Diskuse

Jeden Cermat vládne všem...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak buď jsem blázen já nebo autorka nebo diskutéři anebo my všichni dohromady!!Teď jsem poprvé četl blog o Cermatu, se kterým plně souhlasím. Je to i pro mně nesrozumitelný moloch, který by měl být co nejvíce transparentní a ne se schovávat za prohlášení, že "nesmí ani naznačovat".

Není zde ani slovo o sportu a jeho podvodném dotování. Prosím vysvětlete mně, o čemže to všichni diskutujete?

0 0
možnosti
Foto

Pro pana Horu a ty co nechápou...Autorka změnila název blogu, původní byl v tom smyslu, že za Cermat můžou nekalí sportovní funkcionáři a dotace do sportu. Tolik k vysvětlení (nejen) mých příspěvků níže v diskusi.

0 0
možnosti
Foto

Paní Vlková, původní název visí na výběru.

1 0
možnosti

Madam, to ministerstvo se jmenuje přesně: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Ještě jednou a velice pomalu: školství, mládeže a tělovýchovy. Chápu a rozumím jedné věci - jeden můj dávný kolega měl krásné pořekadlo: každý si to svoje lejno snaží rozpatlat na co největší plochu a ideálně do průvanu, aby bylo fakt hodně cítit a dobře se o něm vědělo. Stejně tak Vy: poukazujete na jistý problém a tím je podfinacování. Nevidím do toho tak moc jako vy, i když moje dcera právě maturuje. Ale opakuju - chápu dobře co děláte!

Je tu ale jeden zásadní problém a tím jsou prostředky, jež používáte ke svému účelu. Ten plivanec na financování sportu, nenápadné vypíchnutí GP v Brně a "vtipné" zmínění funkcionářů v okamžiku Peltovy aféry, je laciné a nehodné inteligentního člověka. Myslím že i Vám musí být naprosto jasné že míchat dohromady finace pro školství a sport (tělovýchovu), jako mýtické jablka a hrušky, je jednoduše směšné.

Pokud se vám nelíbí lejna, lze ono shora uvedené pořekadlo převést na ohřívání polívčičky. Já se v relativně nedávné době angažoval na druhé straně zákopu - tj. na té, kterou podle Vás finacuje výuka a testování rodného jazyka. Řešili jsme dost kritický moment - záchranu (tzn. financování) sportovního klubu, jež dává dodnes doslova smysl života převážně klukům v počtu cca. 220-250, ve věku od 5ti do 18ti let, šest dní v týdnu, deset měsíců v roce. Nebudu se moc rozepisovat. Napíšu jediné: bojujte zuřivě proti finacování "sportovních funkcionářů", vyžeňte těch 200 kluků zde ze zimáku, jinde z jiných sportovišť.... A ty Vaše maturity si můžete dělat sama, protože na té ulici si půlka z nich z nudy vypálí pikem do palice díru jak do zadele!

4 1
možnosti
Foto

Dobrý den, oba víme, že nejde o dotování fotbalových klubů. Na ty se snad v rozpočtu peníze najdou. Penězovody slouží k jiným účelům.

1 1
možnosti
Foto

Ten nadpis je jako z Blesku - krom toho, že i v bulváru nadpis většinou souvisí s obsahem;-)

Jinak vám můžu garantovat, že spousta sportovních aktivit funguje (na rozdíl od školství) bez dotací a z osobní zkušenosti mohu jen potvrdit, že dotace křiví přirozené podmínky. Za kvalitu - i ve sportu - rodiče platí plnou tržní cenu a dotované (i když levnější) aktivity mají úspěšnost kolem 30%. Nicméně si mohou dovolit existenci, protože jsou dotované.

Opět (kromě bulvárnosti) vyléváte s vaničkou i dítě.

3 2
možnosti
Foto

Paní Vlková, už jste si udělala letošní didakťák? Odkaz máte o blog níže.

1 0
možnosti

Paní Valíková, vím, že Cermat nemáte ráda (v čemž samozřejmě nejste sama, nemá ho rádo hodně kantorů a i já mám k němu řadu výhrad), ale přece jen... Vymyslet, že Cermat slouží k tomu, aby na MŠMT bylo možné ulít prachy na fotbal nebo na jiné sporty, to chce asi hodně bujnou fantazii. :-)

4 2
možnosti
Foto

tohle taky nevim,ale vim jedno... až vás přestane bavit učit, protože na učitele peníze zas tak valně nejsou, nebude nic těžkého zjistit, proč někteří dávají mnohem víc času službám Cermatu...až v nich skončí..

Dřív jsme Cermat nepotřebovali a vsadim se, že si libujete, jak víc toho furt víte, než studenti dneška. Kdy se systémem maturit nabourá dohromady za celé čtyři roky výuka a studentům i kantorům se z učiva čtyř let ubere v součtu se vším, co Cermat vymyslel a svátky dokonají - přes půl roku..

3 0
možnosti
Foto

Veroniko a víte,co je nejhorší? jak do toho lidi, ani blogeři tady ... nicproboha proti nim... jak do toho molochu, kolosu, mafie, nikdo nevidí..Nechápe to, co my zainteresovaní....Jak je to celé unfér jako letadlo, které krmí a žije z toho, kolik lidí v tom nachází zaměstnání kolik lidí na tom všem vydělá... A nějaké znalosti? Nějaký zájem? Opravdový zájem? Snaha o uchování jazyka? Rozumně ovšem!!! Poslední příčka v systému... Jestliže spolehlivě vím z úst nejpovolanějšího, že ani odborníci z Ústavu čj s tím nechtějí mít cokoliv společného...Nakonec trend státních maturit ukazuje za těch už dost let, že to k žádnému posunu do lepších časů nevede..., který pablb potřebuje ověřovat jazykové jevy -hledej tři slova v textu dlouhém na půl stránky...to je jako napínavá hra za prachy v televizi...proč nestačí normální postaru obyčejný text ABCD...a klidně o deset patnáct otázek víc? Někdo si potřebuje udržet křeslo a potřebuje vykázat inovaci...

6 0
možnosti
Foto

Milá Radko, souhlasím. Téměř nikdo nevidí do Cermatu ani do maturitního modelu ČJL, jen proškolení češtináři. Ale všichni mu rozumí ;-)

2 0
možnosti