Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Chci v příštích volbách volit takové politiky, kteří budou ochotni se ve stávající krizi domluvit na společném postupu"

Tak to máte jednoduché, paní Valíková. Dlouholetým sledováním naší politické scény jsem zjistila, že naprosto všichni politici jsou schopni a ochotni se domluvit. Opravdu všichni a stačí k tomu málo.

ABY TI OSTATNÍ PŘISTOUPILI NA JEJICH PODMÍNKY. :-)

6 1
možnosti
Foto

To je obecná lidská vlastnost. Nejsem lepší. ;-D

3 1
možnosti
ZH

;-D To jsem tedy zvědav, koho chcete volit.

Na dokreslení: současná vláda fakticky zneužívá nouzový stav pro zjednodušení své práce. Pokud by však vláda postupovala transparentně, pokud by se opírala o tvrdá data a ne průzkumy veřejného mínění, pokud by opatření byla logická a nikoliv chaotická, pak věřím tomu, že na základě předložených tvrdých dat a jasného plánu by sněmovna prodloužení nouzového stavu schválila, pokud by byl zapotřebí. Ale i pokud by Babiš nelhal a držel dohody, pak by také byl nouzový stav prodloužen, protože by ho nepodkopli komunisti.

Takže se ukazuje, že prvním, kdo maří možnost jakékoliv dohody, je právě Babiš. On je tou osinou v ... :-)

5 3
možnosti
Foto

RvRvRvRvStáty kolem nás nemají nouzový stav a vzládají covid lépe než my. My jsme po dobu šesti měsíců výrazně omezováni na svobodě o proti jiným státům restriktivními opatřeními, které i laik vidí, že jsou kontraproduktivní, nesmyslná. Naše ekonomika jde na dno a někdo bude muset ten propad nahradit. Děti nechodí do školy a oprojevuje se to na jejich psychice a inteligenci. Máme 6 měsíců stav nouze. Osobní svobody lidí jsou oemzovány, na samou dřeň ale zlepšení nebylo dosaženo. Pak v tom případě platí, že je nutné zvolit jinou alternativu, která nebude v takové míře omezovat osobní svobody lidí a to je stav nebezpečí a zákona 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví.

3 2
možnosti
Foto

Aniž bych jakkoliv vyjadřoval nesouhlas s vaším textem, domnívám se, že omezující opatření jsou v mnoha zemích EU.

1 0
možnosti
Foto

Pandemie je už tady ovšem rok, to nejsou poslední dny. Vláda měla celý rok na to přesvědčit občany o svých schopnostech a o tom, že ji mohou důvěřovat. Prostoru k tomu měla více než dost. To je základ úspěchu. Udělala pravý opak a výsledky tomu odpovídají. Kdo je nepřítel? Neschopní nedůvěryhodní politici bez morálky. ANO? Nebo za vše může zase někdo jiný...?

5 2
možnosti
MJ

Podle toho, co se děje v posledním půlroce, je hlavním nepřítelem jednoznačně zdravý rozum a nikoli covid.

10 0
možnosti

Myslím, že jste to vystihla dost jasně.

3 3
možnosti
JR

J11a81n 22R18á45ž

16. 2. 2021 15:56

Vypadá to tak, že Babiš dlouho nechtěl změnit svůj zážitý způsob jednání, to jest, že za jediný kompromis považuje ten, kdy je přijat jeho návrh. Tím zřejmě otrávil i ty, kteří s ním o kompromisech jednat chtěli. Z jednání Sněmovny i Senátu je ovšem poznat, že z koronakrize udělali mnozí poslanci a šéfové stran ryzí politikum, kde o zdraví jde až sekundárně. A to bychom těm, kdo tento stav zavinili zapomenout rozhodně neměli.

1 1
možnosti
AL

To máte těžký. Když budete volit stranu, která se většinou s každým dokáže domluvit, najdou se mnozí, kteří budou oné straně spílat a prohlašovat ji za slizkého hada na tři, kolaboranta s každým, atd., protože prý se dokáže vetřít všude a jde jí údajně jen o korýtka. Tož tak.

1 0
možnosti
Foto

Rád a s potěšením jsem si váš text přečetl a velmi s ním souhlasím. Je škoda, že není zveřejněn na nějakém dostupném míst, kde by ho měli před očima davy občanů.

Souhlasím se vším, co jste napsala. Jen si dovolím doplnit ještě jednu skupinu s odpovědností. A to jsou samotní občané, voliči. Je totiž smutné, že drtivá většina z nich inklinuje k aktivitě v dresu své partaje a rezignuje tak na svou základní morální povinnost. On si totiž každý osobuje právo volit, ale zapomíná, že má také s tím spojenou odpovědnost kontrolovat míru naplnění výsledku této povinnosti. Každý by měl důsledně kontrolovat, jak pracují volení zástupci a v tomto hodnocení odhodit svůj dres, protože na špatnou práci volených zástupců doplatí vždy a právě jen volič, tedy my všichni. V tomto směru u nás demokracie dostává na frak. Sice oprávněně kritizujeme, byť z různých postojů a hledisek, ale měli bychom být kritičtí i k sobě a svou nespokojenost vyjadřovat a dožadovat se nápravy. Tento nešvar byl zaset za vlády V. Klause sr. a pevně se naneštěstí uchytil.

3 1
možnosti
Foto

Jistě. Volila jsem ODS, naposledy. Dres už odhazuji. Pěkný den.

3 1
možnosti
  • Počet článků 462
  • Celková karma 28,00
  • Průměrná čtenost 1704x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz