Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lhaní je také trestný čin.

Oproti tomu "blbost" trestný čin není.

5 0
možnosti
Foto

Neberete to tady nějak moc vážně?Tak není to poprvé co zde v této zmenšující se virtuální bublině někomu vyhrožujete soudem a jistě ne naposledy....

3 0
možnosti
Foto

Už nevyhrožuji. Pan Trčálek text změnil. Pěkný den.

0 0
možnosti
Foto

Označovat diskutující za estébáky je pomluva a tedy trestný čin. Veroničin advokát bude mít co dělat.

1 0
možnosti
Foto

Pane Ireine, označovat kohokoli, kdo nebyl placeným zaměstnancem StB, za estébáka, je zjevně trestný čin.

To bude soudů...

2 2
možnosti
Foto

J43a28n 40Š87i80k

17. 10. 2022 7:45

Po dnešním ranním zbabělém teroristickém útoku na civilní nevojenskou infrastrukturu v Kyjevě, získává slovo proruský šváb opět o něco více na svém významu a jeho nositelé mají zase o něco pevnější obrysy.

11 0
možnosti
Foto

Jistě. Přihlaste se k té kontrašpionáži a neobtěžujte s tím pod mým blogem. My teď řešíme přesun našich tři Ukrajinek do teplejšího obydlí. Musíme koupit lustry a dát spravit staré auto, které jsme jim půjčili. Maminka Markéta najela na šutr. Pěkný den.

3 1
možnosti

Paní Valíková, paní Valíková. Opravdu jste neporozuměla větě mé reakce pod Vaším minulým článkem?– „Kritici Gabbardové, včetně starších médií a prezidentské kandidátky z roku 2016 Hillary Clintonové, ji obvinili z toho, že je ruskou agentkou kvůli její kritice americké politiky.“ Když tak „argumentuje“ bývalá ministryně zahraničí USA a kandidátka na prezidentku, musí to být přece v pořádku. Ono je to ale přece úplně totéž jako někdejší „argumentace“ komunistů stran zaprodanců imperializmu. Co nějaký TGM s tím svým demokracie je diskuse, to byl přece trouba, že. To je mimochodem jeden z důvodů umírání demokracie – jak v USA, tak u nás. Je o tom hezká knížka dvou amerických novinářů – Jak umírá demokracie. Holt elity jdou příkladem. Kdysi dávno před mnoha a mnoha lety tady na blozích MFD byl také jeden velice sebevědomý chlapec středního věku a jedna mladá a chytrá ajťačka, komunistka. pro podráždění zdejší velice inteligentní skupinku pseudomoralistů a chytrolínů. Onoho sebevědomce s vyjadřováním zdejších známých jmen varovala jen jednou, žalobu podala a chlapec se musel omluvit. Není to tak složité, jak si myslí pan Ježek. Totéž se může stát Facebooku, adminům, pokud netuší, co je trollení či vulgarita a poněkud nezrale „trestají“. Právo nezná jen pomluvu, ale třeba urážku na cti, atd - osobnostní újmu. A odškodnění může bolet.. Jinak dejte na radu paní Kláry Trnkové, má naprostou pravdu. Ono to není o urážení, ale o urážení se. Má pravdu i stran toho „hlásit se musí“ souhlasím s ní, ono to má v souvislosti s předešlým skutečně punc zbabělého udavačství. Tedy podle mého názoru.:-)

3 0
možnosti
JK

Jsem rád, že jste se konečně našla. Vaše pojmenování v předmluvě je naprosto přesné. To všechno opravdu jste.

7 0
možnosti
Foto

Buďte konkrétnější, pane Kopecký. Třeba tu urážku na cti v této diskusi konečně naplníte. A nebude to parodie. Děkuji, pane Špáto.

0 1
možnosti
Foto

Pokud někdo bude velebit Putina a jeho válku na Ukrajině a pod., nazvu ho rudým nokem, popř. i jiným vámi vyjmenovaným titulem. Klidně mne žalujte.

7 0
možnosti
MB

Ten, kdo opravdu velebí Putina, mlčí a radši na sebe neupozorňuje.

2 0
možnosti
Foto

J41a74n 93Š98i36k

16. 10. 2022 22:09

Tak teď nevím. Je článek parodie, satira nebo je míněn vážně? A jestli parodie, paroduje mistra Trčálka nebo je článek parodií sám na sebe?

5 0
možnosti
JD

Marný boj vedete paní Valíková!

A budete po zásluze potrestána, vlastně už se tak diskuzně děje. Je to hnus.

Vydržte!

R^R^R^

7 4
možnosti
Foto

Juro, proč jen 3 palce? Proč ne 6?

6 1
možnosti
Foto

A je to, vyplývá z diskuse. Vy jste napsala parodii, pan Trčálek napsal parodii. A je to.

1 0
možnosti
  • Počet článků 460
  • Celková karma 26,64
  • Průměrná čtenost 1711x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz