Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

Abyste se neopupínkovala. Vtipy na gaye čtu nebo slýchám pořád a taky mě to nepoloží. Rv

Dost pochybuju o tom, že se dokážete zasmát sama sobě.

6 0
možnosti
TT

Díky za popud. Pár jich bylo dobrejch. :-)

1 0
možnosti
Foto

Některé vtipy jsou vypointované podle toho, jací posluchači by se jim měli smát.

Příklad katolické a nekatolické verze téhož vtipu:

Na audienci u papeže je ředitel nejmenované nápojové firmy. Na konci návštěvy předloží návrh: Pokud změníte v modlidbě "chléb náš vezdejší dej nám dnes" na "Cocacolu vezdejší dej nám dnes, budeme vás sponzorovat miliardou ročně.

Papež zdvořile odmítne a ředitel odchází.

Katolická pointa: Přede dveřmi se ředitel obrátí na svého asistenta a ptá se: Kolik jim dávají pekárny?

Nekatolická pointa: Když zaklapnou dveře, papež se obrátí na svého tajemníka a ptá se: Kdy nám končí smlouva s pekárnami?

Je asi na každém, jestli mu jedna, druhá či obě varianty připadají vtipné, případně jestli jej jedna, druhá nebo obě uráží.

8 0
možnosti
JK

J72a70n 29K28a40r67a66s60e92k

11. 1. 2023 11:30

v bezne zivotni praxi by koncil ten vtip s obema variantami.

0 0
možnosti
MD

Chlap umřel a přišel do pekla. Jako nové příchozího ho čerti provádějí celým peklem, aby věděl kam se to dostal.

Přijdou do první místnosti, tam spousta chlapů a všichni mastí neuvěřitelným způsobem karty. Chlap se ptá, co to má znamenat a čerti mu řeknou, že to jsou ti, co přišli do pekla kvůli karbanu - takže se v pekle můžou konečně pořádně vyřadit, aniž jim někdo nadává..

Přijdou do druhé místnosti, hospoda jak něco, všichni chlastají, příšerně zahulený vzduch Čerti říkají, že to jsou všichni ti, co přišli do pekla kvůli alkoholu - a že v pekle se konečně můžou pořádně napít, aniž jim někdo nadává.

Chlap je celej unesený, jak je to v pekle super, ale v tom přijdou do třetí místnosti a to je fakt hrůza: obrovský kotel plný vařícího oleje, spousta lidí vevnitř. Tak se ten chlap ptá co to má proboha znamenat, když jinak je to v tom pekle tak super. Čerti mu na to řeknou: "To jsou křesťani - oni to tak chtěli..."

3 0
možnosti
PJ

nejvíce mrtvých v lidské historii bylo ve jménu víry.

2 1
možnosti
JZ

tak to je sporné, takoví Mongolové byli nábožensky zcela tolerantní, ale ve střední Asii a Číně povraždili všechno co se jim postavilo do cesty. Bolševici ani nacisti neměli žádné náboženství, aspoň tak jak tomu slovu normálně lidé rozumí. Timur taky zabíjel lidi, se kterými po náboženské stránce neměl žádný problém a přesto povraždil snad pět procent tehdejší světové populace

3 0
možnosti
JZ

Tak v zemi kde výpotky jakéhosi vypitého hradního individua jsou všeobecně považovány za "bonmoty", kde divadelní zpracování klasických komedií vždy končí olezlou pitvorou, a televizní "zábava" se jen zoufale pokouší dát fleka někdejším bolševickým estrádám, jsou genocidní vtipy jenom další vřed na beztak zpotvořené kulturní krajině. Kozuba z toho neviním, musel přece dát obecenstvu něco čemu se budou chlámat, a do pojídání psích výkalů se mu asi nechtělo

0 0
možnosti
AT

Nu a protože my ( někteří) diskutéři neděláme poprask kolem vtipů o Romech a Židech, nemusíme být přehnaně citliví u vtipů o křesťanech :-)

5 0
možnosti
JD

Jelikož je zde na blogu dvojí morálka, tak je to přímo jasné!

Jinak jsem do teď neznal pana Kozuba a jeho tvorbu.

Ten vtip o Romech je za hranou. Jeho omluva měla následovat ihned po první kritice.

Karma! R^

1 1
možnosti
PJ

ten vtip je hooodně starý a to že neznáte Kozuba je smutné :)

1 1
možnosti
JK

Jistě, že se smějeme vtipům o křesťanech, pochybuju, že má někdo seznam, komu se směje a komu ne. Mně se třeba hodně líbí vtipy, které "sestřelují" nás Čechy. Přesněji řečeno naše zvyky, stereotypy, kolektivní názory apod. Vtipu o autobusu Čechů, které opožděně vezou do koncentráku by mi ale vtipnej nepřišel, přestože by mě nepohoršil ani neurazil. Není tam vtip.

0 0
možnosti
Foto

Mě neuráží vtipy, uráží mě inkvizice, když mně říká, čemu se mohu smát.

11 0
možnosti
JK

Nějaká inkvizice vám říká, čemu se můžete smát ? Tak to je vážně vtipná "zkratka".

10 0
možnosti
AA

Vtip je vtip a kdo je proti vtipům skrývá nějaký komplex nebo se cítí méněcenej .

3 0
možnosti
JM

J73a29n 81M40a64r63e48k

11. 1. 2023 2:13

Jenže, pane Albrechte, oni jsou i vtipy blbé a proti takovým mám i já komplex

0 0
možnosti
  • Počet článků 459
  • Celková karma 27,05
  • Průměrná čtenost 1715x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz