Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J72a76n 20Š58i77k

7. 8. 2023 8:16

Potíž je a vidím to u nás na radnici. Stará garnitura, spjatá s minulým režimem, která navíc kradla, tak pro město vybudovala víc, než současní mladí borci bez zkušeností, čistí, jako okvětí bílé lilie, kteří nedokážou nic zařídit, všechno se tu postupně rozpadá a za dvě volební období tu opravili akorát pár chodníků. Možná tohle stojí za všemi těmi volbami. Ale chce to trpělivost. Už jenom pár let a všechno staré a prohnilé zmizí s naší generací v propadlišti dějin. Dvacet let není zase tak dlouhá doba. Hezký den

5 5
možnosti
Foto

Jsem jediný, kdo v tom článku vidí pouze perex a nic víc?

6 0
možnosti
Foto

J76a29n 30Š44i44k

7. 8. 2023 8:09

Nejste, ale včera to tu bylo Záhada zamčeného článku, snad v tom nebude nějaké spiknutí

1 0
možnosti
MB

Pořád je to o stejném. Nelze přehlédnout figury s rudou minulostí. Pořád o stejném - A jak se vyprofilovali? Uplynulo již přece 34 let. Soudce Baxa poukazuje na zřejmé. Brožová - Polednová stud nepociťovala. Žádná pokora s omluvou a litováním. Zeman sice bez knížky, v manýrech pokračoval. Soudu radil verdikt - soudci povýšení. O soudruhu Burešovi nemá smysl psát. Ostuda veřejného života. Současný prezident? Taky chybil - Nepochopitelně jel na motorce bez přilby. Sečteno podtrženo? Pravda je, že Josef Kemr byl ojedinělý. Pořád mi připadá, že absolutně kategorizovat nelze. O rudé knížce to asi tak zcela nebude. Jde o myšlení a konání. Současná hlava státu je toho docela dobrým příkladem .-..

15 3
možnosti
AM

A31d90a76m 53M86a85l43ý

7. 8. 2023 7:06

Ubohá snaha znechutit nám bývalého generála.

A doufat, že místo něj akceptujeme bývalého estébáka ...

Chacha . To nefunguje ...

22 10
možnosti
SB

Pavla nelze znechutit nikomu.

Těm lidem, kteří umějí uvažovat vlastním mozkem, stačí, že to byl lampasák bolševické armády a předseda základní organizace KSČ. Takoví lidé jsou tím pánem už dávno znechuceni, a tudíž jim ho již znechutit nelze.

A těm, kteří tohle u pana Pavla omlouvají, ho též znechutit nelze, protože komu tohle nestačí, ten už není schopem objektivního pohledu na věc.

17 15
možnosti
PK

Přečetl jsem si včerejsí článek na Novinkách - Fremr nám neříkal pravdu ... Zajímavé, čerstvé informace.

3 0
možnosti
VF

Náš lid volil z toho, co kandidovalo.

5 2
možnosti
Foto

Komunisté jsou v kdejaké důležité funkci stále. Privatizovali, bohatli, tunelovalj a bohatli, vstupovali do politiky a získávali moc Od sametu se podílejí velkou měrou na chodu této země a s tím, jaká je u nás politická kultura, tak budou ještě dlouho její součástí. Raději budu mít za prezidenta někoho jako je Pavel, než oligarchu s ještě temnější minulosti a možná i budoucností. Kolik dnešních soudců bylo zadobře s totalitním režimem? Kolik z těch totalitních soudců je dnes vlivnými advokáty? Řekl bych, že přehršel.

16 3
možnosti
JK

Fremrovi je 65 roků, Lampasákovi 61. Při dnešní úrovni lékařské péče, budou příslušníci této generace u moci ještě dalších cca 20 let. Nezbývá, než se s tím smířit.

8 1
možnosti
JK

Soudce Fremr řádně sloužil komunistickému i polistopadovému režimu. Jako jakýkoliv řádný kariérista. Na takovýchto lidech stojí každý stát. Nezbývá než se s tím smířit. Žijte v ústraní, ničeho si po společnosti nenárokujte, a můžete pěstovat idealismus a ostentativně se lidem typu Fremr-Lampasák vyhýbat. Teda do té doby, než Vás např. za protesty proti koronavirové totalitě nepředvedou před soudce Fremra.

10 0
možnosti
JZ

Konkrétní dotaz, které knihy a v jakém nakladatelství byly vyřazeny z edičních plánů?

14 0
možnosti
JZ

Jsem schopen pochopit upřímný antikomunismus ve stylu padni komu padni. Co se týče hlavy státu, prezidenta neuznávám a poslední prezidentská volba mi dala za pravdu. Na Hrad patří legitimní český král Karel Habsburský. Bylo by po ostudě. Ale těžko mohu uvěřit upřímný antikomunismus někomu, komu nevadí agent StB a člen KSČ Andrej Babiš.

8 0
možnosti
Foto

To nic. Já nevěřím ani těm, co si z toho udělali živnost, stejně tak jako těm co to popírají

1 0
možnosti
  • Počet článků 462
  • Celková karma 26,10
  • Průměrná čtenost 1704x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz