Diskuse

Maturitní slohy letos opět opraví CERMAT

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Svobodová,

děkuji za názor, také si myslím, že v nynějších podmínkách originální a nápaditý test vziknout nemůže. Vzorové práce z CERMATu jsou důkazem přeceňování formální stránky textu... ne, že by nebyla důležitá, ale vždy jsem si myslela, že má člověk psát a mluvit, když má co říct a dává to smysl .-)

2 0
možnosti

Ano, kdysi jsme oceňovali originalitu, nápaditost, celkovou úroveň vyjadřování...Ale to studenti psali čisté 4 hodiny a odevzdali 3-4 stránky. Myslím, že podle kritérií nové maturity prostě nemůže vzniknout mimořádný text - nečetla jsem takový, a ani "vzorové" práce CERMATu takové nejsou.

1 0
možnosti

Přál bych Vám vidět slohové práce z "horších" středních škol nebo z učňáků.

Tady nejde o vznik žádných mimořádných textů - pisatelům stěží stačí síly na jakýkoli text, který bude dávat smysl a bude obsahovat příčetné množství chyb.

1 0
možnosti

Celoživotně mi vrtá hlavou - Maturity, Státnice ... K čemu jsou, pak ty jednotlivé zkoušky ? Existuje možnost, aby pak - "Náhlý, zcela anonymní žák přišel a ty zkoušky úspěšně složil" ? Jde o to, že student se přece nějak projevoval 4 - 5 - 6 roků ... Podobně význam rozboru větného a poviná četba Babičky od BN. Akcent na šetrnost jistě, ale jinak prorůstání šlechty s poddanými !? Jsem poměrně sečtělý - Cermat bych přesto, absolutně nedal ... :-)

1 0
možnosti