Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak tím pádem budu asi na 99% (nikdy neříkej nikdy) volit do EP ODS.

1 0
možnosti
MK

Takže socialisty.

2 2
možnosti
JK

Zdá se, že už je po problému.

5 0
možnosti
Foto

Spíš problémy začnou. Na sociálních sítích si lidé sdělují, že ODS ztratila (či získala) jejich hlas.

6 3
možnosti
LH

Jste mladá, ještě jste nepochopila, že zásadním požadavkem současné demokracie je korektnost, neboli polopravda čili lež. Rebelové nemají mezi politiky co dělat... nastavují jim zrcadlo.

8 0
možnosti
JG

J69i76ř70í 65G76a25n27o

16. 3. 2019 18:00

ODS je nevolitelná pro mě, ať je tam Klaus, nebo ne. Tato strana způsobila vznik ANO a to svou neschopností vládnout a jinými jejich průšvihy. Rád bych volil pravici, ale ne ODS. Ještě dnes si vzpomínám na dopis mladého Klause starému Klausovi, který se četl veřejně. Když pominu že v této rodině se nemluví, ale píše, tak nemohu zapomenout na tu trapárnu. Politika je o kompromisu a ti, kteří podrážejí a urážejí lidi ve vlastní straně, neumí a ani nechtějí hrát týmově, do ní nepatří ať se jmenují třeba Klausovi. Pro mě jsou to staří "ješitové" a jsem rád, že ODS našla sílu k tomuto kroku.

3 1
možnosti
Foto

Takže rozhodnuto. Mnoho lidí se snažilo na poslední chvíli ODS ten krok rozmluvit. Teď se uvidí, jestli více získá, nebo ztratí. V naší rodině přišla jen o dva voliče :-/ Chtěla jsem kroužkovat pana Zahradila a pana Vondru. Tímto se jim omlouvám. Stranu, která vylučuje za názory, volit nemohu.

6 1
možnosti
Foto

J77a78n 90A16n15d84r78l95e

16. 3. 2019 17:58

a ted se take uvidi, o co mlademu vlastne jde/slo... skoda vasich hlasu...:-/

1 0
možnosti
Foto

Jsem podobného názoru, jako Vy.

Dávám karmu R^

2 4
možnosti

Vy jste se dozajista chystal ODS volit, ale to by nesměla vyloučit Klause, viďte?

8 0
možnosti

Ještě bych měl na autorku dotaz. Václav Klaus mladší již na konci loňského roku začal dávat dohromady kandidátku so europarlamentu proti ODS. Chystal se tedy stranu opustit. Potom nesehnal lidi, tak v ní zůstal. Je ale jenom otázkou času, kdy to zkusí znovu. Pokud je takto neloajální, tak proč tento přechodný stav, kdy je ještě ve straně, prodlužovat?

17 2
možnosti
Foto

Fialova ODS nemá s tradiční politikou ODS nic společného.

Program Antibabiš totiž není žádným politickým programem a jiný program Petr Fiala nemá.

7 6
možnosti

Souhlasíte tedy i s tím, že vlezl na bolševickou pietu plukovníka Vodičky? Měla být při příležitosti nacistické okupace, ale nekonala se v ten den, nýbrž při výročí vstupu do NATO. Klaus tam řečnil po boku bolševika Falmera či extremisty Doubravy. Právě na této akci, konající se ve výročí vstupu do NATO, přirovnal Macrona k Hitlerovi. Pokud bychom použili stejnou demagogii, tak promluvil jako Gottwald. Chcete Gottwalda v ODS? Zde ale nejde o názory - jde o akce, kterých se Klaus účastní. Tím značně poškozuje obraz strany. Jindy šel třeba zase na demonstraci organizovanou proruským extrémistou Žarkem Jovanovičem. Dělá to opakovaně. Ve Sněmovně hlasoval pro “Mikrovlnku” Kotena a podpořil i “mlátičku” Ondráčka. Ukazuje tedy, kdo je mu sympatický. Tím ale ODS škodí. Ať si jde za těmi, k nimž ho jeho srdce táhne.

16 4
možnosti
DR

Už jsem psal níže, žádného Macrona k Hitlerovi nepřirovnával. Demagogii máte v ODS taky jako volební program?

3 1
možnosti
Foto

Možná, kdyby založil novou stranu, začala by býti politika opět zajímavá, odvážné myšlenky by přilákaly voliče. Nesměly by to být však jen myšlenky, ale i řešení, nejen dobře mluvit, jak to umí většina zástupců politických stran, ale i konat tak, aby byly vidět výsledky.R^

4 1
možnosti

Což on neumí. Dokáže hlavně mluvit a neumí ani spojovat. Novou stranu se už pokoušel založit do eurovoleb, ale nesehnal lidi. Třeba mu to ale nakonec vyjde. Hlavně aby nedopadl jako Konvička. Ten ostatně také mluvil “pravdu”, a kde je mu teď konec...

5 4
možnosti
JM

Václava Klause ml. není třeba z ODS vylučovat, on se z ní vyčleňuje sám - jednoznačně a plánovitě, na to, že bude vyloučen, se vyloženě těší a počítá s tím. Zkuste si představit, že by v 90. letech, kdy předsedou ODS byl Václav Klaus st., by jakýkoliv poslanec této strany zkusil udělat jenom zlomek toho, co VK ml. za dobu své poslanecké kariéry? Třeba by v senátních volbách podpořil kandidáta jiné strany, zastával by naprosto jinou zahraniční politiku než ODS, v parlamentu by hlasoval s opozičními stranami proti návrhům své strany, choval by se nekolegiálně ke svým kolegům, pokoušel by se tajně vyjednávat o vytvoření konkurenčního polit. subjektu atd.

7 3
možnosti

Tatínek by s ním vyrazil dveře - a hodně rychle.

2 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,68
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz