Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

To je rozumné. Jen by mne zajímalo, zda někdo ze studentů odpoví, že stávkuje za dodržování ústavy a v čem je momentálně porušována, protože takto je prezentován účel demonstrace v médiích. Však víte :-)

8 0
možnosti
DB

Názor je velmi ošemetné slovo, obvykle se jím ohánějí ti, kdo vůbec žádný názor nemají a jen velmi tupě opakují myšlenky někoho jiného podle systému, 100x opakovaná lež se stane pravdou....a to se netýká jen mladých, to se bohužel týká asi tak 90% obyvatelstva.........a nejen u nás ale všude......

Názor je něco co si člověk vytvoří dlouhým přemýšlením o nějakém jevu, kdy vidí následky špatných rozhodnutí a umí analyzovat jevy a je schopen se dostat skutečně na podstatu daného jevu.....

Dostat se na podstatu jevů je těžké i vy vrcholné vědě, ale především v mezilidských vztazích, tedy v politice. Ale i tam je možné se dostat na podstatu jevů kolem nás, jen to chce studovat politiku za posledních cca 2500 let a to ve všech lidských skupinách na světě a porovnávat a z těchto porovnání odvodit pravidla to je pak názor............vše ostatní jsou jen vzbouřené emoce.tak jak je právě vidíme u brány Hradu......

Ale je velmi správné nechat studenty přemýšlet o tom, co vlastně dělají a proč to dělají.........škoda jen že to nejde udělat s každým voličem......

2 0
možnosti
OJ

Já si myslím že děckám chybí povědomí co to stávka je a v čem spočívá její účinnost. Stávka je forma nátlaku, kdy nějaká profesní skupina zastaví vykonávání své činnosti. protože ví, že společnost její činnost potřebuje, tak doufá že společnost )vedení státu, firmy), udělá nějaké ústupky. Takže když by například začli stávkovat popeláři, za týden, dva by byl v ulicích takový nepořádek, že by jim nejspíš bylo v jejich požadavcích ustoupeno.

.

Ovšem studenti DAMU pokud budou stávkovat 5, 10, 20 let, tak to většině lidí nebude vůbec vadit a pokud o tom nebudou informovat média tak to nikdo ani nepostřehne. Takže, přísně vzato, o stávku ani nejde - spíš o určitou demonstraci postoje bez jakéhokoli nátlakového potenciálu.

12 2
možnosti
JL

Nemůžeme rezignovat jen na to, že dojdeme k volbám a odevzdáme hlas, upozorňuje Luboš Louženský, student DAMU a organizátor chystané čtvrteční stávky. Při ní chtějí studenti v poledne vyjít do ulic a dát najevo nesouhlas s chováním prezidenta Miloše Zemana, kroky vlády v demisi nebo volbou Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS. Občanská společnost musí dávat politikům zpětnou vazbu, říká Louženský. Nezpochybňujeme výsledky voleb, je ale třeba trvat na některých morálních standardech, nemyslíme si, že je morálně správné, aby vláda v demisi dělala všechno.

https://video.aktualne.cz/dvtv/stavka-studentu-nejsme-usmrkanci-spolecnost-se-musi-postavit/r~678188a6262d11e88b47ac1f6b220ee8/

14 1
možnosti
PK

Zajímavě napsáno, ale v r.1889 částečně svobodné volby byly. I když tenkrát to byla výsada bohatých a vzdělaných. Asi jste myslela r.1989.

0 0
možnosti
SN

:-).....Přišel jsem pozdě, ale musím Vám také poděkovat. Stejně to vidím i já ! R^R^R^V

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
KC

Paní Veroniko, ode mne za jedna s mašličkou. Jen nechápu, jak se mezi mladými lidmi geometricky šíří blud neomarxizmu, když má tento typ levicového myšlení tak neblahou perspektivu. Slova asi nepomohou, zbývá nechat mládež, aby si sama rozbila čumák. Možná se jim pak rozsvítí mezi ušima, nebude-li pozdě.

22 3
možnosti
PK

Šíří se i v USA, jak jinak by Sanders měl takový úspěch. Co je za tím? Že je mládež zkažená, nebo je zkažený režim? Ale i naši příbuzní říkají, že uskutečnit ten tradiční americký sen, trdě pracovat a zbohatnout, je stále těžší.

2 0
možnosti
Foto

Pěkný článek R^ Jen jedna připomínka. I když jsou svobodné volby, může se stát, že ti svobodně zvolení nenaplňuji to, k čemu se zavázali, co slibovali a proč je lid volil. Pak může přijít na řadu i stávka.

6 0
možnosti
JP

J50a10n 25P13a31l50l15a89s

14. 3. 2018 22:40

A co odvolatelnost politiků?

1 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz