Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

,,Vítězí" ti, kteří mají možnost se zviditelnit. Tato možnost je díky pokroku až bezbřehá. Pro mnohé až lákavá. A tak lze i spory vyvolávat, či si své frustrace ,,léčit". Pokrok, který již dávno předběhl nejen své tvůrce, ale i uživatele, to vše ,,JENOM" více zviditelnil. A lidé jsou stále ,,jenom" lidmi, nikoli anděli.

5 2
možnosti
JK

Vy si léčíte frustrace ve zdejších diskusích vydatně.

7 11
možnosti
Foto

J33i22r12i 78C75i24z

27. 9. 2023 13:24

Jen si dovolim kratkou poznamku k vasemu textu. Podle meho pohledu na svet vychazejiciho ze zkusenosti, tak cim mene civilizovany a vzdelany narod tim vice se prezentuje spolecnost v urazkach druheho, nenavisti, patolizalstvi atd. To se samozrejme promita i do politiky, i kdyz nektere "vybuchy" jsou evidentne jen tyatr pro obecenstvo. Pak je to bezne ve vsech sferach spolecnosti vc. sportu. Na zapasech NHL casto sedi rodice s detmi a pokud by se nejaky hulvat chtel tam prezentovat vulgarnostmi, tak je tam uniformovana sluzba docela nadupanych chlapku co takove individuum bafnou za fligr a vyrazi jej. Bezte se podivat tady na stadiony nebo zimaky. Co ty deti vyslechnou to je desne (viz Sparta:Slavie a napr. napis v hledisti). No a kdyz slysim nektere "politiky" s inteligenci a mluvou dlazdice (tem se omluovam jsou vetsinou chytrejsi), tak je docela jasne proc upadek moralky a ucty k druhemu cloveku stale pokracuje a nebere konce. Jen pro ilustraci si vzpominam na nomenklaturniho kadra pred r.89 Kalouska, jak v Parlamentu stal za pultikem ozraly jak prase a vykladal svoje rozumy obecenstvu i TV divakum. Ty svoje zvasty vyklada doposud tento politicky turista. Ale aspon je uz strizlivy, tedy tak vypada. Jestli se neco zmeni je tezke predpovidat, ale jsem docela skepticky. No, treba se mylim..

8 0
možnosti
Foto

Ono záleží na tom, KDO je vzteklý vulgární ranař.

Když je vulgární ta správná strana, tak to není vulgarita (např. v případě Karla Schwarzenberga jde o projev mimořádných intelektuálních kvalit), když je vulgární nesprávná strana, tak ji co nejrozhodněji odsoudíme.

V době, kdy mi ještě bylo dovoleno psát blogy, jsem na toto téma napsal článek "Aristokratický slovník Karla Schwarzenberga": https://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=433828

Jen pro zajímavost: tento článek si v roce 2014 přečetlo 10.545 čtenářů, o čemž si nyní Blog Idnes v drtivé většině případů může nechat zdát...

Pro Vás karma

9 6
možnosti
Foto

Vůbec nejde o to, kdo to řekne, ale jak to řekne a v jaké situaci.

8 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

A to vše jste pane Kvapile ,,vyčetl" z autorčina článku? Či Vám jde jen o snahu jí to ,,nenápadně" podsunout

10 1
možnosti
JD

Dobrý text, jen se nehodí sem. Karma!

1 0
možnosti
PL

A kam se tedy hodí?

0 0
možnosti
PL

Paní Dianová, vím, že Vy musíte, je to Vaše kamarádka, ale poslední odstavec je opravdu "výživný."

3 4
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 27,40
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz