Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Pěkná,chytrá,vtipná-karmaR^

11 0
možnosti

Já vidím problém spíše v pojmech.

Zemana spousta lidí nemá rádo. Vcelku je chápu, ale pokud Zeman řekne, že Česká televize není objektivní, tak to neznamená, že nemá pravdu.

Česká televize je neobjektivní. Zamlčuje skutečnosti a překrucuje fakta. Rozhodně není nezávislá. Proto si myslím, že vyvolávat stávku za ČT, když je to stávka proti Zemanovi, je pokrytecké.

37 5
možnosti
MP

Souhlasím s tím, že Česká televize není vždy objektivní a o spoustě věcí informuje tendenčně a zkresleně (migrace, Trump atd.). Ale nevěřím ani tomu, že Zeman nebo Babiš kritizují ČT z důvodu, že by jim ležela na srdci její objektivita. Chtějí se pouze zbavit nepohodlného kritika jejich křiváren. Oba mají hodně másla na hlavě, a to je důvod, proč ji právě oni zpochybňují a kritizují.

1 0
možnosti
Foto

Vaše představa,že demokracie je pouze o tom,že jednou za čtyři roky se hodí lístek do urny a tím to vše končí,je na učitelku střední školy dost děsivá...Mnoha lidem není lhostejné,kam chce určitá skupina lidí naši zem do budoucna nasměrovat.Mladým patří budoucnost,ti první by si to měli ohlídat a vyjádřit nesouhlasný hlas...Vám opravdu nevadí utoky na nezávislost veřejnoprávní televize a ani to,že zde hodlá několik let vládnout místní populistický,trestně stíhaný "vudce" s vládou bez duvěry,podporovanou komunisty a vudcem od místních nácku?Někomu to prostě vadí,každý jsme jiný....

8 25
možnosti
MK

Mnohým vadí, to, druhým ono. O tom je demokracie. Osobmě mi vadí, že dnes v rámci demokracie se dostáváme k tomu,že jakmile někdo nejde s proudem, tak je nálepkován a zostouzen. Určitá skupina lidí a mnohé novináře nevyjímaje, se snaží prosazovat svůj pohled na svět. Kdo nejde s nimi jde proti nim. Kritika EU je pomalu zrádcovstvím a hned se mluví o tom, že se bez EU neobejdeme. Příkladem jsou třeba pánové pan Robejšek, či Tomský. V podstatě ty zastánce "liberální" demokracie nezajímá co říkají. Nezajímá je, že nejsou apriori proti EU, nejsou proti imigraci. Médiím stačí napsat, že jsou to populisté. A pak ti, co náleopkují se ohání demokracií, hodnotami a svobodou slova. Zajímavé je, že ti samí zároveň požadují cenzuru. Pravda, oni tomu říkají regulace. A další jím nadšeně tleskají.

Nedávno Mánert napsal oslavný článek na papeže Františka. Podobalo se to oslavným článkům na Gottwalda blahé paměti. To, že si vyzobal jen něco a druhé zamlčel, ať z nevědomosti, či úmyslně je možná pro někoho druhotné, ale nikoli pro mě. Zvláště pro mě, který není žádným zastáncem současného papeže. Protože papež neříká nic nového, co by církev od svého počátku nedělala. Jenomže média si vyberou....papež má soucit s rozvedenými a znovu sezdanými, kteří nemohou k přijímání. Jenomže už neřeknou, že papež také řekl, že není možné přistoupit k přijímání ve stavu smrtelného hříchu. Média píší o popularitě papeže, ale už neřeknou, že podle průzkumu Corrispondenza Romana je to nejméně populární papež, neřeknou, že průměrná návstěvnost jeho pravidelných vystoupních na SP náměstí je poloviční oproti návštěvnosti za Benedikta XVI.

Pravda může být je jedna. Zatímco dva pravdu mít nemohou, tak dva se mýlit mohou a demokracie není o pravdě, ale hlavně o omylech. Jenomže dojít k tomu, že se mýlím,znamená znát pravdu.

A pokud někdo za něco demonstruje, tak by měl vědět za co demonstruje a to je smyslem a obsahem článku autorky.

22 0
možnosti
Foto

Nejsme všichni stejní, nejsme si všichni rovní. I když to budeme hlásat, tak to prostě není pravda.

I v roce 1989 část studentů měla radost ze stávky a výpadku přednášek a seminářů, jiná část se naopak nechala zmlátit na Národní a poté svou angažovaností přemluvila dělníky, aby se přidali.

Takže, autorko, budete mít vždy studenty, kterým je vše šumák a pak ty, kteří to vidí jinak.

Od té první skupiny se opravdu nic nedozvíte, jakkoli budete klást sofistikované dotazy. U té druhé se ptát nejspíše ani nemusíte, ti mají jasněji.

Koneckonců, jde primárně o vysokoškoláky, u středních škol půjde nejspíše o gymnázia, kde je přeci jen trochu větší přehled, než u studentů SOŠ.

Možná by stálo k zamyšlení, proč zrovna Vy, se svou popsanou anamnesou ,nevnímáte současnost jako značný stupeň ohrožení demokracie. Pakliže po ulicích chodí příznivci jisté strany s modely šibenic a policie nekoná, je to varovné. Pakliže jsou hlasatelé jiných názorů skandalizováni, je to varovné. Pakliže hlava státu chce nepřímo ovlivňovat složení Rady ČTV /a tím vlastně likvidovat jakoukoli opozici/ je to varovné. Pakliže republiku koupila jistá nedůvěryhodná osoba, je to varovné.

My starší si to možná málo uvědomujeme, či jsme příliš líní myslet, co bude, nebo je nám to už jedno. Studenti, kteří budou za 10 let ve vedoucích funkcích na různých stupních, to vidí jinak a je to dobře.

Katastrofou by bylo tupé stádo bez názoru, takové to bahno, co se s vlnou jen nepatrně pohne a vrací se zpět na původní místo. Takže, pokud mají pocit, že je třeba jít ven, cosi si poslechnout, cosi přečíst a cosi říci, pak máte důvod na stole a netřeba se ptát proč.

Možná v rámci vzdělávání dejte v pátek písemnou práci, co si myslím o současném politickém životě, třena anonymně, ať nemají strach říci vše. Byl bych rád, kdybyste nás poté seznámila s výsledky.

17 6
možnosti
VS

Nějteří v listopadu odjeli rychle domů a čekali jak se to vyvine. Lidé jsou různí. Hrdinové i zbabělci.

4 0
možnosti
KT

Já stávkuji za zvýšení(bezbolestné a bezplatné) inteligence učitelů na arcibiskupských gymnáziích. Jejich duchovní úroveň je opravdu hrozná

2 8
možnosti
Foto

Nestudoval na tomto gymnáziu pan Ovčáček? To by vysvětloval mnohé.

Když už někdo musí na takové vatikánské učiliště, dobře mu tak, že tam jsou takoví kantoři. ;-D

0 2
možnosti
Foto

Zdali studenti kteří jdou stávkovat , ví historii České republiky tolik jako ti v odkaze, tak pomáhej nám pánbůh.

https://www.youtube.com/watch?v=MCUdMT4_g3I

2 0
možnosti
Foto

Otázka zní, z jaké školy tito studenti byli. Lze předpokládat, že pokud by šlo o studenty gymnázia, budou odpovědi jiné, než třeba z těch, kteří se učí truhlařině či kadeřnicemi.

1 1
možnosti
MK

Oni to mnohdy nevědí ani ty vysokoškoláci. Pro mnohé je stávka něco jako počítačová hra. Na YouTube je záznam ČT kdy se ptali omladiny co to byl Únor 1948. Věděla jeden. Ostatní totálně mimo.

26 0
možnosti
LB

V našem městě se dnes večer konala demonstrace "Českou televizi nedáme!"

Lidé zaplnili hlavní náměstí, přijeli i obyvatelé z obcí snad z celého okresu. V jejím průběhu vystoupili také studenti zdejších středních škol s vysvětlením, za co budou zítra demonstrovat oni. Po nich se o slovo přihlásili i kantoři a rodiče, kteří své studenty a děti podpořili.

Bylo fajn se přesvědčit, že tu stále ještě žije dost lidí, kterým není jedno, kam se naše země bude ubírat...

23 9
možnosti
MK

Máte pravdu. Nicméně pravda také je, že v padesátých letech studenti jezdili na venkov, aby přesvědčili "kulaky", pro vstup do JZD. Psali petice pořadující trest smrti pro nepřátele socialismu. Ne, učni truhlářských oboru, jak se opovržlivě zmiňuje v jednom ze svých příspěvků pan doktor Vodvářka. Byli to studenti filozofie, studenti gymnázií. A docela mě děsí, když čtu jak zase studenti budou jezdit na venkov, aby ukázali lidem pravdu. V listopadu 1989 jedni studenti demonstrovali a paradoxně ti samí studenti pak jezdili v prosinci 1989 a mluvili o tom, proč nevolit Havla, že ho nikdo nezná a představovali svojí představu budoucnosti. Ne nešlo o přímou volbu. Havla skutečně znalo málo lidí, šlo jen o tom, že neměli představu o jiném světě než v kterém žili a byli ovlivněni světem ve kterém vyrůstali. Vzpomínám si na takové jedno sezení v M Klubu ve ValMezu z 22.12.1989. Bylo tam asi sto lidí a oponoval jsem jednomu z těchto studentů, že Havel je známý, no nebyl. To jsem si myslel, protože u nás doma se poslouchal Hlas Ameriky, Svobodná Evropa, tehdy ještě v češtině BBC anebo vatikánské rádio a vzhledem k tomu, že jsme žili v pohraničí, tak bez rušiček, což byla výhoda protože jsem nahrával skladby metálových kapel, Kryla, Třešňáka a dalších a s úspěchem prodával méně šťastným lidem :)

3 1
možnosti
JP

Proč? Já už se na ten hnus - Zeman, Babiš, Filip, Okamura - také nemohu dívat. Vítězství ve volbách nedává právo porušovat ústavu a zákony.

11 7
možnosti
Foto

Omyl, měl být PLUS!

0 0
možnosti
ED

14. 03. 2018 14:17:42 Toto je část mého příspěvku na můj soukromý blog s názvem: To si snad už dělají někteří z nás pr... Tzv. demokrati ohrožují základy demokracie!

Tak jsem si přečetl na Blogu jedné paní a pak malá zmínka v novinách (čtk), že se svolává demonstrace na "obranu demokratických hodnot" (co to přesně je?) a že tam jdou školy.

Co to je - jdou školy? Kdo je tam posílá - jo, když se studenti někde sami rozhodnou, že půjdou demonstrovat - to jó - to je jejich právo, ale aby tam šli z rozkazu vedení škol, které jim milostivě dají část vyučování k dispozici - to už je snad přes čáru, ne? To už je, jak jsem už někde napsal horší - než s mávátky kdysi do prvomájového průvodu, ne?

No a taky jsem dostal od svého kamaráda mail s přílohou. Tu sem nedávám - je to výstřižek z novin s nadpisem KOMPARS. Za účast na "komparsu" - tedy demonstraco 100,- za plakát proti.... ještě 50,- Může to být nějaká provokace - to by byla ještě možná legrace, ale pokud je to pravda - potěš pánbů! Kompars - to je to pravé slovo. Snad je to nesmysl - pokud ne - hrůza tzv "demokratů", ne?

7 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz