Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J46i70ř34í 55N29ě35m82e19c

17. 8. 2019 17:18

Proč mě hned napadlo video "Přemluv bábu, dědka"? Takovej Mádl je krásnej Pavlík Morozov.

13 1
možnosti
RK

R20a23d50e16k 32K65o78h64u85t

17. 8. 2019 19:45

Protože je to přímo prototyp toho co paní kritizuje. Jo a ještě "dědeček a babička nám ujídají chlebíčka". Takže to jsou dva hlavní proudy co se prezentují - lidé důchodového věku jsou dementní a vyžírají těžce vydělané peníze, které by ti mladší využili mnohem efektivněji.

7 1
možnosti
MC

Vždyť my ty Pavlíky Morozovi máme i ve vládě. Kdo udal českého premiéra v Bruselu? A když se podle nich prý "dlouho" nic nedělo tak to urgovali. Je to smutné ale taky z toho udavačství mrazí v zádech. Vracíme se zpátky do padesátých let a to je hodně špatné.

13 12
možnosti
IV

Paní Chmelařová, do těch padesátých let se vracíme. Ale ne díky "udavačství" pirátů, ale díky trestně stíhanému premierovi, bývalému STBákovi, který nectí žádná psaná ani nepsaná pravidla a společně s prezidentem nás tlačí zpátky na východ.

14 3
možnosti
Foto

To je v pohodě paní Valíková. Současnou generaci bude dávat do šrotu ta, která nastoupí po ní. To je života běh a nic se na tom nezmění. Ty agresivní projevy nejsou projevy nezkušeného mládí, ale projevy nezvládnutého strachu ze smrti. Všichni zemřeme a většina nás, pokud budeme mít štěstí, před tím zřejmě i zestárne. Je to skvělé, protože je to spravedlivé. A pochmurný žnec jako poslední argument rovnostářství a marnosti světa mě uprostřed miriád malicherných zbytečností, baví.

3 1
možnosti
Foto

To s Vámi souhlasím, je tady strach ze smrti, ale také ztráta úcty k ostatním, obzvlášť k těm starším. To vše pramení z výchovy v rodině, když babíčka i dědaV mají respekt svých dětí a vnoučat, nikdy nemůže dojít k tomu, aby ztratily jejich lásku a porozumění.

0 0
možnosti
Foto

Mladí stoupenci režimu se pokoušejí předat své domnělé zkušenosti a znalosti těm, které považují za nezkušené a nevzdělané. To bych jim nevyčítal, jen ať to zkoušejí, stejně se budou časem živit jako obsluha McDoinalsds nebo KFC, protože v podstatě nic užitečného neumějí. Problém je spíše ve vzdělávacím systému a propagandě, která jim tyto jejich pocity sugeruje.

16 4
možnosti
ID

Obsluha ve fastfoodu, nebo nakonec i prostitutka, je mnohem čestnější povlání než ruský troll.

3 0
možnosti
RP

Ono záleží, kdo v budoucnu získá převahu. Jestli to budou lidi ve stylu dnešních zelených či zelenorudých, , brzo budou i noví Pavlíci Morozovovi.

A dle intenzity propagandy a řečí to s mnohem větší pravděpodobností na ty Pavlíky Morozovovy vypadá.

13 1
možnosti

Zažijeme mnohem horší časy, když sociální demokrati vystoupí z vlády! Měli by se obětovat! O voliče přijdou tak i tak! :-)

0 0
možnosti
LH

Není otázkou, zda Pavlíky tady chceme, my už je máme a mejnstrímovými novináři i politiky jsou ELFOVÉ adorování, jako předvoj toho pravého člověka, který má na mysli pouze pravdu a svobodu. Pravda, pouze tu jeho pravdu, mejnstrímovou, protože taková pozice přináší největší výhody, jak jsme my starší mohli pozorovat i v minulosti...

9 1
možnosti

Zavádíte! Ale ty důsledky!

0 0
možnosti
BH

B48o98h35u49š 13H67a64v74e32l

17. 8. 2019 11:02

Tož já jsem začal poslední třetinu ze stovky, snažím se být činný a čilý. Jsem na Linkedin a dost často čumím, jak mladí vynalézají kolo (tedy vynalezlé a použité v minulosti).

Mladým mnohdy chybí respekt ke znalostem a zkušenostem starších. Asi nepočítají se stářím.

12 0
možnosti
MT

Z textu jsem si odnesl, ze stareckum leze moudrost usima a mladi jsou nackove:) to jste do tematu vnesla ducha porozumeni:)

Zajimalo by me, zda jste si povsimla dlouhodobe a netaktni dehonestace mladi, ktera probiha stejne intenzivne:)

2 16
možnosti
RK

R44a13d28e81k 47K12o66h57u68t

17. 8. 2019 19:43

Tak to je pro tebe porozumění psanému textu španělskou vesnicí. Ale nic si z toho nedělej, to je problém mnoha, hlavně těch mladších.

9 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,69
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz