Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jeden citát k tématu a diskusi k blogu: "Nesouhlasím s jediným slovem, které říkáte, ale navždy budu bránit, abyste je říkat mohl." - snad od Voltaira.

1 0
možnosti
Foto

Jistě. A také řekl:"V Boha nevěřím, ale jsem rád, že v něj věří můj krejčí, protože mě neošidí."

2 0
možnosti
Foto

Aha..myslela jsem,že jsem pod blogem paní Palkové.:-)

0 0
možnosti
Foto

Libuše,fandím Vám v nekonečném a marném boji fanoušky paní Pilloni.R^

0 0
možnosti

A ty čteš Pilloni?:-))

0 0
možnosti

P77e21t80r 55L60a26n98g50e27r

13. 5. 2018 11:18

Tak teda tu nejmenovanou blogerku jsem nepoznal, odhalila mi ji až diskuze. Což mne docela překvapilo. Paní Pálkovou čtu rád. Nějak mi to uniklo.

Článek je Veroniko takový poklidný, zdá se i smířlivý, ovšem diskuze velmi výživná.

K tématu bych řekl, že urážky křesťanství jsou zde už dlouhou dobu na přibližně stejné intenzitě a produkují je vesměs stále stejní lidé. Nechápu jejich potřebu tak činit, ale nijak mne to osobně neuráží. Sám jsem věřící křesťan, ale nikdy jsem svou víru nikomu nevnucoval. A ateismus považuji také za víru - má všechny její atributy.

1 0
možnosti

Ano, každý něčemu věří.

0 0
možnosti

Slovy klasika - "Propásly jste příležitost mlčet." ;-D

2 0
možnosti
Foto

kdyby klasik mlčel jak doporučuje, tak bychom se to nedozvěděli;-)

sice s tím naprosto souhlasím a souzním, mlčet je často nejlepší strategie ale zlu se nemá ustupovat a když je svoboda slova a názoru nikdo mi nebude nařizovat o čem smím psát-to jsme si za minulého režimu skutečně užili do sytosti

0 0
možnosti

V článku i v diskuzi nikdo nerozlišuje mezi křesťanstvím jako osobní vírou a křesťanstvím jako ideologií církve svaté - největší (politické) strany.

0 0
možnosti
Foto

přesně tak to je pane Černý-já nikomu jeho víru neberu ale když poukážu na nějaké historické souvislosti nebo nelogické rozpory v církevních dogmatech paní Valíková to hned bere jako osobní urážku buzeruje co smím a nesmím psát a přitom jí uniká že pod jinými blogy se schvaluje modlení za něčí smrt no jestli tohle není na hraně?8-o

Dora Veselá 20393

V Polsku prý existuje nějaký kněz, který se vytrvale modlí za brzkou smrt papeže. Až do přečtení tohoto článku mi to moc nedávalo smysl. Teď tomu začínám rozumět. .https://pilloni.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180331_656645_blogidnes

0 0
možnosti

Urážať kresťanstvo je v móde v Česku.

Česko je jediný štát v EU kde si ešte aj v 21. storočí volia komunistickú stranu do národného aj európskeho parlamentu;-D;-D;-D.

V Česku sa dokonca nájdu aj takí "blogeri", ktorí porovnávajú zločineckú organizáciu s kresťanstvom a pritom sa tvária, že sú racionálne uvažujúci.8-o

4 0
možnosti
Foto

vy tak máte co říkat- tak právě u vás na Slovensku se ukázalo, jak snadno se církev identifikuje s režimem;-D

Jozef Tiso prosazoval autoritativní a silně katolický stavovský stát. Slováky viděl jako národ, který se má stát nositelem čistého slovanství pod vedením centrální politické strany. Usiloval o vyloučení židů z hospodářského a kulturního života Slováků a perzekuci slovenských židů během Slovenského státu označil opakovaně za křesťanskou.

Slovenská společnost je ve vztahu k Tisovi rozdělena. V katolicko-konzervativních a nacionalistických kruzích je oceňován jako hrdina a zakladatel slovenské státnosti. Existovaly snahy o prohlášení Jozefa Tisa za blahoslaveného. Část společnosti včetně historiků SAV mu přisuzuje spoluodpovědnost za perzekuci slovenských židů, rozbití Československa a zavlečení Slovenska do války s Polskem, Sovětským svazem a formálně i západními spojenci.

1 1
možnosti
Foto

spíš přišlo do módy urážet racionálně smýšlející lidi a dokonce se jim přikazuje o čem mají psát a to velmi urážejícím způsobem-může si tohle dovollit někdo kdo se odvolává na slušnost?8-o

...věnujte se něčemu vám blízkému - mužským orgánům, ženským křivkám, inak přijdu zase....

0 11
možnosti

J12o25s70e87f 64P13o91t13r

13. 5. 2018 0:21

Paní Palková,

zkuste nám přiblížit a vysvětlit co to znamená "racionálně smýšlející lidi" a z čeho tito lidé tu racionalitu čerpají

9 0
možnosti

J47o12s78e57f 28P71o15t45r

12. 5. 2018 23:39

Každý člověk musí mít světový názor - názor na svět, odkud jsme, co jsme, kam jdeme. Celá historie lidstva je jen boj ideálů, názorů, přesvědčení, bohužel většinou formou válek.

Paní Palková je v tomto smyslu vyznavačem ateistického náboženství, jasně fundamentalistického ateistického náboženství. Podpásovým bojem se snaží porazit své největší nepřátele, křesťanský pohled na svět.

Úplně stejně se o to nažili fundamentaliští ateisté reálného socialismu. Paní Palková v tom asi nemá úplně jasno, když srovnává křesťanství s komunismem, ale nejspíš to svědčí o ztrátě soudnosti.

Ateismus paní Palkové a ateismus reálného socialismu jsou úzce historicky provázané názory. Paní Palkové bych chtěl připomenout, pokud to bude číst, že socialistický ateismus pro šíření a instalaci své víry zavraždil na 100 milionů lidí /Evropa, SSSR, Čína, Asie, Afrika ...) To když si přepočtete na 60 let jeho existence znamená 4 000 mrtvých každý den.

Paní Palková si ve svých článcích nezadá s výše uvedenými ateistickými bojovníky proti křes ́tnství, bojovníky, které smetli vlastní obyvatelé na smetiště dějin a po nichž nezbylo než bída, zaostalost, špína, zadrátované hranice, poloprázdné obchody ....

4 2
možnosti
Foto

tak tohle je fakt jak z nějaké agitky8-o

2 4
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,60
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz