Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a94n 89K45a53r41a59s73e12k

11. 1. 2023 11:12

ja se smeji tem vtipum, ktere karikuji tu instituci cirkev. V Nemecku je popularni:

Prijde pan ke katolickemu farari, ukazujeme mu forografii sveho psa a pta se ho, zda by mohl pro jeho zesnuleho psa odslouzit zadusni msi.

'No, s necim takovym budete muset jit za mym 'kolegou', pastorem od protestantu'

'Myslite, ze za 3 tisice Euro to udelala?'

'3 tisice, hmm, ukazte mi jeste jednou tu fotku toho psa'

'no chlape, proc to nereknete rovnou, ze ten pes je katolickeho vyznani'

1 0
možnosti

I v té instituci jsou lidé různí. Vtip, který jste uvedl, měl na stránkách své římsko-katolické farnosti (Praha - Liboc) pan farář Jiří Kusý. Mimochodem výborný barytonista a někdejší sólista plzeňské opery.

0 0
možnosti
Foto

Směji se vtipům o křesťanech i nekřesťanech, a zejména se směji některým křesťanům! ;-D

1 0
možnosti

J32a69n 88K97a76r57a37s13e36k

11. 1. 2023 11:15

ja se jim nesmeji, zrovna tak, jako se nesmeji i jinak postizenym obcanum.

0 0
možnosti

Děkuji za tento blog. Je dobré si připomínat, co všechno dobrého křesťané pro společnost udělali. Tentokrát také zasloužená karma :-)R^ Co se týče vtipů, tak je vtip a vtip. Některé vtipy o křesťanech jsou trefné a mám je rád.

0 0
možnosti
Foto

J97a23n 65Š85i54k

11. 1. 2023 7:37

Křesťané či nekřesťané, z určitých úhlu pohledu je to jedno, protože všichni jsme stejní lidi, se všemi chybami i přednostmi. Na strastiplné cestě životem křesťanům pomáhá jejich víra a nekřesťanům zase jiné věci. Každý totiž něčemu a někomu věří, když ne v Boha, tak třeba v určitý způsob života, kterým se řídí nebo ho vyznává. Lidí, kteří nevěří vůbec ničemu a v nic mají smutný a osamělý život. Jinak trapný vtip je pořád jenom trapný vtip. Hezký den

2 0
možnosti

Jsem věřící a jeden vtip mám moc ráda.

Jde misionář po poušti a najednou se tam přižene hladový lev. Misionář se začne modlit: "Pane Bože, dej tomu lvovi křesťanské srdce." a lev sepne tlapy: "Děkuji ti, Bože, za jídlo, které jsi mi seslal."

7 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi v tom, že ne všichni křesťané se chovali vždy vzorně. Stejně jako nevěřící. Ostatně hlas svědomí je možno přirovnat k hlasu Boha. K hlasu věru? Kde se ten hlas, u všech čertů , vzal? Je to hlas podobný vichřici, meluzíně v komíně či zvuk smaženého masa na kmíně, jenž hladovějícímu zní jak předzvěst daru Božího a spásy na pokraji zmaru?

Je slovo Boží také dar? Zdar! Všem praktikujícím katolíkům a všem lidem víry. Těm, kteří v rozpacích nekroutí si kníry jen či nedrbou se v drdolu, když hlava církve popírá, že slovo Boží bylo stejně slyšet jak dnes je.

Jak už jsem, tuším, že i Vám, kdys nesměle či směle psal, byl to ten Duka kardinál, kdo zapřel mluvícího Boha. Ouha, kde pramen Bible tedy je a zdroj? A odkud slovo Boží tedy znělo, když ne z Něho? Z věrtele? Domněnek?

Jářku, tihleti křesťané mají disciplínu. Co Duka děl, to Pán nezpochybňuj. A mlč Pane náš, neb kdybychom slyšeli tvůj hlas, je důvod myslet si, žes Satanáš.

Ach, kdyby Josef Toufar tehdy slyšel v Číhošti ještě hlas Boha k tomu všemu, co by si s jeho památkou dnes počal klér, když ústy kardinála Duky děl, že Bůh je němý. Že ústa měl snad , možná , kdysi. Než ztratil je a oněměl?

Však vtip, ten uráží více, než Bůh němý, ušatý, k modlitbám pokorných věřících vždy připravený. Bůh Velké Ucho. Špicuje je, aby mlčel. Když vše už kdysi řekl prorokům a sobě navždy zavelel pak TICHo!

0 0
možnosti

Nějak jsem si nevšiml nějakých vtipů na křesťany, dokonce ani málo. A to jsem ateista, kterému každý (dobrý) vtip zvláště na víru (i křesťany) dělá radost. Takže hledám, hledám a nenacházím. Tak nevím, kde vidíte to množství vtipů o křesťanech? Mám pocit, že se zase jedná o to klasické klišé - syndrom údajného pronásledování křesťanů. Samozřejmě nepopírám pronásledování kléru komunisty, zvláště v 50. letech - ale tehdy komunisti pronásledovali kdekoho. No a diskutovat jestli bylo více pámbíčkářů hrdinů či zmetků, o tom by se dalo dlouze diskutovat. Nedělil bych asi lidi podle profese, víry apod., ale spíše jen podle činů.

5 0
možnosti

Směji se všem dobrým vtipům. Ten Kozubův je však bez humoru, ale rozhodně bych z něj nedělal záležitost, ani jej nerozmazával.

2 0
možnosti
Foto

Ateizmus je jedným zo spôsobov zaoberania sa otázkou o Bohu, napísal kedysi mladý profesor teológie Joseph Ratzinger (neskorší pápež Benedikt XVI.) Niekedy si kladiem otázku, či ateisti nie sú lepší kresťania...

5 0
možnosti
Foto

Bingo Janka, často taky vidím u ateistů víc křesťanské lásky .....

3 0
možnosti
Foto

Asi byste se dobře uplatnila ve svaté inkvizici, pokud by ještě existovala.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS