Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přiznám se, že tomuto článku nerozumím. Prý do té hrůzy nemáme zatahovat nevinné lidi, ale na druhé straně chce autorka znát všechny detaily policejního zásahu a podrobné informace o osobě pachatele, jeho motivaci, rodinném zázemí atd.

Jediný smyslem článku snad může být přihlášení se k filosofické fakultě, kde kdysi ona sama studovala a dnes tam studuje i její dcera.

12 0
možnosti
MM

Paní autorka účelově míchá nesmyslné požadavky vyfutrované svým i dcery studiem na FF UK.

13 0
možnosti
Foto

Nejčastěji to pitvají ti, co tu horlí proti pitvání této tragedie.

7 0
možnosti
MM

Policie nebude nikdy zveřejňovat detaily zákroku, to je věc hodnocení jejich vnitřních orgánů, nikoliv návod pro další možné magoty.

Motivy vraha budou zkoumány experty a tím vy určitě nejste.

Mám v rodině dva studenty Filosofické fakulty UK a jeden z z nich byl v chrámu sv, Víta na mši za svou zavražděnou ředitelku.

Nepátrejte po informacích, které nejsou pro vás přirozeně nedostupné a nedávejte prostor pro magory jako byl ten bestiální vrah.

8 0
možnosti
JK

"neměl pleskat přes prsty", "hňupy na sociálních sítích je třeba umravnit"... no to je tak strašlivě nekonkrétně alibistické blabla, že to jsem už dlouho neviděl. Žádný konkrétní případ, žádné konkrétní slovo/výrok, nic, vůbec nic, jen blemcy jakési werichovsko-fulghumovské univerzální zašedlé hašé "tohle musí chutnat každému".

Nechal bych to být, ale jak paní autorka píše, aby "kolem toho všeho nikdo nemlžil", tak dokonalejší příklad nevidět si na špičku vlastního nosu, aby jeden pohledal.

10 0
možnosti
Foto

Přehršle idiotských a zlovolných vejšplechtů ve veřejném prostoru přímo souviisejí s přemírou tolerance, jež, domnívám se, pramení ze strachu z těch, kdo jsou vždy připraveni spílat státní moci a dožadovat se práva svobody na projevená blbství (i účelově předstíraná), a to včetně rozmanitých sprostot, jakož i práva šířit lži maskovaná údajným názorem.

2 0
možnosti
Foto

J84a59n 20Š45i53k

29. 12. 2023 9:08

S Vaším textem souhlasím a plně chápu i Vaše pocity jako matky studentky. Přesto za Vaším psaním vidím, že zase reagujete na text Karla Trčálka. Proč? Není právě teď ta pravá chvíle kdy je nejlepší psát o tomto tématu co nejmíň a nepřispívat k tomu, že se rozpoutávají vášně, které nakonec se samotnou tragédií nemají ani nic společného, protože chcete říct něco někomu, koho nemusíte? Nestojí to za to. Čím méně se o této tragédii bude psát, tím lépe. Oni totiž všechny tyhle texty plnými doušky hltají právě ty desítky sympatizantů onoho střelce. Kdo ví, kolik z nich to dělá z hlouposti a kdo ví, kolik z nich se na podobný čin jednou chystá. Hezký den

5 0
možnosti
PP

Policie nikdy neodkryje všechny informace a je to tak v pořádku. Případným dalším šílencům by tím zbytečně radila. A právě s ohledem na pozůstalé bych ta zlá prohlášení a výhrůžky na sociálních sítích trestal.

8 0
možnosti
Foto

Jenomže autorka CHCE znát úplně všechno. Jako by jí to k něčemu bylo. Chce znát pohnutky pachatele, jako by blázni potřebovali nějaké pohnutky.

8 6
možnosti
Foto

To by mě zajímalo, proč mě do té hrůzy taháte

2 11
možnosti
PP

To nesvádějte na autorku. Dobrovolně a sama jste její blog otevřela a četla, že?

9 2
možnosti
JP

“ vyhrožovat za hloupé řeči trestním stíháním považuji za poněkud přehnané” - nebylo by lepší je navrhnout na Pulitzerovu cenu?

7 0
možnosti
Foto

To by bylo oceněných. Ale možná i stíhaných

2 1
možnosti
  • Počet článků 462
  • Celková karma 25,95
  • Průměrná čtenost 1704x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz