko divit, že studenti nečtou, když je jim předhazován škvár typu Mácha nebo Neumann.

0 0
možnosti
X

xychteen

18. 7. 2012 1:47
Sociální inženýrství to jen tak nezabalí...

...společnost potřebuje prefabrikované univerzální jedince.

1 1
možnosti
W

Wesloun

18. 7. 2012 7:34
Re: Sociální inženýrství to jen tak nezabalí...

neasi R^

0 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v1a

18. 7. 2012 1:44
nezblbne, víc to totiž ani nejde...

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 27,05
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz