Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Článek je přesnou ilustrací známého českého přísloví o exkrementu a zápachu.

19 5
možnosti
Foto

Průšvih je v tom, že autorka má podivnou zálibu se tím exkrementem celá od hlavy k patě pomazat a ještě veřejně vykřikovat, jak nádherně teď voní.

12 8
možnosti
JF

Režimy se mění/lidé zůstávají/ještě, že tu máme/opět něco víc/básníkův sen/demokracii/ne normalni/ale tu liberální/IVVH/valutoveho dramatika:-)

2 0
možnosti
VH

Nemusím jej více páč...medaili má udavač Rv

6 1
možnosti
JF

Dajli medajli ... navíc kdo ma ruske tóny a rozumi ruske dusi ? Ostatně liberální odkaz VH je snad naprosto jasný. Mit rádi své estébáky, a natož teprve ty, když donášeli na Kryla! Tady je opravdu sranda ... ;-D

0 0
možnosti
MV

i kdybyste své krasoopěvování Jarka Nohavici svázala sametkou a pokapala svěcenou vodou, bude pro mnohé chování barda v posledních dnech a týdnech navždy zklamáním.

tak to prostě je a nechápu, proč to jeho stálí příznivci nejsou schopni pochopit a předvádějí neustálou snahu to enóno z jeho podrážek jakkoliv smývat.

smýváním onoho enóna ale nakonec zasmrádnou i čističi.

14 2
možnosti
JD

Proč nemluvíš sám za sebe?

Proč píšeš pro MNOHÉ?

Tak to prostě je a nechápu, proč to jeho stálí příznivci nejsou schopni pochopit .............enóno. Chamraď je to!!! ;-D;-D;-D

Jak je v dnešní době jednoduché věšet lidi s jiným názorem na kandelábry!

Hned se pozná opravdový demokrat, Havlista, lepšočlovíček!

FUJ!

3 3
možnosti
JL

Já myslím, že je to marginálie. Hutka byl ukřívděnej, Kryl byl ukřivděnej, teď zas Nohavica...Jsem vlastně taky trošku básník, ale na Máchu nemám. Nohavica je ukřivděnej, ale je to mladej kluk v mým věku, třeba až nás za 10 let okupujou Rusáci, dostane zas nějakou zlatou medaili. A budou housti a pěti až do smrti smrťoucí...;-D

3 1
možnosti
Foto

Pokud je pro Vás problém si přiznat, že Nohavica byl udavačem StB nasazený na Kryla,pak dvojnásobný užitečný využity ruskou nepřátelskou propagandou je to pouze Váš problém.Mnoho bývalých jeho fanoušků to vidí a podle toho reaguji.Jdou zklamání a znechceni.To je normální lidská reakce,která s nenávisti nemá nic spolecneho. Nohavica se znemožnil zcela sám a pokud to lejno bude dál rozmazávání méně smrdět nebude....

17 0
možnosti
Foto

Nejen na Kryla. I legendární ostravský písničkář Pavel Dobeš má na Nohavici nepěkné vzpomínky spojené nejen s vynuceným přestěhováním do Hradce Králové.

2 0
možnosti
LS

Dlouho chodíte kolem horké kaše.

Spousta balastu, zminite úctyhodné básníky a jejich odvážné činy a pak do toho namichate Nohavicu a snažíte se ho s nimi porovnat.

Což není srovnatelné.

Nohavica bohužel také donášel.

Ponechání metálu od válečného zločince, který má na svědomí tolik zničených životů, zla, by neměl nikdo promíjet.

Víte, že si tu svinskou placku od toho vraha ponechal?

Měl to svinstvo okamžitě vyhodit do kanálu a Putina odsoudit.

To neudělal a teď se mu to vrací.

17 0
možnosti
Foto

Odsoudil ho, asi za týden...;-D

1 2
možnosti
JK

A kdo z těch básníků, jež jste jmenovala, udával kromě Nohavici režimu, který mu "zakazoval" psát a zpívat? A Kdo z těch básníků kromě Nohavici přijímal pocty od zla?

Tohle se hodí na Nohavicu jako ušité: „Šeltě Honza na zkušenou, / před krále se dostal jednou, / že jeho písně dobře zní, / král mu nabíd znak erbovní. / Já se nechci stát baronem, / řek Honza králi s pardonem. / Se zlatým erbem docela / píseň má by zpanštěla, / po celém by znělo kraji, / jó i Honza někdy zradí...“

9 2
možnosti
Foto

On nejeden rád přijal od leckoho pocty. Od ,,hrdého zasloužilého budovatele" po nár. umělce, ba i držitele stát vyznamenání ,,jeho" kolektivu. S kým se kdo z nich setkával, či koho ,,vytěžoval" sám i jsouce ,,vytěžován", o tom raději pšt;-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz