Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Zvolili jsme si prezidenta, jakého máme. Volil jsem ho v druhém kole proti Babišovi a nelituji toho. Pan tehdy kandidát na prezidenta popřel zveřejněný údaj od historika, že byl školen na rozvědčíka, aby pak po svém zvolení doplnil tento údaj do svého životopisu a potvrdil tu skutečnost. Panu historikovi, kterého předtím označil za lháře, se neomluvil. Takže není žádným překvapením, že navrhl na ústavního soudce člověka, který má máslo na hlavě. Zvolení pana Fremra je ostudou Senátu. Nebyli schopni si dohledat relevantní informace (výjimkou byl Pavel Fischer, kterého jsem volil v prvním kole) a soudím, že brzy se objeví další ostudné kauzy, které rozhodoval tehdejší soudce, dnes ústavní soudce. Od našeho prezidenta můžeme očekávat podobné lapsy. Od Senátu však bychom měli očekávat profesionální práci, což se tentokrát nestalo.

11 0
možnosti
SB

Myslíte si, že nebyli schopni si ty informace vyhledat?

Já si myslím, že byli.

Ale prostě v panu Fremrovi viděli člověka, který jim půjde na ruku.

A v tom případě šly veškeré zásady stranou.

Nejvíce nemorální bývají v polirtice ti, kteří se morálkou nejvíce ohánějí.

11 0
možnosti
Foto

Dočetl jsem se, že pan Fremr senátorům lhal. Nepříjemná realita.

Nevím, jestli si té jeho předlistopadové šmouhy někdo všiml dříve, ale udělal kariéru u Mezinárodního trestního soudu. Tam to asi nevadilo. Vyloženě šokující to není. Vždyť máme europoslance, který na policii musel vysvětlovat šíření ruské propagandy; měli jsme premiéra, který podle soudce musel vědět o zfalšovaném podpisu vlastního syna; měli jsme prezidenta, který nesmyslnému ocejchoval s pomocí české justice Ferdinanda Peroutku jako člověka fascinovaného nacismem. Měli jsme i prezidenta, který se nesmířil s tím, že Václava Havla nepřerostl a dodnes na něj plive. Máme justici, která není schopna (ochotna) Peroutku očistit , a to za pronikavého ticha petikoalice, jež se před volbami zaklínala principy nectěnými dnešní opozicí. Někde na dosud neznámých školách neznámí kantoři údajně buzerovali dosud neznámé děti členů hnutí ANO a na dosud neznámé pražské škole si dodnes neznámý kantor vynutil (v rozporu se zákonem o ochraně osobních údajů) informace o volebních preferencích jejich rodičů, což by byl, kdyby to byla pravda, vskutku ten největší hnus prezidentské volební kampaně.

Zdá se, že naše země nevzkvétá.

5 1
možnosti
Foto

Inu, srdíčko na hradě- paráda. A potom, a to i slovy V.H., blbá nálada. Proč asi. Že by počasí?

4 0
možnosti
Foto

,,Vzpomínáš, jak jsi se měla

když jsi nic nevěděla

byla to taková krásná cela a byla celá

Vzpomínáš, jak jsi se měla

když jsi nic nevěděla

byla to taková krásná cela a byla celá Sametová"( Žlutý pes-Sametová)

Kdo tehdy žil, a pamatuje, a nebyl slep, hluch a tup, ten věděl. Mnohé. JAK JE TO U TĚCH, KTEŘÍ TO POPÍRAJÍ. ERGO, PROČ ASi

6 0
možnosti
Foto

Když někdo napíše "zaplaťpánbůh za Babiše" (nepamatuji si to přesně, ale myslím, že to bylo takto), jako jste to napsala vy, tak je přece normální, že nebude volit slušného člověka.

14 15
možnosti
SB

A tím slušným člověkem má podle vás být ten, kdo minulému režimu dělal lampasáka a kdo ve své přihlášce do KSČ chválil svou rodinu za to, jak se příkladně postavila k událostem roku 1968?

Víte, já jsem dole psal, že z našeho ročníku na vysoké škole sedmnáct lidí do KSČ vstoupilo. A pět nebo šest z nich mi dalo přečíst své životopisy, které k té přihlášce přikládali.

Všeichni se v těch životopisech omezili na obecné fráze, jako že svou prací ve straně příslušný člověk chce napomoci spravedlivé věci dělnické třídy apod.

Už to, že podali přihlášky do KSČ, byla veliká chyba, avšak ke schvalování vstupu sovětských vojsk do Československa se nesnížil ani jeden z nich. O tom roku 1968 nepsali.

Avšak pan Pavel to psal a formuloval to v duchu tehdejší doby.

Schválil noční přepadení naší země armádami Varšavské smlouvy.

13 7
možnosti
PC

Vynikající, přesné!

8 5
možnosti
PC

... a tak je vcelku více než jasné, kdo, resp. jaké typy lidí se budou proti blogu a těm, kteří mají na věc stejný pohled (protože stejné zkušenosti) jako paní autorka, vymezovat, mínusovat etc..

7 4
možnosti
SB

Karma!

Omlouvat tehdejší vstup do KSČ mladickou nerozvážností je poněkud divné.

Já jsem starší než pan Pavel, ale pouze o málo, tedy o méně než devět měsíců, takže bych ani nemohl být jeho sourozenec.

A do KSČ jsem nevstoupil a z mých spolužáků na vysoké škole tam vstoupilo sedmnáct lidí z více než 180 v našem studijním ročníku.

A byli jsme stejně mladí jako pan Pavel. Byli jsme v podstatě jeho vrstevníky, protože rok nebo dva rozdílu hraje roli u dětí předškolního věku, avšak nikoli u lidí mezi 20 a 25 lety.

Když to u nás zvládlo devadesát procent, tak tohle číslo je jasným důkazem, že se to zvládnout dalo.

Kdo to nezvládl, nemá se na co vymlouvat. Poměr devadesát procent ku deseti procentům hovoří za všechno.

11 3
možnosti
LS

Vy jste neskutečný pokrytec. Bývalého komunistu Zemana jste tady nekriticky adoroval.

9 12
možnosti
MB

Z Vaseho textu vyplyva - opravte me, pokud se mylim - ze jste se prezidentskych voleb nezucastnila, pokud jste se tedy drzela svych zasad. I to je volba, volit je pravo, nikoliv povinnost.

Dale uvadite, ze "Ve jménu morálky jsou šikanováni umělci, zakazovány koncerty, vyřazovány knihy z edičních plánů, zřizovány funkce kádrových důvěrníků, potírány dezinformace"

Zdroj: https://valikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=804958

Mohla byste prosim uvest par prikladu vyse uvedenych perzekuci, tedy sikanovanych umelcu, zakazanych koncertu atd., pominu-li tedy Vaseho oblibence z Tesina?

Na potirani dezinformaci/lzi osobne nevidim nic spatneho, osobne davam prednost pravde ...

7 0
možnosti
JB

J81a61n 13B57e21r65t36l

7. 8. 2023 16:56

A vy poznáte, co je pravda? Byla doba, kdy tutovou pravdou bylo, že je Země placatá nebo že očkovaný proti COVID 19 tuto nemoc nepřenáší...

0 0
možnosti
JZ

Liška v pasti si uhryže pracku, ale ne půlku těla. Tchoř nenadává svému měchýři, že smrdí. Ale Čech se okatě zamýšlí, jestli by chtěl bývalého bolševika za prezidenta

něco mi říká, že je to póza

2 1
možnosti
Foto

Inteligentní karma.

2 1
možnosti
  • Počet článků 462
  • Celková karma 26,10
  • Průměrná čtenost 1704x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz