Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro mě je nepřítel Putin a kdo pro Vás?

1 0
možnosti

Jen doplnim par informaci - Jeden Jaromir se nabalil na Zemana a jel s nim do Ciny... i kdyz tvrdil, ze nesnasi komunisty. Takze logicky dostal dotaz, o kterem pisete. Opakovane. Zeman uz Putina odsoudil.

Druhy Jaromir prevzal to medaili z rukou cloveka, ktery vybombardoval Groznyj s az 150 tisici mrtvymi, ktery zacal valku s Gruzii a Ukrajinou. ANO, medaili prevzal od stejneho cloveka, ktery vyznamenaval vojaky za obsazeni Krymu a za zfixlovane referendum. A obsazeni Krymu bylo DRIVE nez medaile.

8 3
možnosti

Jen upřesnění, odsudky, tu jsou už min rok a půl, od chvíle, kdy jste na oběd mohla jen s tečkou, kdy ten, kdo neměl náhubek byl vrah babiček, od doby, kdy kdo vyjádřil pochybnostmi nad "opatřeními" byl zován vyvrhelem, neslušným člověkem, ... Teď to jen pokračuje...

4 6
možnosti

J39a37n 95P60a69v55l34í77k

10. 3. 2022 17:26

Každý má nastavena morální měřítka jinak. Platí to i o osobnostech, které vynikli v určitém oboru. Odsoudit svinstvo jako je Putinova agrese na Ukrajině je podle mě povinnost každého, tedy i každé významné osobnosti, kdo se na to nezmůže, má deficit charakteru. A jestliže takový postoj někdo kritizuje, je to normální. Nenormální je snaha o tom nemluvit, protože přece Jarda a Jaromír jsou bozi.

A pokud jde o situaci, kdy někdo je kritizován za to, že něco neřekl, takových příkladů jsme zažili požehnaně, nejen od Ovčáčka, ale hlavně od prezidenta, který mlčel, když měl mluvit, a když pak promluvil, měl raději mlčet (Krym, Vrbětice aj.).

11 1
možnosti

Rusko se rozhodlo dobýt svět!!! Záminky na Ukrajinu- vždyt je to sousto. Pokud západ nezlikviduje rozhodující osoby, tak je to pohroma pro celý svět. Chystají se k tomu? Nebo se bude materiálně jen podporovat a ti druzí všechno ničí. Jiné cesty není, puustit se do války jen by přineslo zkázu pro všechny lidi planety.

0 0
možnosti
Foto

Nekádruje se a nepořádají se žádné hony na čarodějnice. Jenom některým lidem počíná docházet, že ti diktátoři a váleční zločinci se neobjeví a nejsou živi jen tak z ničeho, někdo si je vybere, někdo je podporuje, někdo jim vědomě slouží a někdo ji slouží jako užitečný idiot. Je asi dobře mít jasno v tom, kdo je kdo. Jiným lidem to stále nedochází a žijí ve svý romantických iluzích.

22 4
možnosti

P60e62t36r 66B85u92r48i20a77n

10. 3. 2022 13:59

Například žvaněním Zemana se Putin veřejně oháněl až do napadení Ukrajiny a dokazoval na něm svému lidu, že "pokrokový" svět stojí jednoznačně na straně Ruska a jeho pravdy.

Po agresi totéž ještě stihl udělat s žvanci některých exponátů našeho SPD jako ukázku toho, co si o invazi myslí politici v ČR a její lid.

8 2
možnosti

P32e88t94r 48B83u93r66i76a52n

10. 3. 2022 13:39

Fakt to není tak, že když se děje jedna velká věc, ostatní menší se musí zastavit. Viz to vaše: na Ukrajině zuří válka a my provádíme hon na čarodějnice. To platí jen u řízení, že se řidič nesmí rozptylovat ničím jiným. Běžný člověk dnes stíhá sledovat dění na Ukrajině, pomáhat uprchlíkům a ještě u toho říct, že Nohavica upadl na své morální dno. A ne tím, že metál nevrátil, čert to vem, ale že ho vůbec převzal.

A to teď říkám já.

11 4
možnosti
Foto

Hmm jenomže když ho přebíral, tak se s Putinem kamarádil ledaskdo. Třeba já, pokud bych byl tady v Česku třeba před desíti rokama potentát, bych považoval za čest být Putinem pozvaný do Ruska a za velikou poctu bych považoval možnost si vyjet s tím dnešním arcizlosynem do tajgy na lov. A kdyby to tak bylo a dnes mi to někdo vytkl - co bych na to řekl jiného než "No a co?". Vždyť všude je fotek, Merkelová, Obama, Trump - sedí vedle Putina a usmívají se. No a co, říkám já. - - - - - Jestli bych něco Nohavicovi vyčítal, tak to jakési vytváření prostředi pro šíření toho specifického "charismatu" ruské kultury - která není ničím více než jakousi ubohou křečovitou snahou napodobit německou a francouzskou kulturu. Ale ve stylu, že namísto stolů z leštěného ořešáku se všude používá umakart. Je to hodně upocenej lepkavej skorohnus. I přes všechnu tu snahu.

0 0
možnosti

Zábavné je to, jak tu ti největší pomlouvači, prudiči a manipulátoři v diskusích - Petřík, Zavadil, Komárek brečí o "Severní Koreji", protože stát zarazil psychopatické výlevy pana Hájka, vypnul ruské pomlouvací servery a veřejnost si dovoluje pochybovat o čestných úmyslech lidí, kteří doposud Ukrajince viděli jako "Podrusáky" a denně tu produkují ten svůj verbální lejnomet, kterým míří na každého, kdo nesdílí jejich zmatené pocity ze života.

Není žádná totalita si tu jednoduše říci, že tito pánové jsou slušně řečeno kazisvěti, kteří usilují o jediné - o to, aby ta normalizační chandra mezi lidmi nepřešla. Nikomu nepomohou, o nic neusilují, jen zesměšňují a pomlouvají vše, co jim není vlastní.

Jsou prostě lidé, kteří nemají dar pospolitosti, tak uraženě a s bolavou ješitností prudí svět, který se s nimi nechce kamarádit, protože jsou takoví, jací jsou.

7 5
možnosti
Foto

Na konci třicátých let si spousta lidí Hitlera a nacisty také idealizovala, podobně jako dnes spousta lidí zamlouvá ruské zločiny a snaží se "pochopit" Putinovo jednání. Já teda nevidím rozdíl mezi oddíly SS a aktuální ruskou armádou - snad že jednotky SS byly disciplinovanější, občas. Putin se od Hitlera neliší vůbec nijak a Rusové mají zcela obdobně vyměklé mozečky jako měli Němci za nacistů. Kolem dokola vzato, aktuální moskevský režim je důstojným nástupcem nacistického Německa a já opravdu nechápu, proč to někdo stále popírá. Vždyť na tom, být nacista či fašista, z pohledu onoho nacisty či fašisty není vůbec nic špatného - vždyť je to přirozenost sama. Já rozumím tomu, že třeba mne by řadový ruský fašista považoval za podčlověka a nepřítele, kterého je zapotřebí hubit jakýmkoliv způsobem. Nijak se nad tím nerozčiluji a říkám jediné - je třeba se oprostit od jakéhokoliv sentimentu a připravit se na to, že na nás co nevidět zaútočí. Pokud se nebudeme bránit, tak nás sice zaberou bez boje a na první dobrou nebudeme mít tolik mrtvých, ale budeme těm nacistům vydáni napospas v tom, zda-li si z nás udělají otroky, nebo nás rovnou všechny zplynují, jako nečistou rasu. Inspirace současné Moskvy nacistickým Německem je až zarážející a je zbytečné to stále zamlouvat. Naopak, pokud nacista říká, "všechny vás budeme okupovat a vaši společnost vyčistíme podle našich kriterií" /"denacifikace"/, je lépe předpokládat, že plánují právě tu genocidu, o které hovoří. Hitler měl svůj "Mein Kampf" a Putin ve svém projevu přednesl také obdobné poselství - v obou případech jsou oba tedy zaujati svoji věcí a budou ji chtít uskutečnit, i kdyby měla utrpět sama existence národního a státního substrátu /Německo, Rusko/. Tedy, lze mít za to, že obdobně jako Hitler nebude Putin brát ohled na další existenci takových podnárodů, jako jsou Ukrajinci, Poláci, nebo Češi. Proč by měl?

3 0
možnosti
Foto

Proboha o jakém kádrování a vylučování z řad slušných lidí tady autorka píše? Někteří lidé jen vyjádřili názor, že finanční příspěvky na uprchlíky od obou Jaromírů vyznívají poněkud nevěrohodně, když se oba dva vyhýbají odsouzení Ruska a prezidenta Putina.

Připomínám, že prezident Zeman, který byl donedávna velkým přítelem prezidenta Putina, teď zcela jednoznačně odsoudil ruskou agresi proti Ukrajině a nazval to zločinem.

3 1
možnosti

To už jsme jak v padesátých letech, nebo Severní Koreji, kde se jaksi veřejná podpora jedinému správnému názoru nejen předpokládá, ale tvrdě i vyžaduje !

;-D

6 4
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,71
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz