Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dílo "Černí baroni" mám nastudováno. Major Terazky tam rozhodně není "vychytralý oportunista, který si roli občasného blba náležitě užívá" a moc nevěřím tomu, že v tom nemáte jasno :) On je tam viditelně setrvalým hňupem. Ostatně je známá i reálná (víceméně pravděpodobná) předloha tohoto svérázného velitele jménem Andrej Gazda.

1 0
možnosti

V podstatě jste to vystihla - jste zmatená, jak píšete, jelikož se vám nejen v posledních týdnech pomíchala přítomnost s minulostí... Proto vás také v poslední době často přepadají hlášky z Černých baronů a Tankového praporu, případně se rovnou modifikují na současné poměry. Možná by to chtělo neřídit se striktně ani kodexem mladého budovatele komunismu, ani křesťanským Desaterem, ale úplně normálně přemýšlet, nejlépe kriticky, a pak byste nesrovnávala děje minulé a současné jen na základě vnější podobnosti, jak to dnes dělá kdejaký mudrlant.

3 0
možnosti

Paní Valíková si aspoň uvědomuje, že je z toho zmatená.

Vy ale bohužel ne - ačkoliv jste zmaten ještě víc.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Píšete: "...major Terazky se v mé hlavě začíná zabydlovat přímo nebezpečně."

Výjimečně s vámi souhlasím. [UA]

4 0
možnosti
Foto

Těrazky je stále aktuální. A to jsem četl ČERNÉ BARONY V DOBÁCH, KDY BYLY šířeny coby ,,samizdat", neb byly tehdy na ,,indexu". Dovolil jsem si do této ,,diskuze" vložit i to, co řekl Kefalínovi Hamáček, za což jsem dostal černej puntík za vulgaritu. Inu, nejen čo bolo, to bolo, ale ono stále i je, že;-)

1 0
možnosti

J12u32r86a54j 64H47l15a10v60a

18. 2. 2023 20:24

Kefalíne, Kefalíne. My, marxisti víme, že Evropské hodnoty - to je právě ta ideologická diverze.

1 0
možnosti
Foto

A proto Vy, marxisti, ste s vedením EU uvítali dar od Číny, tedy sochu Kadla Marxojc, a slavnostně jí odhalili;-D

0 0
možnosti

Docela žasnu, že můžete pokládat takovou otázku, protože z textu vyplývá, že pamatujete socialismus. Také jsem musel dělat státnici z marxismu-leninismu...Rozdíl je pro mne naprosto jasně viditelný - svoboda slova , volnost pohybu, demokracie, právo....Důkazem, že v těchto hodnotách žijeme je i tento blog s mnoha i protievropskými názory, jste to i Vy, že můžete učit i s Vašimi proruskými názory. Pokud se Vám zdá, že je to tu špatné, nic Vám nebrání odjet do Vámi oblíbeného Ruska a užívat si ruské hodnoty.

6 5
možnosti

Tou svobodou slova myslíte všechny ty "boje proti nenávisti a desinformacím"?

Co konkrétního "protievropského", tedy proti kontinentu Evropa stojí v článku?

2 3
možnosti
Foto

Některé evropské hodnoty se nám tu sešly. V plné kráse. A pod správným blogem. ;-D

11 2
možnosti

Vida, že by fungovaly?

0 0
možnosti

J69a81n 91R49á56ž

18. 2. 2023 16:51

Tak zvané evropské hodnoty je soubor ideologických žvástů, které se pořád mění a pod různými zástupnými hesly je nám jako program, podle kterého bychom měli žít, vnucován. A to jen proto, abychom nežili podle souboru hodnot, které z Evropanů udělaly dominantní světovou civilizaci.

7 7
možnosti

Jste zase šlápla na kuří oko.:-) Těrazky by Kefalínovi odpověděl, tedy po pár pivech , že "Evropské hodnoty" jsou průběžně měněny v čase a prostoru. Jako ostatně všechny "hodnoty" používané "tvořiteli hodnot" k ovlivnění netvořitelů. Takže jejich definice je velmi pružná a ve své podstatě nedefinovatelná.

8 2
možnosti

Je smutné, že středoškolská učitelka netuší, co jsou evropské hodnoty a co víc, ani netuší, kde by to zjistila!

Předpokládám, že inteligentní vojín Kefalín by zapátral a zjistil, že existuje veřejně přístupný dokument - Smlouva o evropské unii (Maastrichtská smlouva). Článek 2 této smlouvy říká: "Unie je založena na hodnotách úcty k lidské důstojnosti, svobody, demokracie, rovnosti, právního státu a dodržování lidských práv, včetně práv příslušníků menšin."

Tato smlouva byla podepsána v Maastrichtu 7. února 1992 a vstoupila v platnost 1. listopadu 1993.

24 5
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS