Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

teda....takhle pěkně jsme to rozjeli naposledy pod krokodýlem, když se vrátil z Afgánistánu a začal vařit.;-DR^ pobavil jsem se. Dík

11 1
možnosti
JS

Ano, opět jste tu vy a vám podobní udělali z filosofické rozpravy kůlničku na dříví. Styďte se! ;-O

8 1
možnosti
PP

Pěkný scénář. Kam se hrabe Johan August Strindberg. Co učíte, milá kolegyně?

11 0
možnosti
MM

Ach jo, jak jednoduché. Šoupnout nálepku, hodit do určité škatulky a zůstaň si tam stvůro. - milí, moudří a mravní....

10 0
možnosti
Foto

asociace............"you labeled me, I'll label you, so I dub thee unforgiven" (památný text...Metallica) = tys onálepkoval mě, já onálepkuju tebe, tak tě pasuji na toho, jemuž nelze odpustitR^

7 0
možnosti

Diskuse jsou většinou v pohodě, a pokud ne, je to vina blogera jako moderátora. 

Možná je chybou, že většina spoludiskutujících či autorů blogů dává na hrubý pytel okamžitě hrubou záplatu, čímž pochopitelně vše jen eskaluje. Lepší by bylo reagovat na nějaký vulgární výpad  např. takto:

"Škoda, že jste - jistě jen pro nedostatek času - konkrétně nezdůvodnil, co se vám na článku/příspěvku nelíbilo. Zkuste to prosím, abychom se tak společně mohli oba zamyslet." 

Tím  "slovního útočníka" přinutíme k přehodnocení jeho postupu a upozorníme ho na to, že napsat nadávku je sice rychlé ale k ničemu ve srovnání s tím, když se má názor už nějak  zformulovat. Ze zkušeností se dá říct, že po takové žádosti se notoričtí kazisvěti  už nevrátí a pokud někomu něco ujelo třeba jen  pod vlivem opilosti či únavy, přijde znovu i s omluvou.

 

Nezbytným předpokladem pro vyčištění diskuzí je ovšem to, aby si ta lepší část vždy zachovala chladnou hlavu a nesnížila se k žádným protiútokům. Tak rušivé elementy nenajdou žádnou odezvu a dříve či později odpadnou a tím pádem se už nebudou muset rušit žádné diskuze.

8 2
možnosti
Foto

:-) A to já stále melu svou ... klidně ať si bloger diskuzi zruší, pokud uzná za vhodné :-)

9 1
možnosti
AN

málokdy se povede "hezká"diskuse. záleží to i na článku.takové jemné zvířátkové blogy paní čihákové,případně "matýsek přežil"pana hevlita ve mně probouzí to lepší.nesnáším militanty z obou pólú , a také různé pochlebníky/ce/

jen chci připomenout dobu,kdy se rušíly ty přezdívky a leckteří málem emigrovali,no a hle ,dnes už to každý mastí pod svým jménem,někdy hlava ,nehlava.:-)

a závěrem: proč veroniko?:-)

10 1
možnosti
SW

Diskuse na idnes nejsou vic a vic stavnate, naopak. Pred peti lety byvaly jine, pred deseti byste si asi hlavu ukroutila, co zde bylo mozne.

No, co na tu vasi slohovku rici? Teda pardon, divadelni hru. A ceho timto clankem dosahnete? Je to jasne, podrazdena reakce na to, ze nekteri diskuteri si neberou servitky, zvlaste u vasi kamaradky. Autori byvaji slusni i neslusni, stejne tak diskuteri. Vsichni jsme na jedne lodi, to ze nekdo nema fotografii ci dle vas divne jmeno, neznamena, ze jeho nazor na vec je automaticky spatny ci hulvatsky.

Mila moudra a mravni Veroniko, nepsala jste nedavno, jak vas nebavi, kdyz nekdo pise o nicem? Je tento clanek happy? Je tento clanek neco jineho nez poslapane babovicky kamaradky ucitelky? A cim vic na ni budete upozornovat, tim vic ji budete prokazovat medvedi sluzbu. Zamyslete se nad tim.

15 1
možnosti
Foto

Vzpomeňme na to, jak se jeden bloger zastal kolegyně blogerky a co si za to vysloužil;-D

8 2
možnosti
PK

Četla jsem, považuju to za ukňouranej blábol a mizím, než se přižene srdíčkový komando učitelek ;-) V

16 3
možnosti
SW

Kde mate fotku, vy zeno s divnym jmenem? Hmm?

16 1
možnosti
JJ

Valíčková, kuk do zrcadlaV ....a dobrou noc!;-D

15 2
možnosti
JJ

8-o pardon, to "č" tam nemělo bejt.

10 1
možnosti
Foto

hmmm...to nezapojení možná nebude ta prava volba

13 0
možnosti
IF

Také si myslím, to už tu diskuzi mohla rovnou zakázat ;-) Každý by si měl umět svoje názory obhájit.

PS: Zrovna Vy jste typický příklad diskutéra s kterým se obvykle neshodneme, ale dokážeme oba argumentovat jak o tom píšu níže R^

4 7
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz