Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím. Abych pod příštím blogem nemusela mazat urážky a pomluvy, zavřu opět diskusi. Děkuji za pochopení.

4 1
možnosti

J14a62n 44Š11e20s76t92á38k

18. 10. 2023 10:38

Příspěvky obsahující urážky a pomluvy jsou snad vizitkou jejich autorů, takže není důvod, mazáním takových příspěvků nějak je chránit.

2 0
možnosti

Dnes se mi do rukou dostal čerstvý záznam hovoru Michala Šimečky - Progresívne Slovensko, který v rozhovoru s novinářkou naznačuje, že volby v romských osadách mají pod palcem jeho lidé ......... a ty mu pomohou zajistit vítězství i následné právně nenapadnutelné výplaty odměn všem, kteří se na zajišťování hlasů pro jeho partaj podílí.

Já to spíš vidím na jeho jasné trestné stíhání, než na to, že by to měl být ten vítězný ranař.

0 0
možnosti

" A vedeme k tomu i mladé lidi, jimž místo literatury a historie stále častěji nabízíme ideologii a propagandu. Protože co jiného je dělení světa na demokraty, populisty na extremisty, na správné a nesprávné režimy, politiky a jejich voliče. Právě v tom rozdělování se totiž skrývá urážka a obludná šikana velké části společnosti." Zloděj křičí: chyťte zloděje...

1 0
možnosti

J94a22n 62K95y78š36k53a

28. 9. 2023 11:02

S tou "Varšavskou smlouvou", to se náhodou Pekarové Adamové povedlo, že ano? V kontrapunktu k těm Dnům NATO v Mošnově to sedlo jako hrnec na zadek ...

2 0
možnosti

Mmch film Bůh masakru doporučuji... je mnohem zajímavější, co se v něm odehrává, než autorkou vypíchnutý detail...

0 0
možnosti

J15a32n 89P42a79v65l90í31k

27. 9. 2023 18:27

Stará známá věc: čím více emocí, tím méně rozumu a naopak. Jenom mám takový dojem, že někteří diskutující včetně paní autorky straní hulvátství a buranství. Já jsem toho názoru, že tyto projevy na veřejnost nepatří, do páté cenové, proč ne, tam nikdo chodit nemusí.

3 2
možnosti
Foto

Spravedlnost neexistuje - a to už od biblických dob (Kniha Genesis - příběh Kaina a Abela). Kdo si tehdy začal? Abel. Vysmíval se svému bratrovu Kainovi, a tím vznikl konflikt, který skončil špatně - pro Abela). Kdo byl Bohem potrestán a odsouzen on i celý jeho rod? Kain. A dnes? Příklad dvou našich politiků. Jeden z nich je cholerik, snadno se nechá vyprovokovat, v afektu pronese i slova, které by nikdy nepoužil kdyby uvažovat s chladnou hlavou - a to i v situaci, kdy byl urážen a obviňován z toho co neprovedl. Zato ten druhý je vždy ve formě"... Na pohled vždy klidný, slušný, namísto ostrých leč pravdivých slov, vzdy jen nic neříkající všeobecné floskule, lži bez uzardění, z každé prekérní situace se dovede vyvléknout jako úhoř. Koho povrchní veřejnost více ocení? No přece toho druhého, slušného "mýdlového prince". Tak to bohužel na světě od pradávna chodí. "Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit" ( Karel Havlíček Borovský). Karma.

12 6
možnosti
Foto

Máte snad na mysli toho, který se nechal vyprovokovat k eskortování svého syna na Krym a k mlčení o pachateli zfalšovaného podpisu na převodu akcií? A ten druhý je snad ten, kdo pomohl P. Blažkovi k návratu na M.S. ?

3 4
možnosti

Když nejmenovaná předsedkyně Poslanecké sněmovny nazve demonstraci, na které se veřejně útočí proti našemu členství v NATO a západních strukturách, "Dny varšavské smlouvy" je to ještě hodně slušné vyjádření, co si o takové demonstraci myslet.

8 9
možnosti
Foto

... Snad c si o takové předsedkyni myslet...

13 11
možnosti
Foto

Demokraté, populisté a extrémisté nevznikli až pojmenováním jejich způsobu ovlivňování veřejného mínění .

2 0
možnosti

S tím, že člověk může být extrémně sprostý, aniž by řekl jediné sprosté slovo, se dá jistě souhlasit. Jen je zajímavé, že jste do svého výčtu osob takto činících nezařadila prvního a nejdulezitejsiho proponenta tohoto druhu komunikace v ceské politice, Klause st., s jeho kroucením hlavou a "tohle prece žádný rozumný člověk nemůže říct" etc.

4 4
možnosti
Foto

O Vystrčilovi řekl, že je nulka. Toho je schopen jen nadutec, který si skutečně, uznávám, ani nemůže vidět na špičku nosu, neb ta se v takovém stavu hraničícím s nepříčetností ocitá zdvižena již mimo jeho zorné pole.

11 5
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 25,68
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz